torstai 19. helmikuuta 2015

Toinen kuvakirja

Laitoin toisenkin kuvakirjan Ifolorille tehtäväksi.
Tämän malli on Premium, koko 28 x 28, kovat liimasidotut kannet. Sivut ovat heijastamatonta, mattapintaista ja vahvaa erikoispaperia. Kannen olisin halunnut mattapintaisena, epähuomiossa valitsin kiiltäväpintaisen. Se opiksi :)
Toivottavasti tästä postauksesta olisi hyötyä jollekkin joka kuvakirjaa suunnittelee. Kertokaa edelleen vinkkejä ja omia kokemuksia, rehellistä ja suoraa palautetta, kiitos :)
Viimeeksihän harmittelin sitä, kun kettukirjasta tuli aika punasävyinen.


 Kokosin tämän kirjan kuvaajaharrastukseni mieluisimmista kuvista, vuosilta 2012- 2014
Tämä pöllö eli vankeudessa, joten tuo istuma-alusta on vähän surkea.
Nämä harmaasävyiset värit toistuivat hienosti. Tässä harmittelin sitä kun laitoin kuvan sivun kokoisena, enkä laittanut tarkasti kehystä, se on vasemmalta puolelta ja ylhäältä kapeampi. Näin jälkeenpäin olisin myös suunnitellut samalla tavalla / saman kokoisena  kuin viereisen.


 Viherävät ja kellertävät värit toistuivat hyvin.
Tästä kehysratkaisusta tykkäsin, sopii mielestäni luontokuviin!


 Voimakkaat keltaisetkin näyttivät ihan hyvältä. Tänäänhän oli tosi harmaa päivä ja kuvasin kotona ikkunan ääressä, kuvatessa nämä vähän voimistuivat. Olin tyytyväinen tähän parivaljakkoon.
Kehystyksestä vielä. Valitsin aika moneen kuvaan kehystyksen jossa tuo kuva on tavallaan "ilmassa", huomaatteko. Kehys on vain oikealla puolella ja alareunassa. Se näytti suunnittelussa hyvältä, mutta nyt miettisin aika monessa kohtaa.


 Siniset sävyt näyttivät kauttaaltaan hyvin luonnollisilta.
 Kokeilin miltä näyttää samasta kuvasta otettu yksityiskohta viereisessä kuvassa. Tein muutaman tällaisen sivun ja tykkäsin. Kuvausvalo vain vain muutti toisen kuvan sävyt.


 Tästä sivunäkymästä en tykännyt ollenkaan. Halusin "sinisen" sivun ja vähän pakonomaisesti valitsin sinivuokkokuvan, se ei näyttänyt hyvältä, muttei ollut oikein muutakaan ja noin pyöreäkehyksisenä en tykännyt yhtään. Sinisiipikuvaan sitten valitsin kehyksen jossa tuo reuna rullautuu.
Koen että sivu on jotenkin levoton, huolimatta rauhallisesta perhoskuvasta. Liikaa kikkailua!


 Tmä oli eräs lempisivujani! Ainut minkä muuttaisin on kapea kehys päivänkakkarakuvan oikeassa reunassa, jättäisin kehystämättä.


 Tämä jäi ylimmässä kuvassa haaleaksi, jälleen kuvausvalosta johtuen. Tässä kuvassa tykkään erityisesti kehystyksestä sekä kuvien parivalinnasta. Kirjassa on 84 sivua. Ihan muutamassa kuvassa nämä tummanpunaiset / ruskeanpunaiset värit olivat liian tummia. Muuten olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen.


Tämä oikeanpuoleinen tilhikuva on kymmenen rakkaimman kuvan joukossa. Tässä jäin harmittelemaan sitä kun kehys menee ylhäältä ihan yläreunaan kiinni, vähän jopa vajaaksi. Jos nyt tekisin uudelleen, kehystäisin niin että sivua jäisi näkyviin reilummin myös alareunassa.

Tässä ei ollut tarkoitukseni mitenkään marista, myönnän että olen aika pedantti.
 Kirjasta tulee kuitenkin melko arvokas, joten kannattaa olla huolellinen ja käyttää aikaa suunnitteluun. Tämähän siirtyy sukupolvelta toiselle :) Nyt käytin aikaa, mutta kaikkea ei huomaa siinä suunnitteluvaiheessa. Taas opin monta asiaa!
Kokeilkaa kuvakirjoja tämä on mahdottoman mukavaa ja antoisaa!
Seuraavan teen sitten kesän ja perhoskauden mentyä.

