sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Saisinkos kokemusvinkkejä, kiitos!

Kävin tänään, pilvisenä päivänä, kuvaamassa koskikaraa vähän eri paikassa kuin noin viikko sitten. Kaukanahan tuo oli mutta kun olen niin ihastunut tähän lintuun,  laitan vielä nämä kolme kuvaa.


 Mikä hyvänolon tunne taas tuli kun näin linnun istuvan joen vastarannalla. Eipä tänäänkään startattu autoa turhaan :)


 Piipahti se samallakin puolella jokea mutta vähän kauempana.Sukelsi mutaman kerran ja vaihtoi taas puolta! Ehkä vielä tapaamme ennenkuin pohjoinen kutsuu!
Kuvat ovat taas loppu, jospa ensi viikonloppuna taas löytyisi jotain kuvattavaa.

Sitten niitä kaipaamiani kokemusvinkkejä ja mielipiteitä.
Olen menossa tulevana viikonloppuna Kuva & Kamera-messuille ja ostoslistalla on kolme asiaa. Kamera on Canon.

Kaukolaukaisin - makrokuvaukseen innostuneena koen että se olisi aika tarpeellinen kapine. Olisiko se langaton vai ei? Tähän olisi kiva saada mielipiteitä.

Kameran hihna - tämä kameran oma puuduttaa aikalailla niskaa ja painaa hartioita, kuvauskalusto on välillä aika painavaa. Saatan kulkea useampiakin tunteja kuvausreissuilla, joten jotain mukavuutta kaipaisin.

Kuvauskoju - tästä en ole valmis maksamaan paljoa, koska se tarve on vähän hämärän peitossa! Kevyt sen pitäisi olla ja nopea pystyttää. Mietin jopa tämän päivän edullisia tavallisia telttoja. Jos olette hankkineet, tuleeko käytettyä?

Kiitos etukäteen jos jaksatte vastata!32 kommenttia:

 1. Minulla on kamerahihna merkiltään BlackRapid RS-7 Curve, olen siihen tosi tyytyväinen. Jos makroja kuvatessa käytät monopodia tai jalustaa, niin sitten voi tulla ongelma. Se nimittäin kiinnitetään ruuvilla jalustakierteeseen. Ei ole tarvinnut niskasäryistä enää kärsiä. Se on myös jotenkin nopsa kun tarvii vetää kamera kuvausasentoon tuosta vartalon sivulta.

  Langaton kaukolaukaisin löytyy, se on ihan Canonin oma. Olen sitä tasan kaksi kertaa käyttänyt. Kerran omakuvaan ja toisen kerran ilotulituksia kuvatessa. Kai se on ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa tätä hihnamerkkiä, näyttää kovasti olkapääystävälliseltä. Mutta sitten tuleekin tämä ongelma vastaan kun meinaan ensi kesänä olla entistä enemmän jalustalle uskollinen, perhosia kuvatessa koen jalustan erittäin tärkeäksi. Ja sitten pitäisi kuljettaa mukana kaikenmaailman meisseleitä kun pikakiinnityspalaa irroittelisi. Muuten tämä on ihan loistava, en vain tullut ajatelleeksi tuota kiinnitystä kameran pohjaan.

   Kovasti mietin kumpi kaukolaukaisin olisi parempi, luulen että ostan sen vain kerran.
   Kiitos Tillariina K. kun vastasit!

   Poista
 2. Ihania kuvia :-)

  Minulla on langallinen laukaisin, ostettu uutena eBaystä, hinta kotiin kannettuna muutaman euron. Ollut enemmän kuin hintansa väärtti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen määrä kuvia tulee deletoitua tärähdyksien takia, luulen että tästä olisi suuri apu!
   Kiitos Susanna kun vastasit!

   Poista
 3. Tuo Tillariinan mainitsema hihna oli mullakin mielessä, mutta koska sen kanssa ei voi käyttää jalustaa tai monopodia jäi hankkimatta. Mites olisi ne uudet yhden olan yli menevät reput johon saa koko arsenaalin ja kameran saa sieltä yhdellä kädellä nopeasti reppua riisumatta. Kokemusta ei vielä tositilanteesta ole, mutta testasin kyllä ja mukavalle tuntui.
  Kaukolaukaisin on myös hankintalistalla ja varmasti olisi ihan kelpo vehje nimenomaan macroilussa. Itselläni vähentäisi sitä tärähtämisen riskiä. Ja langattomana ottaisin.
  Kuvauskojusta en osaa sanoa mitään, mulla on suuri partiolaisten vihreä sadeviitta. Sellainen että sen alle mahtuu huoletta itse rinkkoineen. Pieni jakkara matkaan niin siellähän "koppi" kulkee repussa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin tosiaan siitä ettei hihnaa voi käyttää jalustan kanssa, en vain ollut edes miettinyt mihin se kiinnittyy. Reppu olisi ihan varteenotettava vaihtoehto, luulisi tuolla messuilla olevan mahdollisuus kokeilla.

