maanantai 24. marraskuuta 2014

Mitäs muuta...

...kuin lintuja taas viikonloppuna kuvasin.
Onkohan tämä mielikuvituksen puutetta! Ei, kyllä se on sitä että tykkään seurata lintuja niin paljon :)
Ja on jokin syy olla ulkona!


 Kuvaan ja ruokin lintuja kolmessa eri paikassa. Kotipihalla ja kahdessa eri metsäpaikassa, toinen on alle puolen tunnin kävelymatkan päässä, toinen kohtuullisen automatkan päässä.
 Eilen aloin oikein miettimään, miten kalliiksi tämä talven mittaan tulee. 25 kg säkki kuorellisia maksaa noin 18.70 - 28.90 euron välillä, tietysti ostan aina tarjouksesta. Metsäpaikoille vien juuri näitä kuorimattomia, sekä talipalloja. Pähkinöitäkin, pitäisi vaan keksiä miten ne helpoiten murskaisi pienemmäksi.


 Kotipihalle siivouksen helpottamiseksi vien kuorittuja auringonkukansiemeniä, kuorittua kauraa, pähkinöitä sekä talipalloja ja rasvamakkaroita. Kuorettomista siemenistä saa maksaa tietysti enemmän.


 Nyt tietysti olen satsannut ruokinta-automaatteihin ja talipallotelineisiin. Eilen etsin talia mutten loytänyt. Tiedän että kauppahallissa myydään lampaanrasvaa, siis sinne kun pakkaset alkavat.


 Mutta koen että tämä on sen arvoista.  Haluan tehdä näin, enkä laske mitä siihen kuluu.
Voisinhan olla vaikka pelikoukussa ja istuisin silmät ristissä yöstä toiseen pelaamassa nettipokeria tai laittaisin raveihin kaikki rahani. Tietysti näissä voisi onnistuakkin. Mutta eihän siinä mitään, jokainen saa laittaa rahansa mihin haluaa ja minkä kokee itselleen tärkeäksi ja viihdyttäväksi.


                                             Linnut tuottavat niin paljon iloa ja hyvää mieltä!

29 kommenttia:

 1. Kuvasi ovat jälleen kauniit, harkitut ja taiteelliset. Näyttävät siltä niinkuin kuvattava olisi hiljaa paikallaan istunut, että saat kuvattua. Ihailen aina näitä lintukuvia, koska itse en oikein osaa tätä lajia. En kyllä ole passissa monia tunteja, eikä ole niitä ruokintapaikkoja, ne tietysti edesauttavat asiaa. :)
  Harrastukset aina jotain kustantavat, ja jokainen satsaa siihen mihin haluaa, niinkuin sanoit.
  Hienoja kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä keltasirkut taitavat olla vähän haaveilijoita, istuvat pitkiä aikoja ihan vain katsellen.
   Lintukuvia saadakseen pitää kyllä olla passissa monia tunteja :) Keltasirkut ja pikkuvarpusen kuvasin omalla pihalla kojusta käsin. Aika kauan piti odotella että tulivat takasin, lähtivät karkuun kun menin pihalle.
   Tämä saattaa koukuttaa :)
   Kiitos marliska!

   Poista
 2. Samat ajatukset! Tosin minulla on vain nämä pihalla olevat jutut. Teen itse siemen-rasvakakkuja, tosin tarvikkeet maksaa melkein sen mitä valmis rasvamakkara. Irtosiemeniä mä rajoitan, että niitä laitan vain 5 dl päivässä. Talipalloja ostettiin iso muovirasia edullisesti. Tosin ollaan vasta marraskuussa...euroja palaa, vaan ei haittaa. Iloa on tipuista ja tosiaan, voisi rahat huonomminkin hassata. Minulla on tavallaan kaksi hyvätekeväisyyskohdetta naapurin kissa Viivi ja linnut! :) Onko siinä jotain ristiriitaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiime talvena tein myös itse näitä rasvakakkuja, hyvin kelpasivat ja loppuivatkin aina ensin. Munkinpaistorasva oli pohjana, mietin tuossa juuri, miksen käyttänyt kookosrasvaa, joku siihen oli syynä!
   Ajattele, vielä ainakin 4kk meillä on näitä huolletavia!
   Eihän tuossa mitään ristiriittaa, koulutat naapurin Viivin rakastamaan lintuja :)
   Kiitos Tillariina!


