keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Tammikuun kuvia

Olen mahdottoman iloinen siitä, että olette täällä, huolimatta siitä etten ole päivittänyt pitkään aikaan.
Kuvaaminen on ollut tavallista vähäisempää.
Uskoisin että monet muutkin kuvaamisesta innostuneet ovat harmitelleet näitä pimeitä viikkoja, joita tuolla takana on melkoinen määrä. Ei voi kun toivoa parempaa!


Tuolla kuun alkupuolella oli eräs melko tuulinen päivä, tuulensuunta näytti siltä, että nyt olisi mahdollisuus päästä kuvaamaan tyrskyjä Suur-Saimaan rannalle.
 Perillä ei tarvinnutkaan pettyä.


 Aallot vyöryivät melkoisella voimalla rantaan. Välillä tuuli innostui puhaltamaan niin, että oli  vaikeaa, jopa vähän vaarallistakin liikkua siellä jäisillä kivillä. Jokainen aalto osaltaan kasvatti jääveistosten kokoa ja näköä.
Kameraa siinä kävi vähän sääliksi, kun vesi pärskyi muutaman metrinkin päähän rantaviivasta. Sitä oppi kyllä huomaamaan, millaiselle aallolle kannattaa kääntää selkänsä.
Voi että nautin siitä luonnon voimasta, olisi kai pitänyt syntyä jonnekkin vähän tyrskyisempään maahan :) Tämän nyt voisi ehkä jättää sanomatta!


 Kuuden päivän kuluttua, halusin mennä katsomaan, mitä sinne nyt kuuluu.
Koko iso selkä oli jäässä, siellä oli jopa retkiluistelijoita. Ja  rantaviiva useampien kymmenien metrien matkalta, oli täynnä näitä jääpuikkoja ja niitten kymmeniä, kymmeniä erilaisia versioita. Luonto oli päättänyt taas näyttää mitä osaa.


 Jää oli aivan kirkasta, mitä nyt ihan kevyttä lunta oli satanut hiukan siinä aamulla. Onneksi oli paljon päällä, parisen tuntia pötköttelin ja kuvasin tuossa jään pinnalla.


 Parin päivän päästä kävin taas uudelleen.
Jäälle oli tullut vettä ja edellisenä päivänä satanut räntälumi, oli pilannut lähes kaiken. Jääpuikoista osa oli katkennut, kun rataviivan jäävälli oli romahtanut. Suurin osa oli sohjon peitossa. Pettymys oli suuri.


 Mitäs sitten! Onneksi pakkaspoika tuli hetkeksi vierailemaan ja sain jäädytettyä tällaisen ohuehkon levyn jota kuvata. Ja aurinkokin päätti näyttäytyä eräänä iltapäivänä, kuvaajan avuksi.


Kauniitahan nuo vesikuplat ovat katsella paljainkin silmin, mutta makromaailma näyttää toisinaan ihan ihmeitä.


Vielä lisää kun suurennetaan, kuplat näyttävät ihan kauneimmilta helmiltä. Jääkerros oli kuitenkin sen verran paksua, etten osannut ottaa tarkempaa kuvaa.               


 Pakkanen kiristyi lisää, vesi jäätyi jo ämpärissäkin. En vaan ole vieläkään keksinyt, miksi toisinaan kuplia muodostuu paljon ja toisinaan taas ei montakaan. Johtuuko se jäätymisnopeudesta, pakkasen kireydestä, vai mistä.
Muutamien vuosien takaisen paperikukkainnostuksen aikaansaannoksia löytyy varastosta ja päätin kokeilla yhdistää jäätä ja paperikukkia.
No, en nyt oikei tiedä... Tämä "taidehan" ei nyt kauaa säily :)


 Eilinen oli aivan pilvetön päivä, joka suorastaan pakoitti ulkoilemaan. Kävin Kärnäkoskella sekä Partakoskella katsomassa, löytyykö sieltä jääveistoksia. Eipä ollut, vesi on niin korkealla, että kosken kivistä suurin osa oli veden alla.