45 kommenttia:

 1. Upea kirja!
  Mielettömän ihania kuvia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin ihan täysillä tämän tekemisestä!
   Kiitos Susanna!

   Poista
 2. Todella upea kirja ja mitä taidekuvia! VAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunttu todella hyvältä selata tätä. On saanut jotain ihan itse aikaiseksi :)
   Kiitos Susanna!

   Poista
 3. Muutaman kirjan olen teettänyt aiemmin Eirikuvalla. Nyt latasin ensimmäisen Ifolorille, saa nähdä miltä tuotos näyttää painettuna. Tekovaiheessa ruudulla näyttävät niin erilaisilta kuitenkin. Se tulee lahjaksi ja on matkakuvista, tumppasin aika monta kuvaa aina samalle sivulle. Voisikin itselle teettää luontokirjan ja käyttää isompia kuvia eli yksi otos sivua kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekovaiheessa tosiaan näyttää erilaiselta, mutta kun tämän nyt jatkossa tietää niin on paljon helpompaa.
   Mietin kyllä useamman kuvan laittamista samalle sivulle, mutta kun kyseessä ovat ainoastaan luontokuvat , päädyin tähän ratkaisuun.
   Toivottavasti olet tyytyväinen tilaamaasi kirjaan.
   Kiitos marliska!

   Poista
 4. Näyttää tosi upealta!!! Eikö vain ole innostavaa puuhaa. Minulla on jo monta kirjaa, mutta vielä ovat linnut ja oravakirjakin tekemättä. Taidekirjoissa olen innostunut sellaisiin sivuihin, missä ei ole kehystä lainkaan. Kerroinkin että pidän deluxe-kirjojen hienosta pinnasta.
  Jotkut kuvat eivät tietenkään sovi tarkasti malliin, silloin kehys on hyvä ratkaisu. Mutta malleja kannattaa kyllä selata ja selata, miettiä vielä toisenkin kerran. Ja sekin on hankalaa, kun mieli muuttuu :-)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin innostavaa, asettaa paineita tulevalle kesälle!
   Katselin noita oravakuviani, ne ovat vaan tällä kertaa aika samanlaisia, ehkä vielä kerään oravia :)
   En osaa oikein sanoa, kumpi parempi, kettukirja oli deluxe, tykkään molemmista!
   Mieli muuttui useamman kerran, taisi olla reilun viikon tuossa työn alla. Ja lopputuloksessa olisi ollut vielä viilaamista. Nyt tiedän taas muutaman huomioon otettavan asian. Halusin noilla kehyksillä vähän erilaisuutta, mutta totesin kun näin kirjan valmiina, että kuvat saisivat puhua puolestaan.
   Kiitos Uuna!

   Poista
 5. Upeita kuvia, varsinkin nuo alimmat tilhet ovat kuin jostain Wrightin taulusta, niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun otin tuon vasemman puoleisen tilhikuvan palellutin sormenpääni. Silloin oli valtavan kova tuuli ja pakkasta jonkin verran. Sormien päät olivat monta päivää aika kipeät.
   Kiitos Häivähdys!

   Poista
 6. Upea kirja! Kuvien katselu kirjasta on kyllä paljon mukavampaa kuin koneelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta!
   On niin mukava käpertyä nojatuoliin ja alkaa muistelemaan kuvaustilanteita kuvien kautta.
   Kiitos Piupau!

   Poista
 7. Upealta näyttää, kuvasi ovat niin hienoja!!

  Tekisi mieli itsekin kokeilla, vaikka vain jotain muutaman sivun kirjaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kirjoissa on mukavasti vaihtoehtoja.
   Ajattele, vaikkapa lapsenlapsellesi pieni selailukirja. Istuisitte siinä sylikkäin ja kertoisit kuvistasi, siinähän voisi syntyä pieniä tarinoitakin :)
   Kiitos Sirpa!

   Poista
  2. Sait tuon kuulostamaan houkuttelevalta idealta!

   Poista
  3. Itse tekisin näin :)
   Tein aikoinaan omalle tyttärelleni kansion johon laitoin muovitaskujen väliin erilaisia kuvia, joista sitten kerroin tarinoita.

   Poista
 8. Todella upea kirja tämäkin, on sinulla tuota silmää näköjään ihan vaikka mihin. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä jaksaa innostua uusista asioista, jospa tuo vanhuuskin tulisi hitaammin :)
   Kiitos Tuula!

