tiistai 29. heinäkuuta 2014

Harmitus


Harmitusta tosiaan.
 Tavanomainen kuvausreissu, yleensä mukana on kaksi objektiivia, 100 mm makroputki ja 70-300 mm. Joita sitten vaihdan tilanteen mukaan, huolellisesti kameraa varjellen pölyltä ja kaikelta muultakin haitalliselta.
En oikein edes tiedä mitä tapahtui. Kamera oli ilman objektiivia kun puhelin soi, kyykistyin siinä heinikossa ja yritin toimia nopeasti. Siinä tilanteessa joku teki tosi ikävän näköisen ja syväkin naarmun etsimen peiliin tai miksi sitä nyt sanotaan. Naarmu kuitenkin näkyy etsimen kautta.
Se on niin haitallinen että pakko laittaa korjattavaksi. Eikä siinä kaikki! Kotona aloin tutkia naarmua ja puhalsin varovasti "digi super blower":lla kameran peiliin. Kun toivoin vielä että se olisi ollut jokin roska.
Olin laittanut objektiivin viereeni sohvalle, jota en myöskään koskaan tee. Se tipahti siitä lattialle, tosin maton päälle ja tarkennus katosi. Moottori kyllä jurraa mutta ei tarkenna.
Pakko laittaa korjattavaksi.


 Harmittaa niin vietävästi, sekä taloudellisesti että muutenkin!
Lähtevät huomenna kuriirin matkassa JAS:ille korjattavaksi.

Samalla pidän nyt blogitauon. Välillä sitä tulee miettineeksi onko tällä Vikki kuvailee-blogilla toisille mitään annettavaa, sitäkin tässä voi nyt pohtia kameran paluuta odotellessa! 
Mietiskelen ja pohdiskelen tätä, kun tarkoitukseni olisi  kehittyä kuvaajana ja tämä mistä olen kuvaajana kiinnostunut on luonto. Joka ei nyt ole missään tapauksessa suppea alue mutta tavallaan yksipuolinen, jos niin voi sanoa. Kuvilla kilpailen vain itseni kanssa, joten kuvat tahtovat olla samanlaisia ja samoista asioista koko vuodenkierron. Ehkä olen oppinut jotain uutta tarkennuksesta ja syväterävyydestä. Ja tietysti paljon uutta ja ihmeellistä luonnosta joka antaa paljon!
Tätä jään pohdiskelemaan!45 kommenttia:

 1. Harmitus ja harmitus, toivottavasti saat kaluston nopeasti takaisin. Noihin sun pohditoihisi en osaa sanoa mitään, jokainen meistä varmaan pohtii samaa silloin tällöin... jopa minä ;)
  Luonto on kuitenkin itselleni se ainut vaihtoehto, eikä sieltä aiheet lopu ;)) Tsemppiä harmitukseen ja odottelen uutta tulemista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on vielä JAS:illa, odottelen sitä/niitä kovasti takaisin kotiin!
   Uskon että jokainen pohtii näitä samoja asioita, toisinaan!
   Tytär kysyi että haenko tällä postauksella jotain huomiota. En todellakaan vaan tein tämän ihan pohtiakseni miten jatkaisin vai jatkanko!
   Luonto on käynyt yhä tärkeämmäksi kuukausi kuukaudelta, eikä sieltä aiheet todellakaan lopu!
   Kiitos Tiitsa!

   Poista
 2. No voi harmi!
  Kyllä täälläkin välillä on mielessä blogin lopettaminen tai vaihtoehtona kuvia silloin tällöin google+:n puolelle.
  Omat kuvani kun ovat vielä rajallisemmat kuin teidän luontokuvaajien, makroja vaan melkein aina, mutta valokuvausta en lopeta.

  Toivotaan, että kalusto on pian taas kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täällä blogimaailmassa ollut monta vuotta, ensin tuolla korublogimaailmassa. Siellä tuli monta erittäin mukavaa nettituttavuutta kuten täälläkin koen.
   Sitä vaan tässä pohdin kun jotenkin tuntuu että teen tätä blogia melkein itselleni ja yritän ottaa vuosi vuodelta paremman kuvan sitruunaperhosesta niin jaksaako sitä kukaan katsoa :)
   Valokuvausta en minäkään lopeta, en ikinä!
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 3. Voihan kurjen kakka sinun huonoa tuuriasi... Kustantaakohan kotivakuutuksesi osan kolhuista?

