torstai 28. toukokuuta 2015

Aurora

Täytyy tunnustaa suurella sydämellä etten oikein pärjää ilman tätä blogiani, blogielämää, blogiystäviä. Tai ehkä pärjäänkin, mutta näin on paljon mukavampaa! Tuntuu siltä että täällä saan kuitenkin kerrottua kuvillani sen mitä haluan kertoa.

Ja tästä ehti  tulla niin tärkeä, jokapäiväiseen elämään kuuluva piristävä asia ja  tunnen ettei tätä " ystävää" voi jättää. Ajankäyttöhän täällä se on myös eräs suurempia ongelmia, se täytyy nyt miettiä viisaammin.
Toisaalta jotenkin vähän nolottaakin tämä soutaminen ja huopaaminen, mutta tätähän elämä on! Olitte ihan viisaita kun sanoitte ettei blogia kannata poistaa, jos tulee toisiin ajatuksiin ja näihän siinä kävi. Tytär osittain vauhditti päätöstä, kertoi oppivansa täältä lisää luontoasioista :)

Ajattelin kehittää tätä vähän satumaisempaan suuntaan, etsiä ja toivottavasti löytää luonnosta niitä pienimpiä ja herkempiä asioita.


Auroraperhonen on ollut tänä keväänä suosiollinen kuvattavaksi. Juoksin kolmena edellisenä keväänä perässä kieli vyön alla. Perhosilla taisi käydä kuvaajaa vihdoin sääliksi :)


51 kommenttia:

 1. Hyvä päätös! :) Tervetuloa takaisin blogimaailmaan. Katselen mielelläni upeita kuviasi. Ainahan sitä voi päivitellä blogia harvemmin, jos aikapula uhkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina!
   Istun työssäni nykyisellään koko päivän ruudun äärellä ja sitten vielä illalla uppoan tänne nettimaailmaan. Tästä ei iskiashermo tykkää ollenkaan, joten neuvottelut jatkuvat tämän kyseisen vaivan kanssa! Ja toinen on tämä aikapulakin mutta halusin niin kovasti jatkaa blogin pitämistä!

   Poista
 2. Todellakin hyvä päätös tulla takaisin. Katselen mielellään näitä ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti!
   Kaipasin niin tänne takaisin, mukava kuulla!

   Poista
 3. Hyvä kun palasit! Innolla odotan, mitä olet suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkkoinkeri!
   Koska olen vähän säilyttänyt lapsenmielisyyttäni, niin aion välillä höpsötellä :)

   Poista
 4. Hienoa kun palasit ja millä kuvilla♥

  VastaaPoista
 5. En ollut paria viimeistä postaustasi lukenut, joten pääsi suuri helpotuksen huokaus!
  Olet yksi niistä harvoista luontokuvaajista, jonka kuvia katselen uudestaan ja uudestaan; tämä kevät on ollut kommentoinnin suhteen tosi hiljainen, mutta tiedä, että käyn ja nautin juuri sun kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags!
   Yritän kehittyä kovasti kuvaajana ja kun paljon kuvaa niin ainahan sitä jotain uuttakin oppii. Onneksi löysin tämän harrastuksen, tämä antaa niin paljon!
   En odotakkaan sitä että aina pitäisi kommentoida, se tietoisuus riittää että joku näistä kuvista tykkää ja saa jotain itselleen. Luonnosta löytää niin paljon mielenvirkistystä!

   Poista
 6. Jippii! Ihan oikea päätös, välillä voi tosiaan pitää pientä hengähdystaukoa...tarpeen mukaan.

  Ihastuttavat kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa!
   Uskoin ihan todella että löydän jotain uutta blogini tilalle, mutta myönnän että elämästä puuttui tärkeä palanen, tämä blogi!

   Poista
 7. Kiva, kun palasit!
  Loistavia kuvia Aurorasta!
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!
   Aurora oli pitkään tavoittelemattomissa, mutten tiedä miten tänä keväänä kaikki on ollut yllättävän helppoa sen suhteen.

   Poista
 8. Ihanaa, että olet täällä jälleen! Ehti jo tulla ikävä =). Ja todella loistavia kuvia Aurora perhosesta. Ihanaa kesää <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka!
   Aurora on tällä hetkellä ihan ehdoton suosikkini perhosista.
   Samoin siulle ihanaa kesää, teillä jo varmasti kovasti veneilläänkin!

   Poista
 9. Lämpimästi tervetuloa jälleen "linjoille." Ei mietintätaukojen pitämisessä mitään hävettävää ole.
  Kuvasi ovat niiiin huippuja!! Ihana kesäinen aloitus, :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marliska!
   Linjoilla ollaan jälleen :) Ja miten hyvältä tuntuukin kun sain päätöksen tehtyä, turhaan kiusasin itseaäni!

   Poista
 10. Olin tosi iloinen kun näin listalla sinun päivityksesi! Onpa mukavaa, että jatkat, eihän siinä mitään noloa tosiaankaan ole. Ehkä pieni tauko teki hyvää. Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantakasvi!
   Olen sellainen ihminen etten halua erityisesti olla huomion keskipisteenä. Joten siitä syystä kai tunnen oloni jotenkin noloksi, kun niin mahtavasti päätin muuttaa elämäni uusiksi :)
   Tauko teki hyvää siinä mielessä että jokin asia näytti tärkeysjärjestyksensä.

