Makroviikolla on tarkoitus kuvata jokin kohde läheltä.
Tämän viikon aiheena on PUNAINEN
Syksyn runsasta omenasatoa. Kotimaisista omenoista ehdoton suosikkini on Åkerö jonka tunnistaa tuosta kannastaan. Näitä on tullut popsittua pitkin syksyä.
Lisää syksyn satoa, tuoretta paholaisenhilloa. Kokeilin ensimmäisen kerran eikä taatusti jää ainoaksi.
Toiset makroviikon haasteeseen osallistuvat löydät tämän napin alta
Maukkaat kauniit punaiset.
VastaaPoistaEn tunnista omena lajikkeita, kiitos vinkistä.
Hyvää on paholaisenhillo, olen maistellut.:)
Appeni on ollut kiinnostunut omenapuista ja jonkin verran jalostuksestakin siellä olen oppinut tunnistamaan omenoita!
PoistaJa hillostahan saa niin ytyä kuin sielu sietää!
Kiitos Liplatus!
Herkulliset kuvat. Omenoita en saa syödä, mutta hilloa haluaisin maistaa :D
VastaaPoistaVoi, harmi kun et pysty syömään omenoita!
PoistaHillo on aika helppoa valmistaa vaikkapa keskellä talveakin!
Kiitos Pulmu!
Tomaattihilloa! Meilklkä jäi paljon vihreäksi tomaatteja.
VastaaPoistaÅkerö on hyvänmakuinen, vaan sisältä usein menee huonoksi jo puussa.
Vihreistä tomaateistahan saa myös hyvää hilloa!
PoistaSe on ihan totta, välillä täytyy karttaa haukkaamista ihan siemenkodan läheltä ja se sisältä valuva mehukin voi olla joskus kitkerää muuten ihana omena!
Kiitos pappilanmummo!
Herkullista punaista! Paholaisenhillo täytyy kyllä googlata :-D
VastaaPoistaHillo näyttää sopivan aika moneen yhteyteen, eikä ole mutkikas valmistaa!
PoistaKiitos Uuna!
MIstä olet saanut ookkeroita???? Ne on aivan omenien parhaimmistoa. Ei ainakaan meidän markettikaupassa niitä ole. Voi kamala, ihan vesi kielelle herahti, kun aattelen. Täytynee mennä torilta katsastamaan. Kuvakin niin.,,,, nam maiskis mumskis....
VastaaPoistaNo voi kun asuisit tuossa äärellä niin voisin kipaista tuomassa korillisen :)
PoistaAppeni tosiaan on harrastanut omenanviljelyä sieltä löytyy mm. toinen ihana vanha lajike Antonovka, toinen idästä, toinen lännestä.
Kiitos Kiiris!
Antonovka.... muisteleisin, että se on sellainen vihreä, hapahko, melko myöhään kypsyvä.... mehukas.. Muistanko oikein? Nam!
PoistaJuuri se , mainitaan aromikkaaksi!
PoistaIhan olen aistivinani omenan tuoksun.
VastaaPoistaTämä onkin tuoksukuva :)
PoistaKiitos Pirkkoinkeri!
Herkullisen näköinen omppu, mutta paholaisenhillosta en olekkaan koskaan ennen kuullut.
VastaaPoistaPitääkin ottaa selville, mitä sisältää...
Jostain luin paholaisenhillosta joka oli tehty niin voimakkaalla chilillä että piti työskennellä käsineet kädessä, uskoisinkohan!
PoistaKiitos Harakka!
Tekis mieli haukata, näyttää niin herkulliselta. Ja juoda päälle raikasta punaista.
VastaaPoistaJa herkullista onkin!
PoistaKiitos arleena!
Omena päivässä pitää lääkärin loitolla sanoi jo vanha sananlaskukin :)
VastaaPoistaUskotaan siihen sanontaan :)
PoistaKiitos Tapsu!
Kuulinpa ensimmäisen kerran tuommoisesta hillosta. Osuva nimi jos on tulinen. Herkullisen kuvan sait omenasta.
VastaaPoistaTulisuutta voi säädellä niin paljon kuin kurkku kestää :D
PoistaKiitos Harry!
Kaunis punaposki löytynyt kuvattavaksi. Näyttää tosi herkulta.
VastaaPoistaTämä taitaa olla lajinsa punaisimpia, yleensä ovat vaaleampia!
PoistaKiitos TelluT!
Paholaisenhillo kuulostaa mielenkiintoiselta, uskon, että pitäisin.
VastaaPoistaJos tykkäät vähän voimakkaammista mauista niin uskon että pitäisit!
PoistaKiitos SusuPetal!
Kaunis kuva paholaisesta!
VastaaPoistaVaan koskaan en ole maistanut.
Teeppä pieni annos :D
PoistaKiitos Matonkude!
Pidän myös Åkerö-lajikkeesta, ei vaan ole usein tarjolla. Paholaisenhillo...en ole kuullutkaan moisesta.
VastaaPoistaEn ole kyllä tainnut nähdä kaupoissa, ehkä vähän harvinaisempi vaikkakin on ilmeisesti vanha lajike.
PoistaKiitos Sirpa!
Kaunis omppukuva, paholaisenhillosta en ole kuuluutkaan!
VastaaPoistaNetistä löytyy paljonkin ohjeita ja erilaisia tulisuusasteita.
PoistaKiitos miiwi!
nätit kuvat. ompulla on vähän niiknu napa : D
VastaaPoistaIhan totta, napamainen :)
PoistaKiitos hheidi!
Komea omppu, mutta mistä tehdään paholaisen hillo. Pitääkö itse nuolihäntä pyydystää hillonkeittoon? :) Zilga
VastaaPoistaPääainekset ovat tomaattimurska, paprika, chili ja ohjeissa on aika paljon erilaisia sovelluksia!
PoistaEn kyllä laittais nuolihäntää luulen että joka kerta palaisi suu kun maistaisi :)
Kiitos AINA!
Hienot punaiset kuvat, harmi vain että itsellä on raaka omena ollut joku 15v mahalle sopimatonta...
VastaaPoistaNiin viattoman näköinen kuin omena onkin, taitaa olla aika paljon vatsoja jotka eivät oikein omenasta tykkää!
PoistaKiitos Timo!
Punainen omppupomppu :) Paholaisen hillo taitaisi chilin takia jäädä meikäläiseltä maistamatta houkuttelevasta ulkonäöstä huolimatta.
VastaaPoistaOmppupomput alkavat olla jo vähissä :) Meilläkin on sillä rajalla että voin vielä syödä :)
PoistaKiitos Nikita!