 Koskikara oli paikalla,  pysytteli kylläkin vastapäisellä rannalla, sirkutellen ihan iloisestti. Olin luullut, että sirkuttelu alkaa myöhemmin keväällä, mutta totta se oli.


Oli ihanan näköistä kun lumi kimalteli, jotenkin tuli  jopa pikkiriikkisen keväinen olo.

Marianna, lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

Olen jäänyt pahasti Instagram-koukkuun.
Kun olen aina tykännyt katsella kuvia, aikoinaan ihan tuntemattomienkin albumeita ja otoksia.Niin  tuolta maailmastahan niitä löytyy, pilvin pimein, ympäri maailmaa.
FB ja blogi ovat siitä syystä jääneet vähän toissijaisiksi. Silti tuntuu. että olen ihan liian some-riippuvainen :)
Blogia en kuitenkaan jätä, koska tykkään tästä blogimaailmasta kuitenkin!

Mukavaa kevään odotusta teille kaikille!


54 kommenttia:

 1. Kiva, kun olet taas remmissä:)
  Upeata jäätaidetta, jää on kyllä mielenkiintoinen elementti. Onneksi ollaan menossa valoisampaan suuntaan:)
  Tuosta viimeisen kuvan tunnelmasta tykkään kovasti!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti ajattelin tätä blogia. Onhan tällä bloggaamisella jo pitkä perinne, alkaen korublogista.
   Jää on mahdottoman mielenkiintoinen elementti, tänä syksynä oli sekin harmi kun ei saanut juuri mitään jäädytettyä, pakkasen puuttuessa.
   Valon lisääntymisen kyllä huomaa ihan selvästi, ihanaa!
   Kiitos Sirpa kun kävit!

   Poista
 2. Mukavaa kun postasit.
  Kylmää on kuvailla tähän vuodenaikaan, mutta kevättä kohti mennään...:)

  Huikean kauniita jäisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin hoopo sillä tavalla, että mitä kurjempi keli, sen enemmin nautin.
   Maanantaina kun kuvasin, pakkasta oli -17°, kevään tulon jollain tapaa aisti, oliko se se hankien kimallus. Kuvasin vanhassa linnoituksessa muurien sisällä, niin siellä ei edes tuullut.
   Kiitos, kiitos Liplatus kun kävit!

   Poista
 3. Mukavaa tavata sinut täällä ’vanhallakin’ puolella. Samansuuntaisia ajatuksia tästä somemaailmasta minullakin. Täällä blogimaailmassa tuntuu kuitenkin, että pääsee lähemmäksi ihmistä kuvien takana.
  Ja saa kokea pidempiä ja monisävyisempiä tarinoita, niinkuin nyt tämä sinun ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt en ihan päivittäin, niin varmasti ainakin viikottain, olen tätä blogia ajatellut.
   Tuo on niin totta, tämä on sitä "tämänpäivän kirjeenvaihtoa". Kyllä aika nopeasti löytää ne samanhenkiset.
   Nuoruudessa oli näitä kirjeenvaihtokavereita lukuisa määrä, joitten kanssa parhaimmillaan jaettiin kaikki ilot ja huolet. Sitä nyt tosin en tee some-maailmassa :)
   Kiitos Seija, kiitos kun kävit!

   Poista
 4. Emme me sinua ja upeita kuviasi unohda. Mukavaa, että käyt välillä näyttäytymässä tälläkin puolella. Vaikka kuvista ja kuvaamisesta tykkäänkin, on myös teksti minulle tärkeää ja siksi kai viihdyn paremmin blogien parissa.
  Hienoja kuvia sinulta jälleen kerran. Hiukan sormet alkoivat paleltaa, kun ajattelin sinua kuvaamassa jäätaidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla:)
   Kun en pidä itseäni mitenkään kirjallisesti lahjakkaana, kaikkine kirjoitusvirheineen, niin sikäli on helpompaatoimia tuolla instassa.Täällä tosin löytyy useita hyvinkin mukavia tuttavuuksia.
   Tuohon kuvaustilanteeseen kun oikein innostuu, niin sen vilunkin pystyy siirtämään vähän kauemmaksi. Tuskin kuitenkaan ihan amputoitumisvaaraan saakka :)
   Kiitos Between, kiitos kun kävit!

