torstai 8. joulukuuta 2016

8. joulukuuta

Pihapiiristä tutun oravan hätäinen kutsuhuuto keskeytti eilen yöuneni. Siitä syystä  olen tässä päivänvalossa vähän pöllämystyneen näköisenä ja ihan unihatussani.

Me tontuthan nukumme kevyesti, niinkuin nyt esimerkiksi koiratkin, joten olemme lähes heti valmiita apua tarvittaessa.
Tällä kertaa näätä aiheutti huolta, kun ei päästänyt oravaa sen omaan kotipesään. Tilanne oli nopeasti neuvoteltu ja kaikki on hyvin.


 Sananen vielä tästä uniasustani. Tämä on pussimainen, sanoisinko  makuupussimallinen, kätevä, koska käytämme nukkuessamme lämpöpulloja. Tänne voi tarvittaessa lisätä lämpöpulloja niin paljon kuin tarve vaatii. Erittäin toimiva, näin ekologisesti ajattelevalle. Helenan vaatehtimo toimittaa meille nämä, terveiset tässä Helenalle.


 Meillä on luonnostaan hyvät suhteet eläimiin, voi sanoa että olemme samalla aaltopituudella. Eläimet tietävät mistä meidät löytää ja että meihin voi luottaa.
Muistutin vielä siinä lähtiessäni oravaa niistä monista kätköistä, joihin hän oli piilotellut pähkinöitä talven varalle. Oravat saattavat olla toisinaan varsin hajamielisiä.
Yöllä tullut viesti kertoi, että Vuoksella oli nähty sorsien joukossa kanadanhanhi. Joka ei jostain syystä päässyt toisten mukana muuttomatkalle. Lintu kuuluu vaikuttavan hyväkuntoiselta.
Tontut ottavat tällaisessa tapauksessa linnun silmälläpidon alle ja tarvittaessa lisäruokintaan.
Lisään tähän kuvan joka oli viestin mukana todisteena.

18 kommenttia:

 1. Arvostan suunnattomasti neuvottelutaitojanne, niistä on paljon opittavaa! Hyvä että orava pääsi kotiin ja näätä sai muuta ajateltavaa. Oravat ovat hyvin huonomuistista väkeä!

  Upeita nuo sorsat, vai että hanhikin halusi jäädä tänne vai oliko se jollain tapaa satuttanut itsensä tai muulla tavoin jäänyt seurueestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista neuvottelutaidoista olisi varmasti meille ihmisillekkin opittavaa :)

   Hanhi vaikutti ihan hyväkuntoiselta. Onko ollut silloin muuttoaikana liian pieni lentämään, vai mikä oli syynä jäädä porukasta.
   Olin huomannut tuolta lintuharrastajien sivuilta, joita seuraan, että se on nähty useampana päivänä Vuoksella.
   Kiitos Saila!

   Poista
 2. Onpas sinulla kiva blogi, olenkin täällä ensimmäistä kertaa. Hienoja kuvia, tykkään erityisesti tuosta viimeisestä. Talviterveiset Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta. Tykkäätkö puutarhakirjoista? Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaan eniten varmastikin juuri lintuja, ja luontoa etupäässä.
   Tämä joulukalenteri on tavallaan vähän tällaista hassuttelua, joskus aikuinenkin saa heittäytyä lapselliseksi :)
   Kävin katsomassa blogissasi, kaksi siellä olevaa kirjaa onkin kirjahyllyssäni.Tulen toistekkin!
   Kiitos käynnistä Anneli!

