sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Lintujen viikonlopun viettoa

Moneen, moneen päivään ei ole ollut näin kaunista ja aurinkoista kuin tänään. Lämpömittari näytti  +5°, saattoipa käväistä ylempänäkin. Hieno ulkoilusää.
Kävin katsomassa miten linnut viettävät sunnuntaipäiväänsä.


 Naakat ovat hauskoja veikkoja seurattavaksi.
 Niitä lensi melkoinen parvi yläpuolella useampaankin otteeseen. Eivät oikein tienneet mihin tässä pitäisi suunnistaa. Mukana parvessa pyöri muutamia variksiakin, olivatko neuvonantajia vai harhaanjohtajia, en tiedä :) Mietin jo että olisiko pitänyt olla sateenvarjo mukana, olivat kuitenkin kohteliaita ja säästyin pommituksilta.


 Tämä sorsarouva onnistui löytämään nurmikolta ison leipäpalasen. Kiire oli suunnaton sen syömiseen, ettei vaan kukaan toinen ehtisi jaolle.
Toinen jalka näytti olevan kipeä. Siinä ei ulkoisesti näkynyt olevan mitään, mutta haittasi selvästi liikkumista. Lisäksi sorsa näytti viihtyvän erillään parvesta.
 Tämä koirasorsa puolestaan vietti päiväänsä pulikoiden. Kuinkahan monta kertaa se mahtoikaan sukeltaa. Kaiken lisäksi se oli syvemmässä vedessä, välillä ihan uppeluksissakin. Joten tämä pulikointi ei liittynyt ymmärtääkseni mitenkään ruoan hankintaan. Se näytti olevan vain kivaa!


 Tämä pariskunta siivilöi ruokaansa veden pinnalta. Ihmissilmin rannalta katsottuna siinä ei näyttänyt olevan mitään, mutta kovasti ne nieleskelivät välillä, nokka kohti taivasta.


 Tämä sorsarouva nautti levosta. Se veteli pitkiä päiväunia rantaviivan tuntumassa, välillä haukotellen ja silmiä raotellen.


 "Etkö tosiaankaan tuonut meille mitään?" näyttää telkkänaaras ihmettelevän. En vienyt, olisi kai pitänyt.
Telkkäpariskunta sukelteli siinä ihan edessä. Näytti siltä kuin niillä olisi ollut jotain soidinmenojen tapaistakin, mutta ei kai nyt syksyllä!


 Tällaista tänään, mukavaa alkavaa viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Kerrassaan hienoja tilannekuvia!Tällaiset, normaalista poikkeavat "poseeraukset" ovat niin mielenkiintoista katseltavaa.Kyllä taitava kuvaaja kunnon kameralla saa hienoja kuvia, mutta näissä on hauskaa luonnetta! :)Kiitos näistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän niin kovasti löytää näihin kuviini "luonnetta".
   Aikaa pitää olla tilanteitten löytämiseen. Yritän opetella sitä löytämään, olen vain sen verran puuhakas että löydän aina jotain muuta ja kuvaus jää toissijaiseksi. Tämä on kuitenkin niin tärkeä harrrastus.
   Kiitos itsellesi Mirjam-Matilda!

   Poista
 2. Ihanan ilmekkäitä lintuja, huippukuvat!

  Telkät taitavat erehtyä vuodenajasta, täällä oli samanmoinen meni tällä viikolla-

  Kiitos, hyvää tulevaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikä noita telkkiä oikein villitsi :)
   Kiitos Minttuli, samoin siulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Aivan mahdottoman ihanat sorsat ja telkkäkin! Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 4. Hui taas mitä kuvia! Suosikkini on tällä kertaa kuitenkin sorsarouva, joka silmät kiinni jaarittelee, ettää 'Kuulkaas kun kerron mitä näin...'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa mietin näitten eläinten suuhun sanoja :D
   Sorsa on ilmeikäs lintu, se on vähän niinkuin esimerkiksi talitinttikin, jota pitää niin tavallisena.
   Kiitos Seija!

   Poista
 5. Aivan ihania ja osa jopa hauskan humoristisia kuvia =). Lintujen touhuja on ihana seurailla ja nautinto katsoa näitä sinun upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos löysit pikkaisen huumoria!
   Kiitos Katinka!

   Poista
 6. Hih.. sä saat sorsatkin juttelemaan... aivan ihania ja ilmekkäitä kuvia mahdollisimman arkisesta linnustamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on aika kivat jutut toisinaan :)
   Kiitos orvokki!

   Poista