   Poista
 9. Mielettömän hienoja kuvia tuossa kirjassa! Ja hyvä postaus, tästä on apua kuvakirjojen tekemiseen! Kirjaa tehdessä on todellakin vaikea valita kun muokkausmahdollisuuksia on niin monia. Tekemällähän sitä sitten oppii, valmiista kirjoista näkee hyvin mitä tekisi toisin ja mikä toimi. Itsellä ainakin tietokoneelta on vaikeampi hahmottaa kokonaisuutta... Mutta itse yritän pitää mielessä että yksinkertainen on kaunista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii ja virheitä / erheitä tekemällä vielä enemmän :)
   Mukavaa jos tästä on jotain hyötyä kuvakirjaa suunnittelevalle. Tässä tietsikalla on tosiaan vähän hankala hahmottaa miltä valmiina näyttää, varsinkin tässä tapauksessa kun sivukoko oli 28 x 28
   Tuosta alimmasta lauseestasi olen ihan samaa mieltä!
   Kiitos Betsy!

   Poista
 10. Kauniita kuvia. Noista tykkään erityisesti missä on koko sivun peittävä kuva ilman kehyksiä.

  Nyt sait minutkin innostumaan ja pitää ruveta kirjaa suunnittelemaan. Ajattelin teettää ikivanhoista mustavalkokuvista kokeeksi, että tietää miltä ne näyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis niin mukavaa kun olisi selllainen taikakumi jolla voisi vähän korjailla valmista tulosta :)

   Innostuinkin tuosta ideastasi, mustavalkoisista kuvista. Kävin selaamassa valokuvalaatikkoa. Siellä oli mm. vanhempieni ystävien ja sukulaistemme kauniita hääkuvia, melkoinen nippu. Suurin osa 40-50-luvun tienoilta. Siinä voisi olla ideaa johonkin albumiin, siinä voisi olla jotain
   kauniita runoja... mietintämyssyyn!
   Kiitos Rantakasvi!

   Poista
 11. Nuo tilhikuvat ovat kyllä todella upeita!

  Olen tehnyt kuvakirjoja joistakin matkoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikean puoleisen kuvan asento oli kyllä nappikohde!
   Nämä kaksi kuvakirjaa eivät kyllä jää viimeisiksi, innostuin niin kovasti!
   Kiitos Töyhtötintti!

   Poista
 12. Oikein sydämessä läikähtää, kun ajattelen, miten upeaa noita sinun kuvakirjoja on selailla, ihailla, nauttia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin ihan todella näitten kuvien katselusta, on vähän kuin oma lapsi :D
   Kiitos Mags!

   Poista
 13. Aika hieno kirja jälleen. Ihan hyvä, että kommentoit ja pohdiskelet mm. kuvien asettelua. Niistä saa moni muukin hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin että tuleeko tähän vähän negatiivinen vire, mutta ajattelin että jos tästä joku ottaa jotain opikseen, niin hyvä!
   Kiitos between!

   Poista
 14. Tuo neliömalli sopiikin hyvin lintu- hyönteis- ja kukkakuviin. Hienolta näyttää. Maisemakuviin en ole osannut tuota neliömallia käyttää. Pitäisi jo kuvausvaiheessa ajatella kuva neliöksi. Tai sitten tehdä koko aukeaman panoraamoja. Olet oikeassa siinä, että etukäteissuunnittelu kannattaa. Se on lopullista kun kuvat ovat kansien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tosiaan tämän että neliömalli on oivallinen näihin kuviin. Tuossa edellisessä kettukirjassa taas puolestaan A4 vaakaan oli hyvä!
   Maisemakuvat ovat varmasti edukseen vaakaan.
   Ensi kerralla täytyy vielä enemmän paneutua etukäteissuunnitteluun. Nytkin tein kyllä tavallaan kaikkeni, mutta lopputulos oli kuitenkin erilainen miltä näytti esikatselussa.
   Kiitos seita!

   Poista
 15. Hienoja ovat nämä sun kirjasi!
  Ja sun kuvistasi ei voi muuta tulla, kuin hienoja ja raikkaita kuvia kirjaasi.
  Älä yhtään vähättele taitojasi, sillä en näe näissä mitään huonoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jalustan käytön puutehan näissä huutelee :D
   Nyt kun tiedän etukäteen että kesällä kuvaan perhoskirjaa varten, niin tiedän panostaa enemmän, se jalustakin kulkee mukana!
   Kiitos Harakka!