  Sitten siihen toiseen asiaan: Sinulla ja blogillasi on PALJON annettavaa muille. Olen itse saanut monesti innostusta sinun kuvistasi ja jutuistasi. Enkä minä innostuneesta kielenkäytöstäni huolimatta ole mitään helposti innostuvaa sorttia. Sinulla on oma tyylisi, se kertoo kuvaamisen kypsyydestä. Ilman omaa tyyliä ei ole käyntikorttia eikä varsinaista identiteettiä - vielä.

  Samojen asioiden kuvaamisesta tulee ongelma vasta, kun kaikista aiheista on tullut otettua eittämättä maailman parhaat otokset eikä mielikuvitus enää riitä enempään. Samaan aikaan kun tähtäät entistä parempaan kuvaan, tavoittele jotain erilaista, siitä se uusi suoni aina aukeaa. Vakoile muiden huippukuvaajien otoksia ja hae sieltä innostusta erilaiseen. Hyvä kuvaaja innoittaa aina toista hyvää eteenpäin - omalla tyylillään. Ja omaa tyyliään voi ja pitääkin aina jalostaa.

  Takapakista huolimatta älä anna periksi, vaan anna tämän olla uuden vaiheen alku. Ilman kameraa voit vakoilla muita, tehdä suunnitelmia, opetella uutta ja asettaa tavoitteita. Ennen kuin huomaatkaan, kamerasi on taas käytettävissäsi.

  Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kotivakuutus on olemassa!

   Olipa mieltä lämmittävää kuulla että koet että miulla on oma tyyli. Tuolla korumaailman puolella koin että saavutin sen mitä toivoin!
   Tuulalle edellä vastasin ja kerroin kun tytär kysyi haenko tällä huomiota!
   Sitä en hae mutta en voi kieltää etteikö tämä tieto lämmitäisi jos kuvissa näkyy omaa persoonaa.
   Mielestäni kuvan ei tarvitse olla teknisesti täydellinen jos se jollain tavalla koskettaa. Ja tuo teknillinen täydellisyys on vielä valovuosien päässä ja ehkä toisaalta saakin olla :) Kehittyä voi muutenkin!
   Olen aina tykännyt selata kuva-albumeja jo ennen tätä nettimaailman yletöntä runsautta. Tämä on niin antoisa harrastus jota en jätä koskaan!
   Kiitos Susanna kun annoit hyviä ajatuksia mietittäväksi!


   Poista
 4. Makrokuviin voi hakea inspiraatiota vaikkapa täältä:
  http://500px.com/mikichobi :-)

  VastaaPoista
 5. Harmittaa varmasti! Älä kuitenkaan vielä heitä kirvestä kaivoon, vaan kaluston korjaannuttua ilahdutat taas luontokuvillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivoin jo vanhan kameran esille ja totesin että siinä on ihan kelpo kaveri :)
   Harmitti niin kovasti kun koko sattumasarja oli silkkaa huolimattomuutta!
   Kiitos Pirkkoinkeri!

   Poista
 6. Voi sentään! Valokuvaajan painajainen! Minulla on etsimen sisällä joku roska, joka näkyy tähdätessä, mutta ei tietty kuvissa. Aluksi se häiritsi ihan hirveästi, nyt siihen on jo tottunut, melkein. Kamera/objektiivi on kallis ostos ja niiden korjauttaminen kirvelee taloudellisesti. Toivottavasti korjaus ei tule kovin tyyriiksi ja se kotivakuutusjuttu kantsii tarkistaa, paitsi yleensä sitä omavastuutakin jonkin verran.

  Nyt kun ollut kuuma ja kuvattavaa tosi vähän jostain syystä. Olen ollut samoissa mietteissä kun sinä. Monia kertoja samat polut ja metsiköt koluttu, tuntuu siltä kun tuntisi jo jokaisen heinän korrenkin. Minulla on todella pienet ympyrät. Samoja ötököitä aina vaan. No, muutakaan ei voi. Vaihtuuhan sentään vuodenajat. Tämä kesä oli aika pettymys. Ekana kesänä kun näki melkein joka päivä uuden perhoslajin, nyt hyppii innosta jos näkee jossain kaukana yhden sitruunaperhosen. No, ehkä me tästä vielä piristymme! Sinä olet todella ollut minulle innoittava bloggaaja. Vaikka olisin kuinka väsynyt tai huonolla mielellä, käyn sinun kuvat aina katsomassa! Pieni tauko voi olla hyväkin, olen sitä itse myös miettinyt. Toisaalta bloggaaminen/valokuvaus kuuluvat jo niin päivän rytmiin, mitä sitä sitten tekisi?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tähtäimessä oleva naarmu oli niin iso, ettei sen kanssa olisi pärjännyt eikä siihen olisi tottunut.
   Kotivakuutus onneksi korvaa. Olin vain niin rehellinen kun kerroin että nämä olivat kaksi erillistä tapahtumaa vaikka tunnin välein, niin maksan kaksi omavastuuta.

