keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mikä pisti?

Ensinnä, puolukka kukkii, joka on positiivinen asia! Mutta seuraava ei.


Mikä olisi voinut pistää, onko teillä aavistuksia?
Kuvasin eilisiltana pari tuntia ihan maanrajassa. Päätin kuvata vain makrolla, ettei tarvitse putkea vaihdella koko ajan.
Hyttysiä pyöri ympärillä, mutta niistä ei ole ollut koskaan kummemmin haittaa, lukuunottamatta niitä ensimmäisiä pistoksia jotka vähän jälkikäteen kutittelevat.
Aamuyöstä heräsin neljän aikaan kun korvantaus ja kaula tuntuivat tosi kipeältä, enkä saanut enää nukuttua. Päivällä turvotus ja kipu tuntuivat lisääntyvän (yhä edelleen on aika kovakin kipu.)
 Lopulta sain lääkärin ajan, sain antibiootit ja allergialääkkeen.  Pään kääntäminen tuntuu hankalalta, silmälaseja on vaikea pitää turvotuksen takia. Ennen antibioottien aloittamista tuli kamala kutina takaraivolle, tuntui melkein siltä ettei haarukkakaan auttaisi raapimisessa :) Jos olisin aloittanut jo lääkkeen, olisin ilman muuta luullut sen kutinan johtuvan lääkkeitten sopimattomuudesta.
Tosi, tosi kurja tunne ja olo. Selviä pistoskohtia ei näy, ihmeellistä!

24 kommenttia:

 1. Minkälaisessa maastossa kuvasit? Itelleni sattui ehkä samankaltainen juttu vuosia sitten, mutta nilkkaan. Kyllä siellä maassa on vaikka mitä pikkuötökkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein sellaisen parin kilometrin lenkin, johon mahtuu monenlaista maisemaa. Lähinnä maata olin kun kuvasin voikukan kukinnon alle piiloutunutta kukkahämähäkkiä joka oli saanut saaliin. Kuvasin siinä kauan, korva lähes maassa.
   Mäkäräistä mietin mutta sehän nappasi aiemmin ihan palan!
   Kiitos Tuula!

   Poista
 2. Harmillista. Pikaista toipumista sinulle.

  VastaaPoista
 3. No voi harmi. Toipumisia sinulle<3

  VastaaPoista
 4. Hui...ei todellakaan kiva! Kyllähän tuolla ruohikossa on monenlaista vipeltäjää...Paranemisia!

  Itsekin vietän aika usein aikaani maanrajassa, mutta toistaiseksi olen säästynyt tuollaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hyvä tietää mikä tämän aiheutti, en tiedä pysytisikö sitä mitenkään varomaan. Makrokuvausta en ainakaan jätä.
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 5. No hui, kuulostaa kamalalta. Paranemisia ♥

  VastaaPoista
 6. Nämä meidän metsämarjojen kukinnot ovat tosi kauniita, niin edellisessä mustikan kukat, kuin nyt puolukankin.
  Outoja ja samalla pelottaviakin nuo oireesi.Toivottavsti helpottaa.
  Viime kesänä itseäni pisti joku marjareissulla pakaraan kaksi kertaa.Pistos osui vielä farkkuhousun taskun päältä ja sattui niin kamalasti. Kipu tuli yöllä kova, laaja punoitus ja kaksi reikää. Käärme se ei ollut.
  Koetin tutkia seudun "pistäjiä" ja päädyin herhiläiseen. Google kyllä sanoo, ettei niitä olisi näin pohjisessa. Selvittämättä jäi, kuten pistäjän piikkikin kannikkaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noitten isompien pistot tosiaan sattuvat niin kamalasti etä sen kyllä huomaa. Pelottaa että nuo herhiläiset leviävät! Astuin kerran ampiaisen päälle ja se kutina oli ihan sietämätöntä muutama päivä puremasta.
   Nämä oireet olivat aika hurjat, viime yönäkään en saanut nukuttua kun kipu oli niin kova, eikä missään asennossa juuri saanut unta. Pää ei taipunut turvotuksen takia taakseppäin, takaraivossa oli ihan sellainen "turvotusrengas". Luotin tuohon Kefexiniin. Nyt pää kääntyy jo sivulle ja taaksekkinpäin.
   Ilmeisesti useampi purema, kun löytyy jo erillisiä pieniä patteja.
   Kiitos aimarii!


   Poista
 7. Voi kurja! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 8. Voi hurja! Ihmeellistä, ettei pistos sattunut eikä siitä jäänyt jälkeä. Pikaista toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu turvotuksen laskettua, jokunen erillinen patti!
   Kiitos Häivähdys!

   Poista
 9. Kaikenlaista ötökkää näkyy olevan liikkeellä. Paarmat ja mäkäräiset purevat joskus ihan palan pois ja kutisevat jälkeenpäin niin mahdottomasti. Kumma, ettei jäänyt mitään pisto- tai puremajälkeä. Toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin niin paljon kun mitään pistokohtaa ei löytynyt, ainoastaan se turvotus joka ilmestyi yön aikana.
   Nyt tosiaan tuntuu jokunen erillinen patti ja kutiseen.
   Kiitos between!

   Poista
 10. Pistokset eivät ole kivoja! Minulle nousee hurjia paukamia jo ihan hyttysten puremista. Tsemppiä ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkoi ihan pelottaa, olenhan aina tiennyt että olen herkkä puremille mutta tämä oli ihan uskomatonta!
   Kiitos Intianminttu!

   Poista
 11. Kaunis on puolukan kukka, mutta oireesi sen sijaan ovat kamalat! Itse olen ötökkäkammoinen, kun saan niin hirvittävät paukamat kaikista puremista ja pistoksista :(
  Pikaista paranemista sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tällaisia oireita ennen kokenut. Vältän mustikkametsää paarmojen takia, vältä puolukkametsää hirvikärpästen takia. Saan melkoisia oireita molemmista. Mutta kuvaamista en jätä tulkoon millainen "mörkö" hyvänsä vastaa! Marjoja saa onneksi torilta!
   Kiitos Ansku!

   Poista