maanantai 9. helmikuuta 2015

Kettukirja

Pidän tähänastisista luontoelämyksistä ehdottomasti parhaana  kolmea syksyistä kohtaamista ketun kanssa. Kuvia näistä kohtaamisista jäi seitsemisenkymmentä, joista osasta teetin kirjan ifolorilla. Siinä pelossa jos kuville tapahtuisi jotain, kuvatiedostot ovat kyllä ymmärtääkseni hyvin suojatut.


 Tämän kuvan valitsin kansikuvaksi. Kirjan koko on A4 vaaka, se oli hyvä ratkaisu. Jostain syystä en ota kovinkaan paljon pystykuvia.
Ajattelin että haluan laittaa mukaan tekstiä, mutta mitä?
Laitoin miettimisen jälkeen suurimman osan tarinasta jossa kettu kohtasi Pikku-prinssin. Sekin oli hyvä ratkaisu, kuvat sopivat aika hyvin tekstin sisältöön.


 Olin aluksi erittäin tyytyväinen, ajatellen että tämä on ensimmäinen kuvakirja omista luontokuvistani ja vielä yhdestä aiheesta. Joku asia jää aina harmittamaan.
Se mikä jäi harmittamaan, lähes kaikkiin kuviin oli tullut kauttaaltaan liian punainen sävy, joka näkyy esimerkiksi ketun silmien ympärillä. Alkuperäiset kuvat eivät olleet näin punaisia.


Tyttären Eevi-koira oli viikonloppuhoidossa ja on aina siellä missä jotain tapahtuu.
Kun otin kuvia tänne niin Eevi tuli "pitämään" kirjaa istumalla sohvan käsinojalle, sainkin kannen hyvin kuvattua. Haistelulenkki oli takana ja väsymys näyttää voittavan.

Syy miksi laitoin tämän postauksen on tällainen. Onko teillä kokemuksia näistä kuvapalveluista? Liittyen esimerkiksi juuri väreihin, verrattuna alkuperäisiin kuviin.
En tunne mitään muuta kuin tämän kyseisen yrityksen. Voitteko jotain muuta suositella?
Mietin jo uutta kuvakirjaa ja siksi olisi mukava kuulla kokemuksia.

49 kommenttia:

 1. Hieno kirja! Minä olen teettänyt vain yhden kirjam ja juuri Ifolorilla. Siinä oli kyllä värit kohdallaa. Seuraavaksi olen ajatellut, että voisin kokeilla Rajalan kuvapalveua. Heillä on kanssa mukava määrä erilaisia kirjavaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt tuttavilla perhekuvakirjoja, enkä muista että niissä olisi ollut mitään erityistä huomiota kiinnittävää.
   Aoin kokeilla Rajalaa!
   Kiitos Katinka!

   Poista
 2. Upea kirja hienoista kuvista!
  Ifoloria minäkin olen käyttänyt tähän asti.... Mutta eroja on eri kuvapalveluilla; tytär on teettänyt useamman valokuvakirjan ja kuvien laaduissa on selvä ero. Ifolorilla on hänkin havainnut puutteita juuri väreissä ja kilpailijalla on huomattavasti parempaa jälkeä. Valitettavasti en muista sen toisen firman nimeä nyt, Rajala se ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla vaan eri firmoja, teettää pienempiä kuvakirjoja kokeilumielessä.
   Tuo oli kyllä merkittävä tieto, ajattelin että jos tämä kirja oli vain hiukka harmittava värisävyiltään.
   Kiitos Minttuli!

   Poista
 3. Onpa upea kirja! Tuota tulee varmaan selattua vielä monet kerrat :) Itse en ole teettänyt vielä ensimmäistäkään kuvakirjaa, vaikka tarkoitus on ollut. Tosi harmi, jos värit eroaa :/ Työkseni olen jonkin verran painoasioiden kanssa tekemisissä ja se värien toistuvuus on usein hieman ongelmallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt jo selaillut monet kerrat!
   Se jäi vähän kaivelemaan kun tilaisuus oli joka kerta niin hyvä. Kuvasin vaan lintuja välillä, ketun pyöriessä ympärillä. Kai ajattelin että siinä se pyörii lopun elämäänsä :)
   Onhan noita kovin punertaviakin kettuja, mutta kun tämä ei ollut sellainen!
   Kiitos Elina!

   Poista
 4. En ole koskaan teettänyt kuvakirjaa. Noita lintukuvia on sen verran, että niistä jo varmaan kirjan saisi, mutta sitten kun niitä alkaa katsomaan. Liian tavallisia... Sinun kettukuvasi olivat aivan ilmiömäisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin hyvä tunne kun on ihan oma suunnittelema kirja kädessä. Kiva muistella kuvaustapahtumia!
   Kun kokosin toista kirjaa, se olikin yllättävän vaikeaa. Tuntui etten kelpuuta mitään kuvaa!
   Kiitos Tillariina K.!