   Tässäkin on melko pienet ympyrät ja samat polut, auto pitää ottaa alle jos haluaa että maailma laajenee.
   Kesä on todella ollut pettymys, poikkeuksellisen vähän kuvattavaa. Alkoi jo oikeastaan talvella lintujen vähyydellä.
   Meillä on aika samanlaisia kuvauskohteita olen huomannut monta kertaa, usein jopa samana päivänä tai saman viikonloppuna samojen aiheitten kimpussa. Välillä en laita edes kuvaa kun se tuntuisi jo melkein matkimiselta :D
   Tämä on bloggaaminen on yksi tärkeä harrastus, vaikeatahan tätä olisi pois jättää. Mutta ehkä tauko on paikallaan tässä tapauksessa!
   Kiitos Tillariina!

   Poista
 7. Voi ei. Tälläisiä epäonnen hetkiä tulee. On hetkiä kun joutuu... Tai alkaa miettiä syvemmin asioita. Anna ajan viedä, kuuntele sydäntäsi. Valokuvaaminen on taidetta ja taitolaji omalla tavallaan. Siinäkin on niin paljon kaikkea, opittavaa ja jo olemassa olevaa. Luonto on monimuotoinen. Siitä kyllä riittää. Mutta mihinkä riittävät omat ressurssit?! Tsemppiä, kyllä sydämesi löytää lopulta oikean polun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaus on todella taidelaji, sama kohde voi saada monenlaisen tunnelman ja ilmeen.
   Oppimista tässä riittää, onneksi, ehkä tässä juuri se kiinnostavuus.
   Kaikkein palkitsevinta on se kun kuvittelee hetken o olevansa vaikkapa "kuoriaiskuiskaaja" mutta huomenna voi olla toisin :D
   Kiitos Pelaguu!

   Poista
 8. Voi sentään, toivottavasti saat kaluston kuntoon pian. Blogiasi on ilo seurata, luonto on ehtymätön innoittaja!

  Niin kauniit kuvat tänäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän kauan viipyy, oletettavasti on ruuhkaa!
   Luonto on ehtymätön innoittaja ja voimavara!
   Kiitos Minttuli!

   Poista
 9. Oi, olen niin pahoillani epäonnestasi! Toivottavasti saat nopeasti ja kohtuuhintaan korjaukset!
  Kuule, minulle tämä on niiiin tärkeä blogi - jokaisen postauksen luen ja katselen moneenkin kertaan. Näen kuvissasi paljon, paljon silmäniloa, mielikuvitusta kiehtovaa sommitelmaa ja nappiotoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli opetusta tulevan varalle, harmi vaan kun tapahtui parhaaseen kuvausaikaan. Onneksi kotivakuutus korvaa osan!
   Toivottavasti saat johonkin koruprojektiisi idean jonkin kuvan kautta, se olisi mukavaa!
   Kiitos Mags!

   Poista
 10. Tiedän tunteen kun hajotin objektin. Hajos niin hyvin, että ei kannattanut edes korjata. Ehkä tauko on paikallaan mutta blogia et lopeta. Muista se! Sinä olet Tiitsan kanssa olleet suurimmat innostuksen lähteet meikäläiselle. Kaikki postaukset olen käynyt katsomassa ja aina en vain jaksa kommentoida. Syy ei ole kuvissa vaan mun heikossa terveydentilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo tavallaan ihmetellytkin kun olen pärjännyt lähes vahingoitta vaikka tuolla metsässä rämpimistä on ollut varmasti monia satoja tunteja.
   Tiitsa oli miulle se ensimmäinen innoittaja!
   Kommentoimattomuudesta en ole ollenkaan harmissani, en kenenkään ja sanon tämän ihan vilpittömästi! Koska tiedän miten paljon se vie aikaa, ihan uskomattoman paljon. Vaikka haluaisikin, ei aina jaksa ja se tahtoo tuoda tavallaan turhaa syyllisyyttäkin. Toivon siulle hyvää terveyttä!
   Kiitos Harry!

