keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Lokkiluodolla tänään

Kuvasin vähän aiemmin keväällä tätä samaa luotoa. Tänään teki mieli  lähteä  katsomaan mitä  sinne kuuluu.
Paljon uutta olikin jo ehtinyt tapahtua.Pieni poikanen oli kuoriutunut luodon kärjessä olevaan pesään jossa emo hoivaili hellästi pikkuistaan. Onkohan tämä ruokkimistapahtuma?


Veneen liike sai emon heti valpastumaan ja se katseli  huolestuneena ympärilleen.


Ja päätti sitten ottaa poikasen siipiensä suojiin. Vaikutti siltä että hautominen oli vielä tässä pesässä kesken.


Turvamies istui katkenneen koivun rungolla ja katseli tiukasti ympärilleen. Lokit eivät kirkuneet ollenkaan tässä vaiheessa, oli ihan hiljaista!Kanadanhanhien pesä oli tyhjä, pesintä oli kuitenkin ilmeisesti onnistunut koska munankuoria näkyi pesässä. Vesi oli noussut uhkaavasti pesän ympärille, hyvä ajoitus!Kolme tällaista piiperoista kuljeskeli luodon toisella puolella. Olin niin innoissani että unohdin säädöt :) Nyt alkoi kirkuminen, lokkien kärsivällisyys petti.Useita lokkeja kierteli veneen yläpuolella ja meteli oli melkoinen. Kukaan ei pommittanut meitä.Tämä pikkuinen piiloutui ruohikkoon jossa se oli aivan paikoillaan kuin käskystä ja käskyjä  tuntui tulevan.

Lokkien kaartelu oli kaunista katsottavaa.

Soutelimme pois paikalta, kirkuminen loppui melko pian ja haudonta jatkuu...

4 kommenttia:

 1. Hyvät lintukuvat! Poikasia on nyt monilla lajeilla, ja niihin törmää kivasti kameran kanssa kulkija. Itse törmäilen rastaanpoikasiin, mutta perjantaina menen mökille, meren rantaan ja toivottavasti ehdin nähdä merilintujen poikasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogeissa on näkynyt näitä suloisia rastaanpoikasia, en ole nähnyt täällä vielä yhtäkään.
   Kaksi kuvaa joissa toivoisin onnistuvani on toiveissa ja unelmissa tälle kesälle: Jonkin vesilintu uimassa pesueineen sekä suo jossa suovillakukinto on parhaimmillaan. Eipä ole suuria toiveita :)
   Onnekasta viikonloppua lintukuvaukseen!

   Poista
 2. Voi miten herttaiset lintukuvat. Nyt näihin kannattaa satsata, tämä untuvikkoaika on niin pian ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi millään arvannut että ollaan jo tässä vaiheessa. Kanadanhanhen poikasia olisin niin toivonut tapaavani. Eivätpä ne varmasti kaukana ole.
   Kiitos Tiitsa!

   Poista