   Poista
 5. Valtavan ihana idea:kettukirja<3
  Olen teettänyt parikin kuvakirjaa Ifolorilla, en huomannut laadussa mitään ongelmaa. Lähinnä lasten rippikuvia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosiaan nähnyt perhekuvakirjoja ja ne ovat mielestäni olleet ihan hyviä!
   Kiitos Eila!

   Poista
 6. Wow, onpa upea kirja! Itse teetin syksyllä juuri Ifolorilla kirjan ja siinä en huomannut värieroja. Joskus olen bongannut aiheesta keskustelun netissä ja siinä suositeltiin Fotonettiä. Kuvia olen tilannut molemmilta ja näissä olen huomannut selvän eron kuvien väreissä. Tosin ei ollut merkityksellistä minun kuvissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan kokeilla useampia yrityksiä.
   Haluaisin kyllä että olisi paljon vaihtoehtoja kun suunnittelen sivuja. Ifolorilla on ihan kivoja kuvakehyksiä.
   kiitos Betsy!

   Poista
 7. Kirjoissa parhaat kuvamuistot säilyvät. Hyvältä näyttää esikoiskirjasi. Olen tehnyt useita kirjoja juuri Ifolorin ohjelmalla. Lisäksi yksi Fotonetin kirja ja yksi Docendon. Iforolin ohjelma on monipuolisin. Fotonetin kirjassa kuvat olivat liian tummia. Oliko kuviesi väriavaruus sRGB? Ifolor suosittelee käyttämään sitä.
  Tykkään myös tuosta vaakamallista, kun suurin osa kuvista kuitenkin on niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika villinä luontokuvakirjoihin, esikoisesta tulee varmasti rakas, oikeastaan on jo! Katselin kirjahyllystä selkämyksiä, luontokirjoissa näyttää oleva muutama jossa lukee Dosendo.
   Väriavaruus on juuri tuo, taisi olla alunperin asetuksissa valmiinakin.
   Harvoin tulee otettua pysytkuvia!
   Kiitos seita!

   Poista
 8. Ou jee, näyttää tosi hienolta!
  Vain tuosta samasta kuvapalvelusta kokemuksia ja ei ongelmia ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä nämä värit olivat jotenkin hankalia toistaa, en tiedä!
   Kiitos Mags!

   Poista
 9. Hieno idea tuollainen kuvakirja. Kokemuksia ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulisi hyvä perhoskesä, sellainen päiväkirjamainen kirja kiinnostaisi!
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 10. Olen teettänyt kortteja ja kymmenkunta kirjaa ifolorilla ja smartphotolla. Minusta smartphoto ainakin korttien osalta oli parempi. Kirjan teetin siellä yhden ja hyvä sekin on. Mutta värien suhteen en huomaa paremmuutta kummallakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttejakin olisikin kiva kokeilla, nykyään tulee vaan niin vähän lähetettyä. Mutta jos se innostaiskin. kortti on niin mukava saada!
   Kiitos Rantakasvi!

   Poista
 11. Onneksi olkoon upea ja harvinainen aihe ensimmäiselle kirjallesi!
  Olen teettänyt lähes kymmenen kirjaa Ifolorilla ja olen ollut kaikkiin tosi tyytyväinen. Parhaillaan on tulossa postista taas uusin. Minusta Ifolorin DeLuxe-kirjan paperi on paras mitä olen tavannut. Kirjani ovat kaikki neliöitä, olen niinhin hurahtanut. Joskus on vaikeuksia sovittaa siihen malliin, mutta omani ovatkin olleet lähillä taidekirjoja. Yhden lintukirjan aijon tästä joku kerta tehdä.
  Kirjasi on niin erityinen, että siitä kannattaisi kokeilla tehdä toinen versio esim. Rajalalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että olet ollut tyytyväinen, kokeilen vielä toista kirjaa siellä. Pitää ottaa myös paperivinkki huomioon.
   Tuo oli hyvä ehdotus että teettäisin vastaavanlaisen Rajalalla. Toisenhan voi sitten lahjoittaa.
   Kiitos Uuna!

   Poista
 12. Hieno idea teettää hyvistä kuvista kirja. Olen ladannut Ifolorin ohjelman koneelleni, mutta vielä en ole ainuttakaan kirjaa teettänyt. Ystäväni on taidemaalari ja hän on teettänyt joistain teoksistaan kokoelmateoksia monessakin paikassa, pääosin kirjan painamiseen erikoistuneissa yrityksissä. Tuntuu, että hänellä on aina ongelmia värien kanssa. Minusta Ifolor on ollut ihan kilpailukykyinen vaihtoehto hänen kuvakirjojaan katsellessani. Ehkä sen tietää vasta kokeilemalla. Sinun kuvasi ovat niin laadukkaita, että kannattaa varmaan etsiä parhaita mahdollisia painotapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin miten se on helppoa ja innostavaa, kunhan vähän perehdyin asiaan.
   Täytyy kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, tosin tämä ei ole ihan halpa harrastus. Toisaalta kuvaustahan voi pitää lähes ilmaisena harrastuksena kun kalusto on hankittu.
   Kiitos between!