   Poista
 11. Voi ei! Murphyn laki iski sitten oikein kunnolla. Olen pahoillani kohtaamastasi epäonnesta ja toivon, että saat kameran ja objektiivin pikaisesti kuntoon (JAS osaa). Aina ilolla ja innolla saavun katsomaan uusia kuviasi. Tauko tekee varmasti hyvää, sen jälkeen asioita usein katsoo uudesta näkökulmasta, kun on ollut hetki aikaa järjestää ajatuksiansa ja kuunnella sydämensä ääntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että JAS osaa!
   Aikaa on jäänyt paljon enemmän muitten asioitten tekoon. En ole tehnyt edes blogikierroksia mutta olen huomannut että kaipaan tänne kovasti. Ehkä tämä on juuri se asia mikä piti huomata!
   Kiitos Intianminttu!

   Poista
 12. Tuollainen epäonni harmittaa tosi paljon. Toivottavasti saat laitteesi pian kuntoon ja mielellään myös mahdollisimman pienin kustannuksin.
  Minusta olisi kyllä todella suuri harmi, jos lopetat blogisi, emmekä enää pääse ihailemaan upeita kuviasi. Olen näyttänyt hienoja ötökkäkuviasi muille perheenjäsenille ja parille ystävälle. Ylpeänä olen kehunut, että tällaisia aarteita blogimaailmasta löytyy. Tauko saattaa olla paikallaan, mutta blogistasi moni ammentaa iloa ja tietoa niin paljon, että lopettaminen olisi surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipaakohan se kamerakin miuta :D
   Mukava kuulla että olet saanut kuvistani iloa. Naapurissa asuva alakoulun opettaja kertoi että näyttää lapsille joitain kuviani opetusmielessä, se tuntui ja kuullosti mukavalta!
   Tauko on ollut paikoillaan ja mietin jo tässä mitä kuvia laitan seuraavaksi :)
   Kiitos between!

   Poista
 13. Voi harmi, toivottasti saat kameran ja objektiivin pian kuntoon. Blogiasi on todella kiva seurata, joten älä vain lopeta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kuin kuuta nousevaa, viestiä JAS:ilta
   Ehkä me kaikki pohdimme joskus samaa asiaa, sitten huomaamme miten tämä on tärkeä harrastus!
   Kiitos Sussi!

   Poista
 14. No voi harmitus! Toivottavasti pääset mahdollisimman halvalla. Kerran itse tiputin videokameran, jonka seurauksena se pimeni. Pelkäsin jo pahinta, mutta se palasi huollosta "Ei tässä mitään vikaa ollut" kommentin kanssa. :D Välillä tulee kausia, jolloin bogin pitäminen maistuu puulta, silloin on hyvä pitää pikku tauko. Palaat sitten korjatun kameran ja optiikan kanssa uudella innolla. Kuviasi on aina mukava katsella, kuulut ehdottomasti eläinkuvaajien parhaimmistoon meistä bloggareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Objektiivin korjauksen hinta vähän yllätti siihen suhteutetuna että se tippui sohvalta maton päälle!
   Pitänee tauottaa tämä bloggaaminen välillä sen asian huomaamiseksi että tämähän on ihan mukava harrastus :)
   Öttiäiset ovat lähellä sydäntäni kunhan eivät tule iholle :D
   Kiitos Pasi!

   Poista
 15. Onpa ollut kaksinkertainen huono tuuri. Tekevälle sattuu. Toivon kovasti että voin jatkossakin seurata Vikki-oivalluksia. Saat eläin- ja ötökkäkuviinkin huumorinpilkeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun olin vielä tuplarehellinen niin sain maksaa kovemman hinnan :)
   Kiva kun löydät sen huumorin pilkkeen!
   Kiitos seita!

   Poista
 16. Auts, kylläpä on harmi!
  Kyllä minäkin haluaisin jatkossa seurata blogiasi! Kauniita ovat kuvasi ja kuten seita tuossa edellä sanoi, mukana välillä huumoria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppirahat maksettu, toivottavasti vähän viisastun!
   Huumori on miulle tärkeä asia elämässä, onneksi välillä löytyy huumorintajuisia eläimiäkin :)
   Kiitos Pirjo!

   Poista
 17. No jopa myrkyn lykkäsi! Ihailen kuviasi ja ihmettelen taitojasi <3 Jos nyt pidät taukoa täällä, niin saammeko ihailla tuotoksiasi Vikkityylissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään syksymmällä osa-aikaeläkkeelle ja silloin jää enemmän aikaa, jospa tekisin vaikkapa korun viikossa tai kahdessa :)
   Kiitos Eila!

