keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Makroviikko 77

Makroviikolla on tarkoitus kuvata jokin kohde läheltä.

Tämän viikon aiheena on   PUNAINEN



Syksyn runsasta omenasatoa. Kotimaisista omenoista ehdoton suosikkini on Åkerö jonka tunnistaa tuosta kannastaan. Näitä on tullut popsittua pitkin syksyä.


Lisää syksyn satoa, tuoretta paholaisenhilloa. Kokeilin ensimmäisen kerran eikä taatusti jää ainoaksi.

Toiset makroviikon haasteeseen osallistuvat löydät tämän napin alta    

40 kommenttia:

  1. Maukkaat kauniit punaiset.
    En tunnista omena lajikkeita, kiitos vinkistä.
    Hyvää on paholaisenhillo, olen maistellut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appeni on ollut kiinnostunut omenapuista ja jonkin verran jalostuksestakin siellä olen oppinut tunnistamaan omenoita!
      Ja hillostahan saa niin ytyä kuin sielu sietää!
      Kiitos Liplatus!

      Poista
  2. Herkulliset kuvat. Omenoita en saa syödä, mutta hilloa haluaisin maistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, harmi kun et pysty syömään omenoita!
      Hillo on aika helppoa valmistaa vaikkapa keskellä talveakin!
      Kiitos Pulmu!

      Poista
  3. Tomaattihilloa! Meilklkä jäi paljon vihreäksi tomaatteja.
    Åkerö on hyvänmakuinen, vaan sisältä usein menee huonoksi jo puussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreistä tomaateistahan saa myös hyvää hilloa!
      Se on ihan totta, välillä täytyy karttaa haukkaamista ihan siemenkodan läheltä ja se sisältä valuva mehukin voi olla joskus kitkerää muuten ihana omena!
      Kiitos pappilanmummo!

      Poista
  4. Herkullista punaista! Paholaisenhillo täytyy kyllä googlata :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo näyttää sopivan aika moneen yhteyteen, eikä ole mutkikas valmistaa!
      Kiitos Uuna!

      Poista
  5. MIstä olet saanut ookkeroita???? Ne on aivan omenien parhaimmistoa. Ei ainakaan meidän markettikaupassa niitä ole. Voi kamala, ihan vesi kielelle herahti, kun aattelen. Täytynee mennä torilta katsastamaan. Kuvakin niin.,,,, nam maiskis mumskis....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kun asuisit tuossa äärellä niin voisin kipaista tuomassa korillisen :)
      Appeni tosiaan on harrastanut omenanviljelyä sieltä löytyy mm. toinen ihana vanha lajike Antonovka, toinen idästä, toinen lännestä.
      Kiitos Kiiris!

      Poista
    2. Antonovka.... muisteleisin, että se on sellainen vihreä, hapahko, melko myöhään kypsyvä.... mehukas.. Muistanko oikein? Nam!

      Poista
    3. Juuri se , mainitaan aromikkaaksi!

      Poista
  6. Ihan olen aistivinani omenan tuoksun.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen omppu, mutta paholaisenhillosta en olekkaan koskaan ennen kuullut.
    Pitääkin ottaa selville, mitä sisältää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain luin paholaisenhillosta joka oli tehty niin voimakkaalla chilillä että piti työskennellä käsineet kädessä, uskoisinkohan!
      Kiitos Harakka!

      Poista
  8. Tekis mieli haukata, näyttää niin herkulliselta. Ja juoda päälle raikasta punaista.

    VastaaPoista
  9. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla sanoi jo vanha sananlaskukin :)

    VastaaPoista
  10. Kuulinpa ensimmäisen kerran tuommoisesta hillosta. Osuva nimi jos on tulinen. Herkullisen kuvan sait omenasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisuutta voi säädellä niin paljon kuin kurkku kestää :D
      Kiitos Harry!

      Poista
  11. Kaunis punaposki löytynyt kuvattavaksi. Näyttää tosi herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla lajinsa punaisimpia, yleensä ovat vaaleampia!
      Kiitos TelluT!

      Poista
  12. Paholaisenhillo kuulostaa mielenkiintoiselta, uskon, että pitäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkäät vähän voimakkaammista mauista niin uskon että pitäisit!
      Kiitos SusuPetal!

      Poista
  13. Kaunis kuva paholaisesta!
    Vaan koskaan en ole maistanut.

    VastaaPoista
  14. Pidän myös Åkerö-lajikkeesta, ei vaan ole usein tarjolla. Paholaisenhillo...en ole kuullutkaan moisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä tainnut nähdä kaupoissa, ehkä vähän harvinaisempi vaikkakin on ilmeisesti vanha lajike.
      Kiitos Sirpa!

      Poista
  15. Kaunis omppukuva, paholaisenhillosta en ole kuuluutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistä löytyy paljonkin ohjeita ja erilaisia tulisuusasteita.
      Kiitos miiwi!

      Poista
  16. nätit kuvat. ompulla on vähän niiknu napa : D

    VastaaPoista
  17. Komea omppu, mutta mistä tehdään paholaisen hillo. Pitääkö itse nuolihäntä pyydystää hillonkeittoon? :) Zilga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääainekset ovat tomaattimurska, paprika, chili ja ohjeissa on aika paljon erilaisia sovelluksia!
      En kyllä laittais nuolihäntää luulen että joka kerta palaisi suu kun maistaisi :)
      Kiitos AINA!

      Poista
  18. Hienot punaiset kuvat, harmi vain että itsellä on raaka omena ollut joku 15v mahalle sopimatonta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin viattoman näköinen kuin omena onkin, taitaa olla aika paljon vatsoja jotka eivät oikein omenasta tykkää!
      Kiitos Timo!

      Poista
  19. Punainen omppupomppu :) Paholaisen hillo taitaisi chilin takia jäädä meikäläiseltä maistamatta houkuttelevasta ulkonäöstä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppupomput alkavat olla jo vähissä :) Meilläkin on sillä rajalla että voin vielä syödä :)
      Kiitos Nikita!

      Poista