   Poista
 16. Sun kuvat on niin kauniita, ettei noista albumeista voi tulla kuin hyviä!
  Ja tekemällä oppii. Kaikkea ei vaan tule eka kerralla otettua huomioon. Aikaa vievää, mutta palkitsee!!!
  Itse olen tehnyt lomakuvista albumeja, mutta sellaisia A4 kokoa ja se on toiminut ihan hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii, niinhän se on!
   Ehkä voisi vielä vertailla eri firmoja, vaikkakin oli tähän lopputulokseen erittäin tyytyväinen.
   Lomakuvien teettäminen on varmasti monelle tuttua, mukavampi niitä on kirjasta katsoa kuin koneelta.
   Kiitos Tuitiina!

   Poista
 17. Hieno kirja, ja upeat kuvat siinä.
  Minullakin on suunnitelmissa tehdä kirja, mutta kun olis inspis valita kuvia, niin eikös paukahdakin töitä oikein roppakaupalla ... eikä sitä sitten kahta duunia koneella malta tehdä - tai ei ole aikaa. Mutta vielä siis minäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa tämä todella vie, en kyllä laskenut tunteja. Kuvien valinta taisi viedä eniten aikaa.
   Ja huomasin että kannatta tehdä rennolla mielellä, ei kiireen keskellä.
   Kiitos orvokki!

   Poista
 18. Upea kirja jälleen ja aivan ihania kuvia! Ja kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä ja huomoista. Tuollainen kirja olisi kyllä ihana teettää omista lempikuvistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait tästä jonkin idean tai älä tee-jutun!
   Siullakin on varmasti paljon valinnan varaa, vaikkapa niitä majakoita :)
   Kiitos Katinka!

   Poista
 19. Aivan upea kirja, onnittelut! Itse en ole tehnyt ainuttakaan kirjaa, ihailen suuresti kuitenkin, jos joku sen vaivan näkee. Hieno teos juurikin seuraaville polville. Kuvasi ovat niin laadukkaita, että niistä todella kannattaa kirja koota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan arvannutkaan, miten kiehtovaa tämä on.
   Perhettä olen kuvannut paljon, vuosia sitten. Olisipa silloin ollut tämä mahdollisuus!
   Kiitos nainen.kuvastimessa!

   Poista
 20. Hyvä sinä.
  Katselin miettien, kuvat kehysten kanssa vai ilman. Monet kukkakuvat sopivat mielestäni upeasti koko suvua kattavaksi, ilman mitään kehystä. Myös ehkä itse valitseisin aina aukeamalleen sellaiset kuvat, että niillä on samantyyppinen kehys tai molemmat ilman kehystä, mutta varmasti mielipiteet eroavat.
  Omissa vuosi sitten Ifolorin tekemissä kirjoissa en onnistunut juuri kehysten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin koin suurimpana harmin aiheena juuri nuo kehykset. Leikin tavallaan liikaa, halusin kokeilla, miltä näyttävät erilaiset ratkaisut.
   Huomasin että mahdollisimman pelkistetty tyyli on paras itselleni. Noihin "risukehyksiin" jollain tavalla ihastuin.
   Kiitos aimarii!

   Poista
 21. Sinulla on niin upeita kuvia, että lopputulos ei voi olla huono. Minä pidän noista "leijuvista" kuvista, joita olenkin käyttänyt omissa kirjoissani useimmiten.
  Noista kertomistasi 40-50 luvun kuvista saisit upean kirjan. Olen itse tehnyt parille lapselleni tasavuotislahjaksi heidän lapsuusaikaisista kuvistaan kirjan. Osa 70-luvun värikuvista oli jo siinä kunnossa, että piti muuttaa mustavalkoisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehysten valinta olikin aika vaikeaa. Jälkeenpäin ajatellen "leijuvat" kehykset olisivat toimineet pienemmissä kuvissa.
   Tein tyttärellemme vuosia sitten ihan perinteisen albumin, alkaen isovanhempieni kuvista, josta tultiin ainatyttären rippijuhliin saakka. Liitin mukaan kaikkea muistoihin liittyvää, piirustuksia, kirjetaskuja joissa oli muistoja, todistuksia, kerhoaskarteluja. Siitä tuli ihan mukava!
   Tässä on puhjennut niin paljon uusia ideoita, täytyy vaan välillä vähän säästää :)
   Kiitos Pirkkoinkeri!

   Poista