   Poista
 5. Olen sinua jo kaivannutkin! <3
  Nuo jääpuikot ovat aina niin kuvauksellisia. Nyt en ole uskaltanut mennä läheisen järven jäälle, missä viime vuonna kuvasin komeita jääpuikkomuodostelmia. Täytyy ihmetellä retkiluistelijoiden rohkeutta, mutta ymmärrän, että se on mielenkiintoinen harrastus, joka vetää puoleensa.
  Hyvää talven jatkoa ja kuvauksellisia kohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!
   Täälläkin jäätyminen siirtyi hurjan paljon normaalia myöhäisempään. Uskalsin mennä jäälle, tosin ihan siihen rantaviivan tuntumaan,sen verran että pääsin siihen pötkölleni.Retkiluistelijat olivat huomattavasti rohkeampia. Harmittaa noitten retkiluistelijoiden puolesta, kun niin harvoin tästä lajista pääsee nauttimaan, ilman mitään pelkoa.
   Kiitos samoin Piipe, kiva kun kävit!

   Poista
 6. Ihanaa että olet taas täällä! Kylläpä sinua olen kovasti kaivannutkin :)
  Instassa olen ihaillut huikean hienoja kuviasi, kuten lukuisat muutkin seuraajasi. Sinulla kun tuota taiteellista silmää ja taitoa piisaa, niin on hienoa että löytyy eri kanavia missä näitä upeita kuviasi pääsee ihastelemaan.
  Kaunista ja kuvauksellista kevättalvea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla!
   Instaan innostuin laittamaan kuvan per päivä. Välillä täytyy penkoa vanhoja varastoja, kun tuo kuvaaminen ei ole oikein onnistunut säitten suhteen.
   Siellä on se löytämisen riemu, kun keksii jonkin mielenkiintoisen gallerian! Mutta onhan täällä blogissa ja bloggaamisessa kuitenkin erilaista iloa, mielenkiintoa ja ihania ihmisiä, joita on oppinut tuntemaan.
   Kiitos samoin Ansku ja kiitos kun kävit!

   Poista
 7. Talvi on ollut harmaa, mutta upeat kuvat olet tännekin laittanut iloksemme!

  Kiva kun taas olet täällä, mukavia lumisia talvipäiviä Vikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennyt vuosi ei oikein suosinut kuvaajia, vai onko se sitten mielikuvituksen puutetta :)
   Nyt kun olisi tätä aikaa harrastaa!
   Kiitos samoin Minttuli ja kiitos kun kävit!

   Poista
 8. Olen odotellutkin täältä kuulumisia.

  On upeat jääkoristeet, vaikka ikuisia eivät olekaan. Vihdoin täälläkin järvet ovat jäätyneet, pian varmaan uskaltaa jo mennä jäälle muutkin kuin ne ensimmäiset pilkkijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää huidella vähän muuallakin :D
   Täällä sataa parhaillaan vettä ihan solkenaan. Jäädyttelin alkuviikon päivinä muutamia jää-ämpäreitä, ne nyt pitäisi saada jonnekkin suojeluun.
   Jos nyt eläisi kuitenkin toivossa, että noita pakkasia vielä tulee.
   Paikallislehti kertoi että jääradantekijä autoineen upposi toissapäivänä, onneksi kuljettaja pelastui. Ollaan me varovaisempia!
   Kiitos Cara ja kiitos kun kävit!