   Nyt on niin hirveä nälkä päästä makrolla kuvaamaan, se kaukolaukaisin on ihan ykkösjuttu saattaa olla että olen kallistumassa langattoman puoleen. Siihen ei ainakaan kompastu :)

   Mökillä on hyvä ojanvarsi johon kojun/teltan voisi pystyttää vaikkapa pidemmäksi aikaa, ihan senkin takia että linnut siihen tottuisivat. Kuljeskellessa voisi tuollainen viitta olla kätevä, ei näytä paljoa painavan ja sateen yllättäessä olisi hyvä. Pieni, taitettava, kevyt jakkarakin on. Hyviä ideoita!
   Kiitos Tiitsa kun vastasit!

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Itse en ole vielä törmännyt koskikaraan mutta ehkä tulevaisuudessa. :)
  Jos et ole valmis maksamaan kuvauskojusta paljoa, niin suosittelen katsomaan googlesta ideoita, sillä jotkut ovat muokanneet halpis telttoja pienellä vaivalla kuvauskojuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskikaran näkeminen ilahduttaa aina! Toivotaan että joku päivä kohtaat kyseisen symppiksen!

   Tuntuu vähän turhalta ostaa mitään hienoa kojua koska tämä makrokuvaus on kuitenkin se ykkösjuttu. En osaa oikein ajatella miten paljon sitä tarvitsisin. lintuja kuvatessa olen sitä tietysti kaivannut.
   Kiitos vinkistä, nyt täytyy keksiä sopivia hakusanoja!

   Kiitos Kertsi, kun vastasit!

   Poista
 5. Hähnelin langallinen laukaisin on ollut jo vuosia. Maksoi parikymppiä. Käytän sitä etupäässä yökuvauksissa. Piilokojun käyttöä en ole edes harkinnut. Ei riitä kärsivällisyys :)
  Minäkin olen menossa ensi viikonloppuna Kuva&kamera-messuille (GoExpo).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vähän katsella ja vertailla noitten lankalaukaisimien hintoja.
   Jos se koju olisi tietyllä kiinteällä paikalla niin sinnehän voisi viedä styroksit ja ties mitä kirjastoa :) Luulen että joittenkin asioitten suhteen voisin olla aika kärsivällinen!
   Toivotaan että messut olisivat antoisat!

   Kiitos seita kun vastasit!

   Poista
 6. Ihania kuvia Koskikarasta. Sinulla kävi todella hyvä tuuri! Noista kojuista ei ole antaa mitään vinkkiä, mutta hinasta kylläkin =D. Minulla on jatkuvasti hartiat jo työn puolesta jumissa joten hankin kameraan uuden hihnan Rajalasta. Hinani on Blackrapidin RS-Sport2 (pääset katsomaan täältä: http://www.blackrapid.com/products/sport). Hihna tulee kameran pohjaan kiinni ja siinä on tosi hyviä ominaisuuksia. Pyydä myyjää demoamaan sinulle. Olen ollut hihnaan tyytyväinen. Tuosta kaukolaukaisijasta, minulla on langatin. Tosin sen kanssa pitää aina muistaa pitää varaparistoa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehtisin vielä kuvaamaan koskikaraa!
   Samoin, työ vie hartiat jumiin ja välillä pitemmillä kuvausreissuilla niska saattoi tulla ihan kosketusaraksi ja puutuneen tuntuiseksi!
   Tuo mainitsemasi hihna on varmasti napakan tuntuinen. toimiiko talvivaatteidenkin kanssa? Siinä tuli vain eteen tuo kiinnitysongelma kun jalusta kulkee nykyään aika paljon kesäisin mukana.

   Siis varaparisto listtävä varusteisiin! Ehkä tuohon alan tosiaan kallistua!

   Kiitos Katinka kun vastasit!

   Poista
  2. Hihna toimii tosi hyvin. Ja yksi plussa oli vielä, että käy myös..khöm... rintaville naisille =D. Itse mietin samaa, että onko hankala kun joutuu aina irrottamaan kun laitta jalustaa. Mutta eipä ole hihna jalustassa sekoittamassa ja tärisyttämässä kuvaus hetkellä. Mutta sovita hihnaa ehdottomasti, miltä tuntuu päällä. Kiinnitä ihan kamerakin, niin saat kunnon tuntuman.

   Poista
 7. Hähnel Combi TF langaton laukaisin on, mutta aika vähän sitä on tullut käytettyä. Kameralaukkuna on Lowepron Passport Sling, joka on riittänyt minulle ainakin vielä, se menee just silleen yhden olan yli ja sieltä saa kameran kivasti pois.

  Hienoja kuvia koskikarasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankalaukaisin on varmasti uusi oppimisen paikka

   Olen kuljeskellut turhan suuren selkärepun kanssa, siinä on kyllä hyvät topatut hihnat mutta vaikea ottaa kamera esille kun tilanne astuu voimaan :)

   Kiitos Sirpa, kun vastasit!