   Poista
 3. Noita ruokatarjouksia ja edullisia hankintapaikkoja olen etsinyt minäkin. Yksi löytämäni oli Puuilo ja Osku tuotteelta voisi saada edullisesti myös suoraan. Pitäisi vaan ottaa kerralla hieman enemmän. Rasvapötkylät teen yhä itse ja tänään kokeilin lisätä kaurahiutaleisiin ihan ruokaöljyä, sillä Lidlin rasvasiemensekoitus on osoittautunut erittäin halutuksi. Kokeilen jos saisi vastaavan oman tuotteen. En oikein pidä niistä lisäaineista linnunruuissakaan. Silavaa on täällä ainakin CM:n pakastekaapissa, kurkkaapa.
  Toivottavasti kokeilu onnistuu.
  Syksyllä kerättiin jonkin verran tammenterhoja joita riittää kaiketi läpi talven pähkinöiden seassa. Pienin niitä pähkinäsaksilla, vai mikä sen vermeen nimi nyt olikaan ;)
  Kyllä luonto ja linnut antavat takaisin moninkertaisesti sen mitä tähän satsaa. Valinta kysymys sekin kuten sanoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuilosta olenkin ostanut juuri näitä Osku-tuotteita. Kiva kun kerroit tuon Lidlin, käyn siellä suht' säännöllisesti, en vain ole hoksannut näitä tuotteita.
   Täällä huomasin lehdestä että 25 kg siemensäkit olivat edullisimmillaan Agri-Marketissa, löysin sieltä myös aika hyvän ruokinta-automaatin jota mies vähän tuunasi.
   Pitää käydä kurkkamassa meidän CM. Lampaanrasvassa on mahdottomas voimakas tuoksu joka tarttuu aika sitkeästi käsiinkin.
   Heräsin vähän liian myöhään noihin tammenterhoihin, sain vain 2-3 litraa, ensi vuonna olen aikaisemmin liikkeelä.
   Kiitos Tuula!

   Poista
 4. Linnut kiittää ruokkijaa! Niin kauniita kuvia jälleen!

  Meillä on tuttu torikauppias, häneltä saa siemensekoitusta tosi edullisesti. Rasvakakkuja teen sitten kunhan pakkaset tulevat, niistä tiaiset tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin noissa kotonatehdyissä rasvakakuissa lintuja viehättää. Pitäisköhän tehdä vertailevaa tutkimusta :)
   Kiitos Minttuli!

   Poista
 5. Iloa ja hyvää mieltä tuottavat myös nämä sinun ihanat kuvasi! :)
  Itse tyydyn vain ruokkimaan tirppoja niin kotipihalla kuin yhdellä lähistössä sijaitsevalla linturuokintapaikalla. En edes uskalla laskea kuinkahan paljon ruoat talven mittaan tulevat maksamaan, mutta kuten sinäkin totesit, lintuja on todella mukava seurata. Ja ehkäpä minäkin vielä joskus hamassa tulevaisuudessa opin kuvaamaan niitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nuo metsässä ruokittavat linnut syövät valtavan paljon, 25kg säkillisen en usko riittävän millään kuukaudeksi, vaikka tällä toisella ruokintapaikalla on kaksi muutakin aktiivista ruokkijaa. Saatikka sitten kun pakkaset tulevat, ruokahalu varmasti kasvaa. Oravatkin vaativat osuutensa.
   Kyllä varmasti innostut ja opit kuvaamaan. Lintujen kuvaaminen on vähän haasteellista, kesällä ne tahtovat keskittyä perheen perustamiseen ja nyt tämä aika on vähän hankalaa pimeyden takia.
   Kiitos Ansku!

