perjantai 19. elokuuta 2011

Eevi kohtasi sammakon


Pihanurmikko oli ajeltu pari päivää sitten ja tällaisen ruohokasan alla oli sammakko auringon säteitä paossa ja paljastui yllättäen. Tiedättehän tunteen! Hui, pelästys, vaikka ei sammakkoa kammoaisikaan.


Ilme oli melko yrmeä kun tuli häirityksi.


Eevi-koira saapui paikalle ja sammakko ikäänkuin peitti silmänsä, nosti salaman nopeasti raajat ylös.
Eevi jatkoi matkaansa välittämättä sammakosta mitään.


"Onko vaara jo ohi?"


Sitten saappaan yli reippaasti edeten seinänvierustan kasvien varjoon.

5 kommenttia:

 1. Jo on söpöt kuvat:)
  Eilen illalla olin aivan innoissani, kun pihassa (ruohoja ei ole leikattu siis varmaan koko kesänä) siili tepasteli ja se oli ensimmäinen minkä näin tällä tontilla, heti vein sille gefiluspiimää(kun en muutakaan sopivaa keksinyt), mutta se jatkoi matkaansa. Toive jäi kytemään jospa saisi pihasiilejä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen tuo puolustusliike. Kurja, että noita sammakoita näkee nykyään niin harvoin. Muistan, että kun olin pieni ja oltiin perheen kanssa leirintäalueella, niin sammakoita pomppi siellä iltaisin vaikka kuinka paljon. Ja sammakon kutua oli ojat täynnä keväisin. Nykyään ei ole enää ojiakaan :( Omat lapset eivät pahemmin ole sammakoita tavanneet, valitettavasti.

  VastaaPoista
 3. Löysitpäs pullean ja söpön sammakon, näyttää aika kookkaalta. Sammakkoa aina vähän säikähtää, kun se yhtäkkiä loikkaa pakoon. Pikkusammakoita on meilläkin vieraillut pihanurmella, muttei näin komeaa.

  VastaaPoista
 4. Eija, kiitos!
  Siilit ovat sympaattisia otuksia. Meilläkin oli pihapiirissä siilejä kun muutimme jopa talvehtimassa. Rakentelimme japanilaishenkisen puutarhan ja siilit katosivat kun vanhojen puskien lehtisuojat poistuivat. Harmi :(

  Sole, mietin tuota sammakkoasiaa miehen kanssa, voivatkohan nämä kuumat kesät olla syy siihen. Ovatko sammakot jossain kosteammilla paikoilla kun ei täälläkään ole juuri näkynyt.
  Niin, eipä tosiaan ole kutuakaan näkynyt!

  Manteli, tämä on kyllä komeavatsainen :) En pelkää enkä kammoa mitenkään sammakoita oli vaan niin jännää ja hätäistä kuvata lähempää kun pelkäsin sen loikkaavan kameran päälle. Oli vielä miehen saappaat jalassa vaikeuttamassa tilannetta.

  VastaaPoista
 5. Täällä meilläpäin syynä on ainakin osittain varmasti se, ettei ole enää ojia, minne kutea. Meidän pihan vieressä on kyllä avo-oja, mutta ei täälläkään niitä sammakoita näy. Toivottavasti eivät kuole sukupuuttoon kuitenkaan.

  VastaaPoista