torstai 28. kesäkuuta 2012

Pikarijäkälä

Pikarijäkälä on eräs näistä kasveista joita haluaisin kuvata enemmänkin.  Tässä kasvissa on jotain niin kiehtovaa.Jälleen kerran mietiskelin sitä että pitäisikö tuo ympäristö "siivota" ennen kuvausta, tässä tapauksessa männynneulasista.
Keskimmäisestä kuvasta tuo neulanen ainakin voisi olla poissa. Toisaalta macrolla kuvatessa häiritsevät asiat näkyvät vasta tämän ruudun äärellä. Vai ovatko ne sitten häiritseviä?

13 kommenttia:

 1. Minusta ei, ellet sitten halua "steriilejä" kuvia. Tästä ollaan niin montaa mieltä kuin on kuvaajaakin, mutta minusta kaikkea ei ainakaan pidä siivota pois.
  Todella hyvät makrot olet taas ottanut ja tuo jäkälä on viehättävää ja mielenkiintoista kuvattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti en halua sreriilejä kuvia! Yritän muokatakkin mahdollisimman vähän, mitä nyt rajaan, terävöitän ja joskus käytän asteittaista sävyä.
   Jos muistan reitin mistä tämän vanhan kannon löytää niin lähden kuvaamaan lisää :)Silloin(kin) oli kova tuuli ja nuo hennoimmat kuvattavat heiluivat vimmatusti tuulessa!
   Kiitos Tiitsa!

   Poista
 2. Ei tarvitse siivota! :) Luonnollisuus on valttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun saan ajatuksilleni tukea :)
   Kiitos Tillariina!

   Poista
 3. Männynneulanen antaa kontrastia ja kertoo pikarijäkälän koosta/pienuudesta paljon. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en ollutkaan ajatellut, se ihan totta!
   Huomaan kyllä monessa asiassa että olen tässä makroilussa vielä ihan noviisi :)
   Kiitos Lissu!

   Poista
 4. Minä siivoan joskus isot selvät häiriköt pois, mutta neulaset voi olla hyviäkin katseen johdattelijoita ja rytmittäjiä. Kyllä maan tasalta löytyy sitten herkullinen värisävyjen kirjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hieno näkökulma. Katsoin noita kuvia vähän niinkuin uusin silmin. Eikä tuon keskimmäisen kuvan neulanen enää häiritsekkään!
   Kiitos Pipsa-Pippuri!

   Poista
 5. Kauniita kuvia sinulla :) - hyvää viikonloppua ja kesän jatkoa sinulle !

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit ja kaunis sarja. Suoranaisesti ylimääräisen voi mielestäni siivotakin, mutta toisaalta voisi löytää uuden kuvakulman, missä häiritsijä ei olisi niin pääosassa. Kyllä se on aina katsojan silmässä, yksi tykkää yhdestä...Tykkäsin näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän näkymän kanssa aion vielä harjoitella lisääkin juuri erilaisilla kuvakulmilla. Pedantti luonne pistäisi mielellään "siivoamaan" mutta se luonnollisuutta tavoitteleva puoli usein voittaa :)
   Kiitos kaari3!

   Poista
 7. Nämä pienoissatumaailmat ovat aika ihania!
  Kiitos Mags!

  VastaaPoista