   Poista
 13. Книга видається мені наповненою дуже цікавими знімками, але шкода, що мало показано у цій публікації...

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :)

  VastaaPoista
 14. Onnea kettukirjasta. Minä olen niin sinun kettukuviesi ihailija, Ne ovat niin hienoja ja mikä hienompaa, kun tehdä niistä kirja. Pikku Prinssissäkin tykkäsin ketusta. Tietysti harmi, jos värivirhe on kovin haittaava.
  Ole myös tehnyt Ifolorilla kaksi kirjaa, eikä niiden väreissä ollut moitittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs hartaimpia toiveitani olisi että kohtaisin vielä ketun, kiehtovine silmineen!
   Toivoin tästä niin ainutlaatuista, kuin oli kohtaaminenkin, ehkä sen takia harmittelen kun kettu ei näytä ihan itseltään!
   Kiitos aimarii!

   Poista
 15. Onnittelut upeasta kirjasta! Olen teettänyt Ifolorilla muutamia kirjoja, kaikkiin olen ollut suht tyytyväinen, vaikka viimeisimmän osalta ehkä juuri värimaailmassa ei ihan kaikki ollut painojäljessä kohdillaan. Smarthphoton kautta teetin jouluksi kalentereita, niihin en ollut alkuunkaan tyytyväinen. Kerrothan, jos kokeilet jotain muita firmoja jatkossa, että minkälaista jälkeä mielestäsi syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla näitä kokemuksia, tuntuu että pääosin ollaan oltu tyytyväisiä. Olipa hyvä kuulla tämä kalenterijuttukin.
   Kerron kyllä kokemuksista, tämä kirja ei jää ainoaksi!
   Kiitos Intianminttu!

   Poista
 16. Voisit huomauttaa Ifolorille tuosta punaisuudesta, ehkä sille löytyisi selitys. Ifoloria olen itse käyttänyt ja viimeksi olin huomavinnani, että erityisen voimakassävyisissä kuvissa kirjan värit meni hieman yli. Hieman on mennyt Ifolorin toiminta sekavaksi, kun siellä on nyt vaikka mitä. Luotettavuus hieman kärsii ainakin minun silmissäni.
  Rajala voisi olla toinen vaihtoehto, hinnat kait hieman korkeammat mutta uskon ison talon laatuun.
  Upea tuo kettukirja, ehkä kannattaisi teettää toisaalla toinen. Hienoa, että aloit näitä tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinne näyttäisi olevan ihan asiakaspalvelunumero, ajattelin kyllä kysäistä ihan hyvässä hengessä!
   Nämähän ovat myös aika voimakassävyisiä mäntymetsineen, sammalineen ja osassa jo ruskaluontoa.
   Rajalaa tosiaan aion kokeilla, täytyy ladata vain ohjelma!
   Innostuin ihan mahdottomasti. Onneksi nyt kesällä on aikaa panostaa kuvaamiseen. Kiinnostaisi päiväkirjamainen perhoskirja, jossa olisi ajankohtaisia luontokuvia kukkineen. Tulisipa kesä :D
   Kiitos Tuula!

   Poista
  2. Tuo päiväkirja tyyppinen kuvakirja on mahtava idea. Luitko, tai varmaankin luit luontokuvalehdestä siitä omakustannekirjasta. Sinun kuvillasi ja kertomistaidoillasi kannattaisi harkita ihan sitäkin.
   Onneksi tässä on aikaa kesään voit suunnitella ja toisaalta eihän ensimmäisiin perhosiin ole kovinkaan pitkää aikaa. Nyt ollaan jo helmikuun puolessä välissä, vaikka tulisikin vielä talvista keliä, on minulla krookukset kukkineet kerran 28.2 ja koko kevät oli lämmin.

   Poista
 17. Hmmmm... lueskelin juuri tänään tulletta Luontokuva lehteä, siinä oli hieno juttu Lappeenrannan lähellä ruokintapaikalla olleesta ketusta, joka merkkasi kirjoittajan kameralaukun....tammikuussa 2011 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari tuntia taisi täälläkin vierähtää lehden parissa, olipa taas mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa.
   Anna-Liisa on kuvaajatuttavani, olimme sattumalta yhdessä paikalla kun sain ensimmäiset kettukuvani, juuri noissa hänen kertomissaan maisemissa.
   Hän on taitava kuvaaja, toinen palkinto viime vuoden Luontokuva-kilpailussa, sarjassa kasvit ja sienet.
   Ja jos muistat kuvan jossa liito-orava oli hississä, taisi olla viime kevättä. Hän oli onnekkaasti paikalla silloin.
   Kiitos Tuula!