   Poista
 8. Hyviä kuvia jälleen kerran Vikkilässä. Olen nyt puoli vuotta käyttänyt digifotomaratonilta palkinnoksi saamaani BlackRapid Metro innovatiivista hihnaa, joten on helppo olla Tillariinan kanssa samoilla linjoilla ja suositella BlackRapidia. Ehkä tuo Metro on hieman pienemmälle järkkärille, kuin sinun (ja minun) Canonisi, joten kannattaa katsastaa tuo Tillariinan vinkkaama RS-7. Myös upouusi RS-Sport 2 kannattaa katsoa vaikka se on pari kymppiä kalliimpi. Uskon, että sen myötä niskakivut ovat historiaa. Tietenkin tuossa BlackRapidissa on tuo Tuulan mainitsema ongelma, eli hihna kiinnitetään jalustan reikään. Toisaalta, BlackRapid on erittäin nopea irroittaa tarvittaessa, joten jalustankin saa nopeasti tarvittaessa kiinni.

  Langallinen kaukolaukaisin riittää makroiluun vallan hyvin, epäilyttää saako langattomasta hintaeron verran hyötyä, tietenkin jos budjetissa on sen verran "ylimääräistä", niin onhan langattomuus luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen on ollut aika vaisua viimeaikoina, kiinnostuskohteita tuntuu olevan vähänlaisesti.

   Katselin näitä vaihtoehtoja, RS-sport 2 on varmasti napakka ja hyvä tuon olkatukihihnan takia. Ainut mikä tässä nyt kiikastaa on tuo kiinnitys kameraan mitä en tosiaan tullut ajatelleeksi. Luontokuvausta ihan pääasiassa harrastavana toivoisi että kaikki sujuisi nopeasti etteivät tilanteen karkaisi käsistä. Mietin vähän jalustapantaakin 70-300 mm putkeen, en tiedä saako siihen ja hintaahan tulisi aikalailla lisää.

   Budjetti ei nyt ihan mahdottomasti veny mutta tuo langaton polttelee vähän enemmän.

   Kiitos Pasi kun vastasit!

   Poista
 9. Komeat kuvat! Koskikara on kiehtova lintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla olisi pitänyt aikaa, paljon enemmän kuin tunnin, lintu näytti viihtyvän siellä hyvin!
   Kiitos Sussi!

   Poista
 10. Sopivasti Digitarvike.fi:n messuosastolla BlackRapid kamerahihnat -15% normaalihinnoista. :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania kuvia karasta ♥
  Se on minustakin niin kiva, kävin itsekin lauantaina bongaa ,vielä ennätin :)
  Langallinen säädin minullakin on, tuo koju pitää hankkia kyllä.
  Iloista kevättä ja kaikkea hyvää ja KIITOS ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti karat viihtyvät vielä jonkin viikon niin ennätetään vielä kuvaamaan!

   Kyllä tuo säädin varmasti saa kuviin ryhtiä, ainakin uskon niin! Pitää alkaa harjoitella intiaani-istuntaa ja intiaanin kärvällisyyttäkin kojua varten :)

   Kiitos kun vastasit Seijastiina ja oikein mukavia kevätpäiviä siullekkin!

   Poista
 12. Ihania kuvia!
  Itsellä on Tamracin reppu, jonka saa selkään tai olanyli niin, että kamera on helppo ottaa repusta. Langattomaan laukasimeen olen tyytyväinen. Piilokojusta ei ole mitään kokemusta, mutta odotan postauksiasi millaiseen ratkaisuun päädyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitin messuilla reppuakin, sellaista jossa on vain yksi hihna mutta päädyin silti olkahihnaan. langattoman taidan tilata! Piilokojun sellaisen ei siirrettävän taidan tuunailla itse!
   Kiitos Ameba Donna!

   Poista
 13. Tulin tänne tunnelmoimaan näiden ihanien kuviesi parissa... Kiitos! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit! Tulisipa kesä pian niin voisi tunnelmaa maksimoida :)
   Kiitos Akvis!

   Poista
 14. Mukavat karakuvat. Olipa kiinnostavaa lukea monien kuvaajien mielipiteitä varusteista, melkein tulee into hankkia itsekin jotain....=)

  Keväistä maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi mukavaa kun saa mielipiteitä ja ideoita ja kokemuksia!
   Kyllähän tähän saisi rahaa uppoamaan vaikka kuinka :)
   Kiitos nainen.kuvastimessa!

   Poista
 15. Ehkä vähän vanha aihe ja olet varmaan jo hihnan ostanut, mutta kerronpa kuitenkin vaikka sitten jollekkin joka myös eksyy lukemaan.
  Nykyään BlackRapidille löytyy ruuvi millä voi kiinnittää ainakin Manfrotton RC2 pikakiinnitysalustan kameraan kiinni ja ruuvissa on samalla lenkki millä tuota hihnaa voi käyttää irroittamatta kumpaakaan välillä. http://www.blackrapid.com/products/fastenr-t1

  VastaaPoista