lauantai 31. toukokuuta 2014

Elämää voikukissa

Pitkästä aikaa pääsin kuvaamaan kun vesisateet vihdoinkin loppuivat. Oli taas rentouttavaa kuljeskella metsässä ja pellonlaitaa. Perhosia ei juurikaan ollut liikkeellä eikä sudenkorentojakaan paria ohilentänyttä lukuunottamatta.
Mutta kasvipuolella tapahtuu, voikukkia esimerkiksi riittää ihan silmänkantamattomiin. Hienoltahan tämä näkymä kieltämättä näyttää tässä vaiheessa. Pihasta kuitenkin nypin kiireemmiten pois joka ainoan kukan.
Koska tarjonta oli näin runsasta, keskityin sitten kuvaamaan millaista elämää voikukilla oikein on ja siellähän elämää riitti  vaikka kahteenkin postaukseenkin.


 Jotenkin tuntuu siltä että tämä kaveri katsellessaan jostain puun kolosta sateen jatkumista päivästä toiseen päätti silloin : "Jos tämä sade joskus loppuu niin minäpoika myllään voikukissa sydämeni kyllyydestä ainakin kaksi päivää."


 Ja niin näyttävät sen kaveritkin tekevän. Kimalaisiakin oli voikukissa ilahduttavan paljon, toivottavasti ehtivät hedelmäpuihinkin. Pysähdyin kuvaamaan tätä hämähäkkiä ja mietin että voisiko tämäkin ottaa saaliin samalla tavalla yllättäen kuin kukkahämähäkki, josta myöhemmin.


 Ihan hetken päästä samalle kukalle laskeutuikin ruokailuseuraa. (En malttanut etsiä tälle lajimääritystä,  jos olen oikein reipas niin ehkä myöhemmin.)
Seurasin linssin läpi miten tarina etenee ja tästähän tuli lopulta ihan jännitysnäytelmä.


 En tiedä saiko hämähäkki iskettyä. Tämä kaksisiipinen kohottautui nopeasti siivilleen ja pienen kompuroinnin jälkeen ainakin pääsi lentoon ja katosi näkyvistä.
Hämähäkki jäi siihen edelleen vaanimaan. Ihme kyllä en asettautunut kummankaan puolelle, enkä sitä edes miettinyt. Yleensä asettaudun heikompien puolelle :)


20 kommenttia:

 1. Hieno postaus! Tuo "kaksintaistelu" oli mielenkiintoinen, kiva että osuit oikeaan aikaan kohdalle :)
  Laitoin tänään myös merkille, että voikukissa on kuhinaa ja samalla ne on mainio tausta ötököille. Tulee hyvä kontrasti kuviin. Itse olin vain pikaisella vierailulla pihan puskissa, joten en onnistunut montaa ötökkää tallentamaan. Todella upeat kuvat sait lenkiltäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täytyy malttaa jäädä odottamaan vaikka se onkin puuduttavaa :)
   Voikikissa on niin monenlaista kuhinaa pienistä isoihin!
   Kiitos Ame Amebadonna!

   Poista
 2. Mulla on ollut lapsesta asti todella voimakas araknofobia. Ei mikään "hyi kamala hämähäkki" vaan todellakin ihan sairaalloinen pelko niitä kohtaan. Olen viimeisimpien vuosien aikana saanut jo tätä vihdoinkin enemmän hallintaan. Nyt pystyin jo katsomaan nämä kuvatkin ihan mielenkiinnolla :)

  Tuo ensimmäisten kuvien pörriäinen on oikein antaumuksella tosiaan kylpenyt voikukissa!

  Meillä on ollut jo noin viikon ajan todella sateista päivästä toiseen. Nyt lauantai oli todella sateinen. Kunpa alkaisi poutaantumaan taas meilläkin päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen joitain hämähäkkikammoisia mutten ole koskaan itse sellaista kokenut, ymmärrän kyllä!
   Itsellä tämän pelon aiheutavat käärmeet, onneksi se tunne on laantumassa hyvää vauhtia.
   Miten tuo pörriäinen voikin olla noin siitepölyn peitossa!
   Toivotaan lämpöaaltoa!
   Kiitos Marika!

   Poista
 3. Upeat kuvat symppiksistä pörriäisistä!

  VastaaPoista
 4. Hienoja! Voikukkia riittääkin nyt kuvattaviksi:)

  VastaaPoista
 5. Just sopivasti on kuvaaja ollut paikalla. Kiva kuvasarja. Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti jäädä vierelle istumaa!
   Kiitos Harry!

   Poista
 6. Tosi hauskat nuo siitepölymyllääjät....=) Ja sitten oikein hyönteisdraamaa, kaikkea näkee kun tarkkaan osaa katsoa ja sinä osaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasin myös perhosdraamaa mutta en taida haluta julkaista niitä kuvia!
   Kiitos nainen.kuvastimessa!

   Poista
 7. Oikean jännitysnäytelmän sait tallennettua. Puolueettomuus on välillä vaikeaa tällaisia tapahtumia seuratessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli oikeasti vähän jännittävää, miten tuossa käy!
   Niin, mitenhän siinä kävi, hämähäkki ei tosin saanut saalista!
   Kiitos Pirkkoinkeri!

   Poista
 8. Aivan mahtava kuvasarja tapahtumista voikukalla =D. Upeita macrokuvia, selvästi näki kun pörriäisellä oli ihan kintut keltaisena siitepölystä. Joku oli muuten nähnyt kiinassa voikukan siemeniä myynnissä. Pitäisikö perustaa business ja alkaa pussiittaan siemeniä ja myydä kiinnaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin näkee noin ahnetta siitepölyn kerääjää :)
   Tuohan olisikin hieno idea, voikukansiemeniä Kiinaan. Jos olet paljon kesällä merellä niin voisit palkata muutaman reippaan opiskelijan hommiin, sinne maahan voisi saada mahtavat markkinat avattua:D
   Kiitos Katinka!

   Poista