   Poista
 3. Jotenkin olen aina aavistanut, että tonttukansa on auttavaista ja elöäinrakasta. Oravakin tiesi, mista ehkä avun saa.
  Vaan tosi paljon tontuilla hommia piisaakin, kun on tämmöisiä yllättäviä, kuten kanadan hanhi. Sillä saattaa olla orpo olo sorsien joukossa.
  Tuollainen usiasu by Helena vois olla itelläkin hyvä talvitelttaillessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttukirjassa, jonka tuossa kalenterin alussa esittelin, kerrotaan niin nätisti miten tontut auttavat ja huolehtivat kauniisti eläimistä.
   Oikeastaan voisinkin toivoa joululahjaksi kutistepulveria, ( en oikein tiennytkään mitä haluaisin ) viettäisin tulevan vuoden tonttuna.Jos hyväksytään joukkoon, voisin koota portfolion luontokuvista ja osoittaa sillä että arvostan luontoa koko sydämestäni :)
   Varmasti hyvä telttaillessa, iltanuotiolla voisi lämmitellä lämpöpulloihin veden.

   Poista
 4. Pikku orava taas valmiina haasteisiin ;)
  Kiitos tontulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi selvisi siitä näädästä, uusi päivä ja uudet haasteet!
   Kiitos Seija!

   Poista
 5. Helenan vaatehtimolle riittäisi asiakkaita :) Ihana postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että sieltä löytyy jo merenpohjasta kerätyistä muoveistakin tehty unipussukka :)
   Kiitos seita!

   Poista
 6. Mukava uniasu tontuilla, meillä on villasukat lämpöpullojen korvikkeina:)

  Kurret osaavat sitten olla söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteiset villasukat kunniaan!
   Tontuilla on vielä niitä harmaita villasukkia, joitten varressa oli joko sininen tai punainen raita.
   Kantapäät saattavat olla jo moneen kertaan paikattuja, mutta lämmittävät siinä kuten ennenkin.
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 7. Voi, varmasti saa makoisat unet, kun on niitä lämpöpulloja tuolla unipussin sisällä.
  Voisikohan se johtua siitä, että useammat eläimet pelkäävät meitä ihmisiä, eivätkä päästä kovinkaan lähelle, että harhauttavatkin meidät teidän tonttujen lähettyviltä pois,kun olette heitä juuri vieressä auttamassa.Tietävät, että myös te haluatte pitää pientä etäisyyttä meihin.Ja uskon teidän kummankin hiukan epäilevän aikeitamme, kun olemme valitettavasti menettäneet hiukan luottamustanne, kun luonnosta ja eläimistä puhutaan.

  Kerrotko Vikille, että kuva oravasta on hirmu söpö.Ja terveiseni myös tuolle kanadanhanhelle, joka jäi joukosta tai sitten haluaa olla sorsa.Ihanaa, että pidätte sitä silmällä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeilla jäljillä olet!
   Olet varmastikin joskus tuolla kulkiessasi nähnyt linnun ontuvan, ja luulit että se oli loukkaantunut.
   Siinä on voinut olla kyseessä tämä, että joku tontuistamme on parhaillaan punnitsemassa miten pesäpoikasten paino on noussut. Emon tehtävä on tässä tapauksessa harhauttaa kulkijat kauemmaksi.
   Luottamuksen rakentaminen on aika pitkäpiimäistä puuhaa, valitettavasti se ei aina onnistu. Mutta kyllä se ystävyys joskus palkitaan ystävyydellä!
   Kerron terveiset eteenpäin!
   Oravat ylpistyvät toisinaan heihin kohdistuvasta huomiosta. Ja meillä on puolestaan työ saada esimerkiksi nokikanan poikasille hyvä itsetunto!
   Kiitos Mirjam-Matilda!

   Poista
 8. Mietimme juuri tiistaina, kun oli aurinkoista, pitäisikö lähteä Vuokselle katsomaan, onko siellä mitään erikoista tai uutta. Emme sitten kuitenkaan menneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neitsytniemen laiturilla oli 7 merimetsoa, pari taisi olla siinä vedessä. Antsku näytti olevan ihan hyvässä kunnossa. Ja tämä kanadanhanhi sitten tavallaan yllätyksenä. Uiveloa on nähty siellä useamman kerran, en ole päässyt kuvaamaan sitä.
   Kiitos Kirlah!

   Poista