sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Patsaita

Käväisin pienellä reissulla, matkan varrella oli mielenkiintoinen Parikkalan patsaspuisto, josta olen jo aiemminkin pari kertaa kertonut ja sieltä kuvia postaillut. Puisto patsaineen on ITE-taiteilija Veijo Rönkkösen luoma, vuosina 1960-2010 Hän menehtyi sairaskohtaukseen maaliskuussa 2010.

 Puistossa on n.500 erilaista patsasta, joista joogaavia hahmoja 256, lisäksi satoja erilaisia eri ajankohtaan kukkivia kasveja. Paperityömiehenä elantonsa ansainnut  Rönkkönen sai tunnustuksena työstään Suomi-palkinnon syksyllä 2007 Tunnustusta/arvostusta hän on saanut varsinaisesti vasta kuolemansa jälkeen. Puistossa käy vuosittain tuhansia matkailijoita. Se on aina avoinna, sinne on vapaa pääsy. Porteilla on vapaaehtoisen maksun mahdollisuus. Amerikkalainen matkailulehti Conde' Nast Traveler julkaisi viime syksynä listaa maailman kammottavimmista kohteista, jonne tämä patsaspuistokin pääsi.
En kyllä koe tätä yhtään kammottavana, vaan mahdottoman mielenkiintoisena, joskin hyvin erikoisena.Puisto on varmastikin nyt hyvissä käsissä ja tulevaisuus turvattu. Netistä löytyy paljon tietoa jos alkaa kiinnostaa, ihan hakusanalla Parikkalan patsaspuisto.
Sillä on oma jäsenmaksullinen kannatusyhdistys. FB-ryhmässä: Pelastakaa Parikkalan Patsaspuisto, on 1300 seuraajaa.


.Otin nämä kuvat viime vuonna joululahjaksi saamallani SONY:n Cyber-shot DSC-RX100 -kameralla.
Hurjan vähän olen tällä kuvannut, kun järkkäri kulkee lähes aina mukana. Nyt päätin ottaa vain tämän mukaan ja yllätyin ihan valtavasti. Nyt meillä alkaa sitten kuherruskuukausi, aion opetella tämän kameran tavat ja mahdollisuudet.
Päivä oli pilvinen ja sumuinen tuona kuvausaamuna. Kuvia en ole käsitellyt rajaamista lukuunottamatta juuri ollenkaan.

27 kommenttia:

 1. Näyttää tosiaan siltä, että se on ihan pätevä kamera tuo Sonykin! Tuo laakso, vai mikä se onkaan, näyttää sen sijaan sellaiselta paikalta, jonne ei varmaan kovin hämärällä tee mieli mennä, tai mielikuvitus ottaa vallan. :) Hieno kohde ja hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pienessä kamerassa on paljon ominaisuuksia, täytyy tosiaan perehtyä, järkkärin mukana kuljettaminen on välillä hankalaa.
   Jotenkin tuli mieleen kun veljeni kanssa pieninä peloittelimme toisiamme pimeällä, laittamalla sähkölampun suuhun ja sehän vasta näytti kamalalta :D
   Kiitos JPK!

   Poista
 2. Ompa ollut tuottelias kaveri! Aika jänniä veistoksia kyllä! Minäkin vierailisin mieluiten päivänvalon aikaan, koska omaan vilkkaan mielikuvituksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän oli melko erakoitunut ihminen ja käytti ilmeisesti suurimman osan vapaa-ajastaan näitten patsaitten tekoon!
   Tekisi niin mieli kuvata näitä talvella, lumisena talvena!
   Kiitos Mirjam-Matilda!

   Poista
 3. Melkoinen maailma siellä Parikkalassa näyttää olevan. Kyllä päiväsaika sopisi minullekin paremmin :)

  VastaaPoista
 4. Tuosta puistosta on tullut joskus dokkarikin, en vain muista koska. Kyllä tämänpäivän kamerat alkaa olla niin hyviä merkistä riipumatta. Tässäkin tapauksessa sinun kuvat sen todistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä tulee vielä seuralainen reissuille, jossa järkkärin mukana pitäminen on hankalaa, vaikkapa nämä moottoripyöräreissut.
   Kiitos Harry!