   Poista
 9. Kivaa, että olet taas blogissakin! Pidit taukoa, semmoinen oli minullakin, mutta ajattelen, kuin sinä, blogiin on niin hieno palata uudelleen ja mikä vielä upeampaa tavata vanhat tutut täällä, miksei tietysti aina jokunen uusikin tuttavuus.
  Jääkuvasi sykähdyttävät. Jää kiehtoo kyllä minuakin, mutta vuosi vuodelta jäälle meneminen arveluttaa enemmän. Jäiden helinä rannan kiviin on musiikkia, taidetta, kuten sinun kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin kun olen näitä kommentteja lukenut, tuli niin hyvä mieli, että täällähän nämä tutuiksi tulleet kaverit ovat. Toivottavasti edelleen omina itseinään, taivutetaanko tämä muuten näin:)
   Tässä kun on nyt ollut enemmin aikaa, ehtinyt lukea enemmin, kuunnella enemmin uutisia, katsella tv:n kaskusteluja. Niin kyllä tämä ihmisten välinpitämättömyys luonnon suhteen ja luonnon tasapainon muuttuminen huolestuttaa. Voivatko lapset tosiaan leikkiä tulevaisuudessa lumileikkejä, kuulevatko tulevat polvet jäitten helinän rantakivikkoon. Ja niin monta muuta muutuvaa asiaa joista luonnonystävä nauttii.
   Kiitos aimarii ja kiitos kun kävit!

   Poista
 10. Hei taas! :) Ihanaa, että palasit tänne blogipuolellekin.
  Ja toit tullessasi taas näitä upeita kuvia! Kuvat 9, 10 ja 12 ovat mykistävän kauniit ja omat suosikkini näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas!
   Sie olet jo täyttä höyryä työelämässä vuorotteluvapaan jälkeen, ihmeellistä vauntia nämä kuukaudet vierivät!
   Onneksi tuli pakkasta, tosin nyt sataa vettä ihan solkenaan, pääsin vähän ihmettelemään tuota ihmeellistä jäämaailmaa.
   Alimmasta kuvasta ite tykkäsin, sen rauhallisuudesta!
   Kiitos Mirjam-Matilda, kiitos kun kävit!

   Poista
 11. Lasken päiviä kevääseen, tarkkailen auringon nousuja ja laskuja! Täysin malttamaton!! Niin vähän päässyt kuvaamaan, että melkein tulee itku ajatellessa. Totaalista kidutusta tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa on :)
   Nyt huomaa miten tärkeää olisi se, että ihan kunnollinen vuodenaikojen kierto säilyisi.
   Kiitos Tillariina ja kiitos kun kävit!

   Poista
 12. Nämä parin viime viikon kimmellyskelit ovat olleet parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä oli vain yksi ainoa aurinkopäivä, viime tiistaina ja siitähän nautin :)
   Kiitos Daphnion ja kiitos kun kävit!

   Poista
 13. Upeita jääkuvia sekä rannalta, että itse tehtynä.

  VastaaPoista
 14. Upeita kuvia ja kuvaamista. Ei ne kaikki luonnon kauneudet tule esiin jos ei osaa sillä silmällä katsoa ja kameraansa käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin varmasti ymmärrät kohtalotoverina, miten hirveästi menee aikaa tavallaan hukkaan, kun nuo säät ovat mitä ovat. Tekisi niin hirveästi mieli etsiä noita luonnon pieniä jä suuria ihmeitä!
   Kiitos Tuula ja kiitos kun kävit!

   Poista
 15. Ihania kuvia, vesi ja pakkanen ovat kyllä hyvä pari tekemään taidetta! Ja hienoa, että on taitavia kuvaajia ikuistamaan nuo luonnon teokset, varsinkin kun täällä eteläisessä Suomessa talvitaide ei ole nykyään enää kovin pitkäikäistä! Instagram minuakin houkuttaa ja taisin löytää sinut sieltäkin! Jäänpä nyt myös tänne lukijaksesi:) Huomasin muuten, että asustelet lapsuuteni ja nuoruuteni kotikaupungissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin keväällä saisi hienoja kuvia niistä asioista, mitä jään alle on syksyllä jäänyt. Harvoin jäät kuitenkaan ovat niin kirkkaat että pääsee niitä pieniä ihmeitä jään lävitse kuvaamaan. Nyt nämä pari pakkaspäivää suorastaan nostattivat ilon pintaan :)
   Kyllä Instagram koukuttaa, ihan mahdottomasti!
   Tämä on ollut miun kotikaupunkini ihan koko aikuisikäni. Uskoisin että olet täällä vieraillut ja huomannut miten valtavasti kaupunki on muuttunut vuosien aikana.
   Lämpimästi tervetuloa lukijaksi ja kiitos!