   Poista
 18. Harmillista tosiaan. Ja kyllä minäkin mielelläni blogiasi seuraisin jatkossakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaajalle sattuu, sanotaanpa vaikka näin, harmillista kyllä!
   Kiitos S. Willberg!

   Poista
 19. Todella harmillista! Mutta epäonni ei tule kello kaulassa, eihän näille voi mitään, aina joskus käy vahinko.

  Minusta blogisi kuvat ovat blogimaailman parhaimpien luontokuvien joukossa ehdottomasti. Olet taitava ja oivaltava kuvaaja ja ihan varmasti olet kehittynyt. Sekin on minusta hieno asia, että haluat kehittyä ja otat selvää ja opiskelet uusia asioita, itse olen siinä vähän laiska ja kuvaan enemmän tunteella kuin tekniikalla. Mielellään haluaisin seurata luontokuviasi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin mitäänhän ei kävisi eikä mistään oppisi jos kaikkeen voisi varautua.
   Taidan uppoutua yhä enemmän tuonne makromaailmaan, se on niin kiinnostava ja kiehtova maailma!
   Olen vain sellainen että innostuttuani jostain unohdan helposti tarkistaa asetukset kun kuvaan nykyään hyvin paljon manuaaliasetuksilla.
   Seuraan muuten blogiasi juuri sen takia kun kuvissasi on tunnelmia ja tunnetta!
   Kiitos nainen.kuvastimessa!

   Poista
 20. Todella ikävä tuplaonnettomuus. Onneksi ainakin itsellä on hyvät kokemukset JASin palveluksita. Toivottavasti saat pian kalustosi ehjänä takaisin.

  Ymmärrettävää, että välillä miettii onko omissa toimissa sellainen suunta jota haluaa... ja saako harrastuksesta sen irti mitä toivoo...

  Älä kuitenkaan lopeta bloggaamista, mitä tässä jo aikaisemmin on toivottukkin (ja syystä). Minulle ainakin blogisi on ehtymätön ihastuksen kohde ja on mahtavaa kun upeiden kuvien lisäksi saa myös asiallista tietoa ötököistä ja eläimistä. Olet tämän genren huippua täällä blogimaailmassa. Sinun postauksiisi ei kyllästy... ne inspiroi ja ilahduttaa.

  Ehkä pieni tauko on joskus paikallaan, mutta toivon että harmituksen laannuttua ja kaluston taas kotiudutta... voimme ihailla kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että JAS palvelee hyvin!

   Kumma kyllä sitä miettii mitä muut ehkä miettivät! Vaikka oma polkunsahan tässä jokaisen täytyy valita!

   Olen tuhlannut aika paljon rahaa luontokirjoihin kun haluan tietoa siitä mitä kuvaan, vaikka löytyisihän sitä tietoa netistäkin mutta kirja on niin mukava kädessä.

   Tämä mennyt helle taittoi innon pitkiltä metsäreissuilta mutta löysin vanhan kameran käteeno joten en ole ihan kuvaamattakaan ollut.

   Kiitos Ame Amebadonna!

   Poista
 21. Voi kääk! Kylläpä sattui.
  Älä vaan lopeta! Kuvasi ihastuttavat, huokaikuttavat ja tuovat iloa jokaiseen päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä tuplavahinko!
   Kiitos Piupau, mukavaa jos olen tuonut iloa!

   Poista
 22. Harmillinen takaisku. Mutta tekevälle sattuu, jailman sattumuksia ei opi varovaiseksi ..
  Älä lopeta bloggaamista. Sinun eläinkuvat on niin tosi upeita. Ja toiseksi, huomaat oman kehittymisesi valokuvaajana, kun selaat taaksepäin. Pidä vain pelkästään luova tauko, kerää inspistä, ja odota kameraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameraa alkaa olla jo ikävä!
   Kun pari viikkoa olin täältä pois niin huomasin miten tärkeä asia tämä on, kaikella tavalla!
   En vielä keksinyt miten haluan muuntautua, ehkä se selviää!
   Kiitos orvokki!

   Poista
  2. Arvasin, että kaipuu kuvaamiseen/blokaamiseen syttyy, kun muutaman päivän viettää erossa. Mukava kun palasit takaisin. Meillä oli jo ikävä sinun hienoja kuvia ja hauskoja postauksia.

   Poista
  3. Kyllä se näin on! Sade vaan nyt vesittää nämä kuvausreissut!
   Kiitos Pasi!

   Poista