   Poista
 5. Hauskoja patsaita ehkä jotkut hieman pelottaviakin! :) Hyviä kuviahan sait pikku Sonyllasi, sinulla alkaa kuherruskuukausi, minä lähden "häämatkalle" pikku Canoninin kanssa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, ettei näitä kaikkia tee edes mieli katsoa!
   Hienoja kuvaushetkiä siellä "häämatkalla"!

   Poista
 6. Hauskan oloinen paikka! Ihan mielenkiintoinenkin. Hurjan paljon siellä on patsaita, on niissä ollut varmasti tekeminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla voisi viettää pitemmänkin ajan yksityiskohtia tarkkaillen!
   Yhden miehen elämäntyö, todennäköisesti hän ei edes arvannut tällaista yleisön määrää puistoonsa!
   Kiitos Pelaguu!

   Poista
 7. Kiitokset kuvista! Olen lukenut tuosta puistosta ja haluaisin kyllä käydä siellä. Mielenkiintoinen paikka.

  Hyvää kuherruskuukauden jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varata sitten aikaa, siellä on todella paljon patsaitten kauniita kukkia. Ja nyt puisto näytti hoidetulta kun vastuuasiat ovat ilmeisesti järjestyneet.
   Kiitos, tänään emme ole vielä kuherrelleetkaan :)

   Poista
 8. Ihana sammal peittää ainakin osaa patsaista. Toivottavasti se ei tuohoa niitä, en usko. Mukavaa kuherruskuukautta, vaikka totuus on, että olipa sinun käsissäsi mikä kamera tahansa niin kuvilla on tekniikan lisäksi sielu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa joogaajista on aivan sammalten peitossa, ilmeisesti tarkoituksellakin, koska siellä on tehty paljon siistimistyötä verrattuna aiempaan käyntiini.
   Järkkärillä tuntuu vaan tulevan ehkä enemmän sitä omaa ajatusta, en tiedä!
   Kiitos Tuula!

   Poista
 9. Oi, olen käynyt tuolla. Kerrassaan satumainen paikka. Hyvä kun se on vielä voimissaan. Kuntakohan sitä nyt ylläpitää. No hyvä että joku kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni tämän paikan omistaa teollisuusneuvos Uusitalo ja kannatusyhdistys vastaa asioitten toteuttamisesta ja huolenpidosta!
   Onneksi näin on käynyt, paikka oli välillä jo vähän surullisen näköinen!
   Kiitos Kiiris!

   Poista
 10. Gostei de ver estas esculturas.
  Um abraço e boa semana.

  VastaaPoista
 11. Miten meillä kulkeekin tiet samoilla paikoilla. Kun avasin blogisi, ajattelin, että oletko siepannut minun kuviani koneelta ;)) Niin on käynyt joskus aiemminkin. Mutta ihmekös tuo, kun samoilla kulmilla asutaan ja liikuskellaan.
  Patsaspuisto on kyllä erikoinen. Ihan tulee mieleen myös Vigelandin puisto Oslossa, jossa on ihmiskehoja koko puisto täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitakin vuosia sitten olen ilmeisesti kesäaikaan liikuskellut enemmänkin siun kotiseudulla, mikäli olen oikein ymmärtänyt :)
   Olen käynyt tuolla Vigelandin puistossa joskun 70-luvulla, se teki nuoreen tyttöön aika huiman vaikutuksen!
   Kiitos Kirlah!

   Poista
 12. Siitä on aikaa kun tuolla olen viimeksi käynyt. Ihan jännä paikka ja hyvä että on edelleen auki ja tulevaisuus näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevaisuus lienee hyvällä mallilla, kai riippuu aika paljon ihmisten anteliaisuudestakin. Onneksi tuon paikan arvo on ymmärretty. Menisin ihan hurjan mielelläni tuonne vaikkapa joskus kesällä kitkemään.
   Mutta en keskiyön kuutamon aikaan :D
   Kiitos seita!

   Poista