sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Jään reunalla

Kuvasin tänään Vuoksella. Siellä oli telkkäparvi, isokoskelopariskunta, merimetso, harmaalokkipariskunta sekä sorsia. Sorsat suostuivat kuvattavaksi, harmaalokit pysyivät aika kaukana ja muut edellä mainitut hyvinkin kaukana.


Tämän kuvan valitsin oikeastaan noitten "tähtien" takia jotka tulivat kaupan päälle :)


Harmaalokkipariskunta oli kovin varppeilaan koko ajan, valmiina nousemaan lentoon. Sain neljä kuvaa ja sitten ne olivat poissa.


Tämän päivän ainut siivetön ja ilmeisesti myös uhkarohkein jään reunalla viihtyjä. Tuossa on kyllä töppösten kastuminen aika lähellä :)

6 kommenttia:

 1. Ihana nähdä avovettä! Minä ja tytär tossuteltiin tänään järven jäällä. Tytärtä piti hieman houkutella. Vakuuttelin, että jos jää kestää moottorikelkat, kestää se meidätkin! :)

  Lokkipariskunta on tosiaan vähän epäröivän näköinen. Mitä ne nyt noin. Ihan turvassa varmaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme eilen kiteilemässä toisinsanoen olin mukana kuvaamassa ja moottorikelkalla menimme vielä jäälle. Kohta en kyllä uskalla!
   Lokit olivat tosi varovaisia!
   Kiitos Tillariina!

   Poista
 2. Kyllä ne harmaalokit kohta rohkaistuvat, älä huoli ;) Merimetsokin saapunut sinne,se on komea lintu kuvattavaksi jos tarpeeksi liki onnistuu pääsemään.
  Noissa pilkkijöissä on melkoisia yltiöpäitä, mutta toisaalta vankkaa jääntuntemusta joten ilmeisesti hänkin tietää mitä tekee. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoimme kotona monta kertaa lintukirjasta onko kyseessä merimetso kun kuvat olivat niin tolkuttoman huonoja. Siihen kyllä päädyimme!
   Pilkkijä on kyllä aika rohkea, Vuoksessa on sentään melkoinen virtaus. Varmasti tuttu paikka hänelle!
   Kiitos Tiitsa!

   Poista
 3. Voi kuinka paljon lintuja näit. Hyviä kuvia.
  Ite näin eilen 6 lokkia lentävän tosi korkealla talomme päällä Keski-Pohjanmaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut olivat vaaan niin kaukana. Lokit tuovat niin kesäntunnun tullessaan mutta kesällä siihen meluamiseen ehtii jo vähän väsyäkkin!
   Kiitos Nukke!

   Poista