   Poista
 18. Minulla on sama kokemus Ifolorista, että värit ovat olleet liian korostettuja. Alkuperäiset kuvat ovat saattaneet olla alakuloisen sävyisiä, mutta kauniita juuri siksi. Mutta kuvakirjassa värit ovatkin olleet pettymyksiä. Tilasin sieltä myös taulun ja siinä sama juttu, että värit ovat liian korostettuja.

  Yhden kirjan olen tilannut Colorkolmiosta ja siihen olin tyytyväinen. Heidän ohjelmansa on kuitenkin huonompi kuin Ifolorin, ei niin paljon mahdollisuuksia itse asetella. Mutta värit luonnolliset.

  Hieno kirja sinulla ketusta. Varmaan voisit valittaa siitä Ifoloriin. Ehkä siellä ei tiedetä tästä ongelmasta, vaan ajatellaan, että väriä täytyy lisätä rutkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä juuri harmitti se kun kettu näytti oikeasti sellaiselta kesän haalistamalta, luonnolliselta!
   Tätä asettelua pidän tärkeänä kun haluan siihen ihan oman leiman!
   Aion tosiaan soittaa sinne ja kysäistä mistä tämä johtuisi!
   Kiitos Risa!

   Poista
 19. Laitoin eilen toisen kirjatilauksen menemään Ifolorille, siinä oli paljon erilasia kuvia, monissa eri sävyissä. Eiköhän se jotain asiasta kerro!
  Eihän yhden kirjan perusteella voi tuomita, tämä nyt näyttää mitä jatkossa tulen käyttämään.
  Kiitos teille kaikille yhteisesti, kiva kun paneuduitte asiaan.

  VastaaPoista
 20. Ketusta sait hyvän ja harvinaisemman aiheen kirjallesi.
  Minä olen teettänyt monta kirjaa Ifolorilla ja piti oikein äsken tarkistaa, miltä kuvat niissä näyttivät. Värit ovat niissä aika voimakkaat olleet ihan ensimmäisistä teettämistäni lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitän kovasti nyt tätä uutta kirjaa, siinä on paljon erilaisia kuvia, vailla varsinaista teemaa. Sellaisia mieluisia!
   Kiitos Pirkkoinkeri!

   Poista
 21. Postista tuli juuri tänään pari kirjaa, jotka tilasin Ifolorilta. Ne ovat maalauksistani ja jääkuvistani. Neliön muotoiset Deluxe-kirjat. Kuvat menevät yli reunojen, eli ei mitään muuta kuin yksi kuva joka sivulla. Olen niin ihastunut näihin neliön muotoisiin kirjoihin, että en pysty enää vaihtamaan. Tässä kuvat ovat kyllä parempia kuin omani - positiivisessa mielessä. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä uusi kirja jonka tilasin on 28 X 28 Premiun kuvakirja. Mielenkiinnolla odotan!
   Maalaukset varmasti näyttävät hyvältä juuri neliönmuotoisilla sivuilla, reunasta, reunaan.
   Mukava kuulla että saa rahoillensa vastinetta.

   Poista
 22. Nuo kuvat kannattikin koota kirjaksi, ihana idea! En ole teettänyt kirjoja, mutta joululahjaksi teetin Ifolorilla muutaman kalenterin. Kurssin vetäjä suositteli tätä palvelua, jota hän on kuulemma käyttänyt muutaman kerran: http://www.kuvatkirjaksi.fi/fi/kuvakirjat/ . Minulla ei ole siitä henkilökohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tämä ei ihan sataprosenttisesti tyydyttänyt, niin ihastuin kovasti tähän asiaan.
   Pitääkin perehtyä tähän kuvatkirjaksi-asiaan.
   Kiitos Häivähdys!

   Poista
 23. Mahtava kirja ja miten ihana Eevi. Olen teettänyt paljonkin ja todella hyviä tulee, jos kuvatkin ovat tarkkoja ja loistokkaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tykännyt katsella albumeita, ennenhän niissä oli tietysti enimmäkseen sukukuvia, mutta mielenkiintoisia nekin. Sitä vaan tarkoitin, etteivät nämä jää varmastikaan pölyttymään.
   Kiitos Tiia K!

   Poista
 24. Upea kirja kuitenkin!
  Oletpa onnekas kun pääsit tuota kuvailemaan, ja taivava kuvaajakin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin onnekas! Toivon vielä kovasti uutta onnenpotkuakin :)
   Kiitos Pirjo!

   Poista