   Poista
 11. Hyvä ettet lopettanut. Kuvasi ovat sellaisia joiden parissa viihtyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kertsi!
   Tässä kohtaa voisin sanoa että, samoin!

   Poista
 12. No huh, onneksi en huomannut tuota edellistä "lopetuspäivitystäsi". Hienoa että päätit jatkaa. Komeilla kuvillasi on paljon annettavaa monelle nyt ja varmasti myös tulevaisuudessa. Tosi upea varsinkin tuo ylempi perhoskuva. En tiennytkään että tuo on noin hienonnäköinen laji!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK!
   Rakastan suorastaan tätä kuvaamista! Ellei tätä normaalia arkea olisi, juoksisin tuolla pelloilla ja pientareillä päivät pääksytysten :) Tätä teknistä osaamista olisi tarkoitus kehittää, ei se ihan helppoa kuitenkaan ole, uskaltaisko sanoa, naiselle :)
   Aurora-koiras on todella kaunis, naaras näyttää siipien päällipuolelta vähän lanttuperhoselta.

   Poista
 13. Mukavaa, että soutamisen ja huopaamisen tuloksena olet päätynyt jatkamaan blogielämää. Minä pidän blogistasi kovasti ja tyttäresi lailla olen innokas oppilaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soudin ensin kovaa vauhtia ettenpäin ja kohta huomasin että pitää alkaa huovatakkin ja miettiä!
   Tulimme eilen tytäreni kanssa betonikurssilta ja siinä autossa puhelimme siitä mitä hän on oppinut/saanut meiltä vanhemmiltaan. Siinä tuli esille esimerkiksi se, että hän on hyvillään niistä asioista mitä olen opettanut hänelle luonnosta. Kertoi samalla ettei hänen ikäluokkansa kovinkaan hyvin tunne luontoasioita.
   Aiemmin tulin iloiseksi, kun naapurimme, luokanopettaja, kertoi näyttävänsä oppilailleen täältä jotain luontokuvia. Ja tiedän myös että eräs pieni poika haluaa mielellään katsella ötököitä.
   Näitä sitten ynnäilin ja eilinen keskustelu tyttären kanssa oli se uusi kipinä!

   Poista
 14. Et usko miten iloiseksi tulin, kun huomasin päivityksesi. Kyllä tuntui tyhjälle blogikierros ilman kuviasi ja enenkaikkea ajatuksiasi.. Olet tuon ihanuuden siis jo tavannut, ei täällä ole vielä näkynyt. Yksi aurora paikka on tarkistamatta, joten toivoa on. Terveiset tyttärellesi, fiksu nainen ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko, miten tänne oli ikävä, jota yritin painaa maton alle :)
   Täällä oli ensimmäinen aurora jo 16.5 ja olen tavannut nyt neljä kertaa kahdessa eri paikassa. Yllättävän ihanaa!
   Oli muuten uskomaton tilanne erään kuusen alla. Paikalla, siinä lähes vieressä, oli aurorakoiras ja vaalea perhonen, jota luulin kaaliperhoseksi mutta saattoihan se olla auroranaaraskin. Aloin juuri ottamaan kuvaa kun siihen laskeutui mustarastas, pieneksi hetkeksi. Menin niin hämilleni etten osannutkaan tehdä mitään. Jos se olisi ollut elokuva, kaikki osalliset olisivat alkaneet kirkua, korkealta ja kovaa :)
   Kerron terveiset, on onneksi ihan tervejärkinen tyttö :)

   Poista
 15. Muillakin on ollut nyt olo blogi.. No varmaan -ilmeen muuttamisessa. Ei ole ollut innostusta kirjoittaa.. Kiva että palasit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu!
   Kyllähän tässä innostus välillä vaihtelee, riippuen vähän siitäkin saako kuvattua ja ehtiikö kuvaamaan. Ja vähän syyllisyys siitäkin kun esimerkiksi ikkunanpesu odottaa :)

   Poista
 16. Todella kiva, että tulit takaisin blogimaailmaan!

  VastaaPoista
 17. Onpa mukava, että tulit takaisin ja näytit Auroran, kiitos.

  VastaaPoista
 18. Loistava päätös! Ihanaa että tulit takaisin... pieni tauko voi kirkastaa sen "punaiseln langan" omissa ajatuksissa.
  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana Koo!
   Kyllä, näin juuri kävi, huomasin tämän tärkeyden itselleni!

   Poista
 19. Jee, mukava kun tulit takaisin!

  VastaaPoista
 20. Hyvä päätös, kiva kun tulit takaisin! Ehdinkin jo kaivata loistavia kuviasi ja ennenkaikkea noita hauskoja tarinoitasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Betsy Ohikiitäviähetkiä!
   Siltä tuntuu itsestäkin, tätä palasta elämääni kaipasin :)

   Poista
 21. Moi, olen kyllä lukenut uusimmat postaukset tuoreelta kännykästä, mutta on jäänyt kommentoimatta. Mukavaa kun palasit upeine kuvinesi, loma teki varmasti hyvää, joten uudella innolla valokuvaukselliseen kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin että voisin jättää vähäksi aikaa tämän blogin, mutta tuli sellainen olo että olisi hyljännyt lapsensa:)
   Uudella innolla ja ehkä vähän uudistuenkin!

   Poista