   Poista
 6. Kyllä minullekin nuo linnut ovat vähän kuin perheen jatketta ja perheestähän pitää huolehtia. Omaan luontoympäristöön investoiminen kannattaa aina. Ilosta puhumattakaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne ovat, meillä kun ei ole enää lapsia huolehdittavana, niin huolehdittavien osuus senkun lisääntyy.
   Onneksi ne eivät sentään tarvitse uutta kännykkää eikä mopokorttia :)
   Kiitos Susanna!

   Poista
 7. On hienoa, kun on edes pieni piha missä voi ruokkia lintusia. Niiden touhuja onkin kiva seurailla pitkin päivää.
  Aina se raha johonkin palaa...

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena aloittelin omalla pihalla, yllättävän paljon lajeja tulee ihan pieneenkin pihapiiriin.
   Kotona ollessa kurkkailen monta kertaa mitä pihalle kuuluu.
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 8. Hienot kuvat! Lintujen ruokaan kuluu minullakin, mutta on niin mukavaa auttaa niitä talven yli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaahan tämä on , turhaan nurisen kustannuksista! Turhempaankin saa rahansa uppoamaan.
   Kiitos Sussi!

   Poista
 9. Kyllä tosiaan linnuille ruokaa kuluu täälläkin, vaikka tässä pihapiirissä vain ruokin. Mutta kuten totesit, on se sen arvoista, niitä on niin mukava seurata. Löysin Hongkong-tavaratalo (siis romukauppa) edukkaan ison säkin valmiiksi rouhittuja pähkinöitä. Sieltä olen aina tarjouksesta ostanut kaurat ja auringonkukansiemenetkin.
  Nuo kuvat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun löytäisikin valmista pähkinärouhetta. Meillä ei ole täällä kyseistä tavarataloa. Mietin millä ihmeen lekalla ja missä pussissa pienin nuo ostamani kokonaiset pähkinät. Luin jostain ettei sitä murskaamisen tuloksena tullutta jauhoa saisi antaa linnuille, se on jotenkin haitallista ruoansulatukselle.
   Kiitos Rantakasvi!

   Poista
 10. Hyviä kuvia!
  Laskeskelin, että minulla menee viikossa noin 8-10 euroa linnunruokaan. Harrastukset maksavat, sanotaanko niin.
  Kyllä linnunruoan hankinnassa kannattaa tehdä vertailuja ja juosta tarjousten perässä. Rasvaseoksen linnuille voi tehdä itse myös käyttäen kookosrasvaa. En ole itse sitä kokeillut, mutta ohje löytyy täältä:
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/02/14/lintujen-ruokinta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi ei se niin hirveästi ole, luulen että jotain samansuuntaista täälläkin.
   Siis siitä ilosta mitä tämä tosiaan antaa!
   Tein viime syksynä munkkirasvasta ja erilaisista siemenistä, kelpasi hyvin. Paljon paremmin kuin valmiit talipallot.

   Poista
 11. Hienosti ne linnut ovat ikuistettavissa lumimaisemissakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuota lunta tulisi lisää, ihan valoisuudenkin takia!
   Kiitos JPK!

   Poista
 12. Hyviä lintukuvia, puukiipijä nokka pystyssä niistä valloittavin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän hassu kuvakulma, hankala tunnistaa. Kyseessä on pähkinänakkeli, ei mitenkään suostunut muulla tavalla kuvattavaksi.
   Kiitos seita!

   Poista
 13. Kuviasi on kiva katsella. Ovat niin onnistuneita ja kertovat paljon. Seuraan mielelläni oman pihan lintuja, mutta minulta puuttuu kunnon välineet kuvaukseen, eikä se ehkä ole muutenkaan ominta aluettani. Siksi siis en kylllästy muiden upeisiin lintu- ja eläinkuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän ihmeissäni tästä, miten innostuin noista linnuista näin paljon. Se vaan tapahtui! Aikaisemmin näpertelin kaiken ylimääräisen ajan koruja.
   Onneksi meillä on täällä blogimaailmassa toisillemme monenlaista annettavaa!
   Kiitos between!

   Poista
 14. Linnut ovat ilon tuojia. Iihanaa, että huolehdit heistä vaivoja ja rahaa säästämättä! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin tein lintujen eteen aika monta asiaa :)
   Kiitos Kaisa Reetta!

   Poista