perjantai 13. helmikuuta 2015

Kevättä ilmassa

Kävin tänään eräällä kaupungin lintujen ruokintapaikalla, jossa en ole käynyt kuin kerran tämän talven aikana. Siellä on muutamia ruokinta-automaatteja, sekä tikoille talia tarjolla. Paikka on erityisesti aktiivisesti lintuja seuraavien suosiossa.
Ihan selvästi huomaa että linnuilla alkaa olla kevättä rinnassa. Paluumuuttajiakin alkaa jo tulla mm. harmaalokkeja on saapunut.


 Tämä rouva mustarastas oli erittäin tiukka täti. Nämä allaolevat pojat saivat kylmää kyytiä, kun rouva suvaitsi tulla ruokintapaikalle pitämään jöötä.
Mustarastaita oli ihan useampiakin, taisi olla jopa kuusi yhtäaikaa, osa puissa, osa maassa.
 Närhikin teki yllättäen pikavierailun, todella pikavierailun. Onneksi refleksit toimivat tässä kohtaa, ehdin painamaan nappia.
Tykkään näistä ruokinta-automaateista, ovat jotenkin niin suloisen nostalgisen näköisiä. Olettaisin että ovatkin aika vanhoja.

Olihan siellä punatulkkukin, tai niitä oli ihan pieni parvi, 5-7 yksilöä ainakin. Tämä ilahdutti ihan erityisesti. Ja tämä on syy mennä uudelleenkin, jos joku päivä aurinko hellisi.
Näin myös valkoselkätikan, en olisi kyllä ymmärtänyt, ellei eräs lintubongari olisi ystävällisesti asiasta kertonut. Se ei tullut kuitenkaan lähelle ja kuva oli sen verran kaukaa otettu, pyrin parempaan.
Aurinko  paistoi tänään noin 1.5 h, tästä vähästäkin olin ihan onnellinen :)

20 kommenttia:

 1. Nuo tuollaiset vanhat ruokinta-automaatit ovat kaikkein mieluisempia linnuille ja ne sulautuvat luontoonkin hyvin. Harmaalokkeja olen nähnyt täälläkin, joten voisi sanoa muuttojen alkaneen. Hienot kuvat sait närhestä ja nuo lintulautakuvat ovat superihania. Niin nostalgisia, kauniita.

  VastaaPoista
 2. Tosi nostalginen lintulauta ja kovin on mieleen ruokailijoillekin, Hienot kuvat kaikista, punatulkku minusta se ihanin kumminkin on!

  VastaaPoista
 3. Mukava reissu siis. En lakkaa ihastelemasta upeita kuviasi.

  VastaaPoista
 4. Närhi on minusta kaunis lintu, ehkä se on ääni, jonka vuoksi sitä vähän syrjitään. Kuuluu samaan joukkoon harakan kanssa. Ei ole saanut molempia, kaunista ulkomuotoa tai ääntä. Mustarastas taas on saanut mielestäni molemmat. Sen ääntä on ihana kesäillassa kuunnella, mutta on se kauniskin.
  Kuviasi on nautinto katsoa!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia!!
  Närhi on kaunis väritykseltään, mutta kyllä mustarastas on suosikkini :) Eihän tällaista vanhanajan lintulautaa voita mikään, on ihana!

  VastaaPoista
 6. Onpas tosiaan idylliset lintukuvat! Paikallisen lintuyhdistyksen ruokintapaikka on niin antikuvauksellinen ryteikkö, että rumempaa saa hakea. Harmitus. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Onkin lintujen mieleinen ruokintapaikka kun noin runsaslukuisina siellä olivat. Närhellä on korea puku, en muista koska olen viimeksi nähnyt. Hienoja kuvia nämä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä linnut herkkupaikat löytää.
  Mustarastaita kaipailen, mutta harvoin näkyy meidän lintulaudoilla, eikä ainakaan näin talvella. Närhejä kyllä vierailee ja punatulkkuja.
  Sinulla on jälleen hyvin edustavat kuvat.

  VastaaPoista
 9. Vai että paluumuuttajia tulee jo. Aikamoista :) Nuo närhikuvat ovat kyllä upeita! Ja punatulkkujakin jaksaisin ihastella loputtomasti.

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia! Punatulkut ovat omia ehdottomia suosikkejani, mutta niitä en valitettavasti ole nähnyt luonnossa vuosiin, joten sitäkin ihanampaa on nähdä niitä näissä upeissa kuvissasi ♥
  Mustarastaan kaunista laulua odotan jo kovasti kuulevani, sillä ne käyvät ahkerasti ja runsaslukuisina kotipihani lintulaudalla :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia! Mustarastas on suosikkini :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 12. Harvoinpa närhi viihtyy paikaillaan niin kauan että kuvan saisi. Hienosti olet onnistunut.

  VastaaPoista
 13. Hienot mustarastaat. Meillä on myös 6-7 mustarastasta käynyt tuossa, usein juoksentelevat kuusiaidan alla. Ja ruokapaikalla maassa on yksi naaras, joka pitää jöötä haaremilleen. Jos liian monta tulee syömään, rouva ajaa osan pois :-)

  VastaaPoista
 14. Kauniit ruokintamökit. Närhenkin olet saanut kuviin! Hieno paikka kuvata lintuja varmaankin.

  VastaaPoista
 15. Punatulkkuset, punatulkkuset, niin kauniita he on.. lallallaaa.. :)
  Mukavaa Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 16. Hienot kuvat! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 17. Kiitos teille kaikille kommenteistanne ja kiitos Ystävänpäivä -toivotuksista.
  Mustarastaita tuntuu nyt vilisevän, kotiupihalla rusinat näyttävät olevan ihan ykkösherkku!
  Meillä on ihan tuossa kävelymatkan päässä mustarastaitten pesiä, viime kesänäkin nautin monesta konsertista!
  Närhi on valtavan varovainen lintu, mutta niin kaunis!

  VastaaPoista