sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kurre ja seuralaiset


Pähkinänakkelit olivat ruokintapaikalla. Ruoka näyttää pitävän ne toivotusti alueella, toivottavasti tulevana talvenakin.
Pitkästä aikaa näin oravia, olettaisin että saman pesueen pentuja, kun niin vilkkaasti leikkivät keskenään. Kiipeilivät perätysten ihan mahdotonta vauhtia puun runkoa ylös ja alas, kiertäen ja kaartaen. Kiipeilytaidot olivat loistavasti hallussa!


Eilen oli valtavan kaunis syyspäivä, pilviä ei juuri lainkaan. Lämpötila tosin pysytteli alle kymmenen asteen.
Käsineet unohtuivat matkasta, tuntui että niitä olisi tarvittu.

 Oravat säksättelivät aikansa yläpuolella, ennenkuin rohkenivat laskeutua herkkuja hakemaan. Linnut eivät niistä juurikaan piitanneet.

 Pähkinöillä houkutelin, niinkuin tuossa oikealla näkyy. Tiedän ettei oikeissa luontokuvissa saisi näkyä "haaskaa", mutten onnistunut rajaamaankaan :)


Talitiainen näyttää ihan siltä että sitä ottaa päähän, kun pyörin vain oravien ja pähkinänakkeleitten ympärillä. No, kyllähän sen ymmärtää :)

Oikea käsi on kipeytynyt, sen takia olen ollut täällä nyt vähemmin, kuten ehkä tulevinakin päivinä/viikkoina, sa nähdä. Tällä hetkelläkin tuntuu siltä, että olisi viisainta lopettaa juuri nyt.
Ei muuten vaivaa kun tässä kirjoittaessa ja kuvia käsitellessä. Erityisen kipeä kohta on kyynärtaipeesta alaspäin olevassa lihaksessa päällipuolella. Käden oikaiseminenkin sattuu, pientä turvotusta.
Kerron oireet vain ihan sen takia, että tunnistaako kukaan olisiko tässä kyseessä suuttunut "hiirikäsi".
Olen tehnyt viitisen vuotta päätetyötä ja sitten illalla vielä täällä blogimaailmassa, joten en pitäisi sitä mahdottomana.
Pitää kai marssia tuonne työterveyshuoltoon!

31 kommenttia:

 1. Fantastisia kuvia! Ekoissa oravakuvissa uskomattoman kaunis tunnelma. Söpön mallin lisäksi kuulaat värit ja nuo lehtien mustat rangatkin keltaisten valon kultaamien lehtien kanssa!! Nakkeli on kyllä virtaviivaisen näköinen, toivottavasti saat pähkinöillä pysymään! Ja nauroin taas nautinnollisen katselun päälle tuon yrmytiaisen ilmettä ja kuvatekstiäsi siihen! :) Kannattaa kyllä mennä lekuriin, itsellä oli olkanivelen työperäinen tulehdus, ja meni kyllä hel...kipeäksi...itkua väänsin.

  VastaaPoista
 2. Harmi sinun kättäsi, toivottavasti lääkäri osaa auttaa...

  Kuvat ja vieraat ovat vallan ihanat!
  Minusta on henkilökohtaisesti hyvä, että julkaistaan sellaisiakin kuvia, missä ruokinta näkyy ihan rehellisesti. Sehän on kuitenkin ihan aito osa kuvaustilanteita, silloin kun ruokinnan lähellä kuvataan.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo vihainen talitiainen!

  Harmi juttu tuo sinun käsi. Kyllä se hiiri-ongelmalta kuulostaa. Kannattaa näyttä työterveydessä.
  Itse olen harjoitellut jo vuosia sitten käyttämään hiirtä vasemmalla kädellä vaikka olen oikeakätinen. Näin säästyy kirjoituskäsi.

  VastaaPoista
 4. Magnificas estas belas fotografias.
  Um bom Domingo.

  VastaaPoista
 5. Tuota pähkinänakkelia on viime talvena metsästetty oikein montakin kertaa, mutta eipä hän suvainnut paikalle, vaikka olin hyvin eväin varustautunut häntä kuviin lahjomaan. Rasitusvammalta kuullostaa tuo sun käsijuttu. Mun työkaverilla on sellainen erikoishiiri juuri tuota varten. Hieno kuvasarja.

  VastaaPoista
 6. Ihanat oravaiset. ♥

  Käden kipeytyminen on ikävää, toivottavasti ei vie kauaa parantua. Tsemppiä sinne. ♥

  VastaaPoista
 7. Hienoja nämä orava- ja nakkelikuvat, mutta tuo tintti se vasta mainio on.

  VastaaPoista
 8. Mukavia kuvia! Oravia olen minäkin seurannut usein. Kerran oravaäiti oli siirtänyt pienet poikansa vanhaan hylättyyn linnunpönttöön: kaksi yritti kurkistaa yht'aikaa isohkosta 'oviaukosta' ja yksi odotti katolla.

  VastaaPoista
 9. Hyvää huomenta Vikki!
  Tulin pitkästä aikaa katsomaan sivustoasi. Ah, mitä kaikkea ihanaa oletkaan kuvannut.
  Kannattaa todellakin lepuuttaa kättä, nimim. kokemusta. Paranemisia ja kaunista syksyä siulle. Iso kiitos kuvistasi ja teksteistäsi, joita olet iloksemme laittanut. Iloisin terveisin!

  VastaaPoista
 10. Pähkinänakkeli ruokinnalla on kyllä upea juttu! Hienoja kuviakin!
  Käyhän lääkärissä kipeän kätesi kanssa. Lääkäri osaa tehdä parhaimman diagnoosin.
  Anu

  VastaaPoista
 11. Kiva, että siellä oon noita pähkinänakkeleita. Toiveissa voisi olla, että joku eksyisi tännekin.
  Minäkin olen muuten opetellut käyttämään hiirtä vasemmallakin. Se on aluksi kiukuttavan hidasta ja onnetonta, mutta siitä on tosi paljon hyötyä, kun oikea kipeytyy.

  VastaaPoista
 12. Hauska tuo pähkinänakkelin vauhtiviiva silmäkulmasta siiven juureen. Ja tintti on tosiaan vähän möksähtäneen näköinen.

  VastaaPoista
 13. Hieno kuvasarja, oravat ovat minun mieleen :)

  VastaaPoista
 14. Mitäs tähän enää osaa sanoa, jälleen olet siirtänyt tuon metsän tunnelman ja valon kuviisi taidolla. Oravat ovat niin luonnollisia kuin vaan telmiessään voivat olla. Varmaankin ovat sisaruksia. Pähkinänakkeleita on kuulemani mukaan tänä syksynä runsaasti (mikä on sitten runsaasti) liikkeellä. Niillä kuten monilla muillakin linnuilla on menossa melkoinen vaellusbuumi. Jään odottelemaan nakkeleita tännekkin.
  Mulla myös oikea käsi välillä temppuilee samasta paikasta, mutta tuo Tokmannin hevoslinimentti on tehonnut hyvin ;)

  VastaaPoista
 15. Yhteisesti kiitos kommenteistanne ja tsemppauksesta!
  Käsittelin tunnin verran tänään ottamia kuviani ja totesin jälleen, että pitää taas toppuutella tämän käden kanssa.
  Blogikierroksien kommentit täytyy jättää tuonnemmaksi!

  VastaaPoista