   Poista
  2. Onpa kauniita kuvia. Pidätkö puutarhakirjoista? Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
  3. Kiitos!
   Toinen puutarha on tavallaan valmis ja toisesa ei kasva juuri muuta kuin mäntyjä ja sammalta :D
   Joten kiitos tarjouksesta, toivottavasti kirjoillesi löytyy hyvä osoite!
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 16. Oi ihanuus miten upeita kuvia! Että voikin olla kauniita♥ Tuota luonnon luomaa jäätaidetta voisi ihailla vaikka kuinka ja kauan:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykään ihan mahdottomasti kuvata näitä jäisiä juttuja. Tämäkin talvi antoi odotuttaa pitkään ennenkuin sain ensimmäiset kuvattua ja lämpöasteitahan tuolla ulkona taas on.
   Kiitos paljon, mukavaa viikonloppua!
   Kiitos kun kävit!

   Poista
 17. Voi taivas!
  Melkein pyörryin ihastuksesta, kun näitä sun kuviasi katselin!
  ihanaa jäätaidetta, joka on mulle erityisen rakasta.
  Pitäisi nyt vaan päästä jonnekkin, missä tällasia voisi kuvata, edes pienimuotoisesti...muttakun nämä säät ovat täällä tällasia, niin koskaan ei tiedä, koska olisi paras ajankohta.
  Mutta sinä olet löytänyt sen parhaan kuitenkin.
  Kiitos näistä kauniista kuvista, joita sain ihastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät kyllä haittaavat nyt kuvaamista. Ämpärissäkään jäädyttäminen ei ole ollut kovin montaa kertaa mahdollista.
   Tuonne kuvauspaikalle oli sen verran matkaa, ettei viitsinyt ihan päivittäin käydä. Nyt jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt, kauaa ne eivät siellä kestäneet.
   Toivotaan nyt vielä sopivia pakkasia, niitä saippuakupliakin olisi kiva kokeilla :)
   Kiitos Harakka ja kiitos kun kävit!

   Poista
 18. upeat kuvat! Tosi mukavaa kuulla sinusta

  VastaaPoista
 19. Oi kiitos näistä upeista talvikuvista. Tammikuu on mennyt täällä Pohjois-Savossa lumitöitä tehdessä, sitä meillä riittää ja saahan siinä kuntoilua. Nyt täytyy ottaa kamera mukaan viikonlopuksi on luvannut selkeää ja lähteä tuonne Äyskoskelle kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitöitten tekeminen vaatii kyllä kuntoa, toivottavasti lunta ei tule siell nyt aivan kohtuuttomasti.
   Meillä talvi alkoi varsinaisesti vähän aikaa sitten, nyt kiekkokaukalot ovat jäädytetty ja latupohjia tehty. Päästään vihdoin nauttimaan talven riemuista. Ja valoakin on riittänyt muutamina päivinä kuvaamiseenkin.
   Kiitos Beate56 ja kiva kun kävit!

   Poista
 20. Todella upeita kuvia <3

  - Ronja -

  https://ronjaryovarinvalokuvia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 21. Upeita kuvia jälleen ja kaunista jäätaidetta! Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
 22. Hei, eksyin vasta blogiisi ja pakko kommentoida, että tosi kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu! Blogin päivitystahti on ollut varsin verkkaista kun hurahdin tuonne Instagramin puolelle. Mutta en tätä unohda!

   Poista
 23. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista