torstai 30. heinäkuuta 2020

Superherkku mustikka

Laitan vielä tämän postauksen kunnes katoan taas tuonne varvikkoon.
Olen ostanut mustikat monena vuonna torilta, viime kesänä 9 euron litrahinta muutti kyllä mielen, ja jäin sitten ilman marjoja. Niitähän oli metsissä silloin vähän.


Nyt innostuin keräämään ja miten se on mukavaa, en oikein muistanutkaan, miten keräämisestä voi nauttia näin. Eilenkin oikein kiukuttelin sateelle, kun se tuli ajamaan pois. Olin tehnyt niin hyvän keräilysuunnitelman.
Hyttysiähän tuolla on jonkin verran, mutta löysin mökiltä vanhan hyttyshatun, jossa on hienosti suojaava verkko. Inisevät siinä aikansa ja häipyvät.Sekin tässä on niin mukavaa, kun mummin ihana pikkukaverikin löysi mustikanmaun ja tykkäsi kovasti. Sanoja häneltä ei vielä löydy, mutta tyytyväistä muminaa ja hyvänolon ilmehdintää.Pakastan pieniä päiväannoksia puuron päälle sekä teen kuningatarhilloa vaapukan kanssa.
Onneksi muuten, hirvikärpäset eivät ole vielä tulleet, ovat kai jo kuitenkin nurkan takana odottelemassa.                                                            Maistuis varmaan sullekkin.

14 kommenttia:

 1. Mustikoita on nyt paljon metsässä. Oikein keljuttaa jättää niitä metsään. Meillä on nyt kerätty paljon pakastimeen mustikkaa. Täällä on vielä viikon marjojen ja sienien ostopiste. Ehkä voisi kerätä myyntiin roskaista mustikkaa, putsatuista mustikoista maksetaan liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös sitä myyntiinkin keräämistä, mutta kun tykkään kerätä käsin, niin eipä se kannata.
   Myyntipisteet saavat varmasti paljon marjaa, ehkä tämän koronan takia on tullut uusiakin kerääjiä.

   Poista
 2. Mustikat, superfoodia ja niin kauniit kuvat. Ihana kun pienikin niistä tykkää. Metsään eivät kaikki pääse, mutta onneksi tätä herkkua saa nyt toreilta ja yksittäisiltä poimijoilta suoraan.

  Meillä mies on niin innokas marjastaja ja sienestäjä, joten jatkojalostusta on riittänyt keittiössä joka päivä. Pakastin taitaa käydä ahtaaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että metsään eivät kaikki pääse, nyt onneksi hinnat ovat ihan kohtuullisia. Olen jopa nähnyt ilmoituksen, jossa myydään 10 litraa 35 euron hintaan.
   Se on hienoa, että teillä järjestyy tällainen työnjako, yhteen hiileen puhaltamista!

   Poista
 3. Ihanat kuvat!Pienet pulleat sormetkin sinisinä.❤
  Meilläkin tyttären kanssa hinku taas metsään,eilenkin oltiin,keräsivät vävypojan kanssa yhdessä ämpärillisen,minä puolikkaan.Nyt kun sitä on,tekee mieli kerätä.Meilläkin tuolla marketin torilla pieni rasia 6e.Ja viereisessä metsässä varvut notkuvat marjaa.😊
  Onneksi saamme vielä olla metsissä ilman hirvikärpäsiä,syyskuun sienireissuilla sitten pistettävä verkkotakki taas päälle.
  Mukavia marjareissuja!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet pulleat sormet ottivat varvusta eräänkin mustikan :)
   Kaikki taitavat olla hullaantuneita marjastamaan ja sienestämään, katsoo minne some-juttuun tahansa :D
   Hirvikärpäsen puremista miulle tulee ihan mahdottomat ja pitkään oireilevat patit. Omistan kyllä verkkotakin, mutta taidan pysyä turvassa.
   Kiitos, samoin teidän poppoolle!

   Poista
 4. Ihanaa marjankeruuseuraa Sinulla! Joskohan minäkin pääsisin lapsenlapseni kanssa mustikkametsään jo vuoden päästä.
  Mustikkaa onkin nyt ihan kiitettävästi kerättäväksi.
  Hyvää viikonloppua, Vikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsään en vielä tätä taaperoa arvaa viedä, kun tuota kävelyä on opeteltu vasta parisen kuukautta.
   Mustikkaa on hyvin kiitettävästi.
   Kiitos, samoin siulle, hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Komeita pulleita mustikoita sinulla. Ja ihanan söpöä seuraa...

  Meillä ei oikein syödä mustikoita talvella, joten poimin niitä vain muutaman litran plus piirakoihin. Oman puutarhan marjoja ja omenia sitten käytetään talvella enemmän. Mutta suurin herkkuni on tuo mustikan ja vadelman liitto, piirakkana ja hillona, ah :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoittain oli hyvinkin kookkaita mustikoita, tämä pikkumies sai sitten tuliaisina oiken satoisan varvun.
   Uskon noihin tutkimuksiin, joissa todetaan, että mustikka on hyväksi silmille. Kun noita silmäongelmia on ollut, niin kaikki pitää kokeilla.
   Mustikka ja vadelma on kyllä ihan lyömätön pari! Ja omenahillo parasta puuron päälle!

   Poista
 6. Sinulla on ihan paras mustikoittesi maun testaaja.
  Olen samaa mieltä marjastamisesta kanssasi. SE on ilo. Itse olen vasta litran verran poiminut, vain semmoinen testaus, miten on kypsyys. Ei ihan kiirettä täällä. Hirvikärpäsistä ei ole haittaa, mutta itikoita riittämiin. Tosin itse en tarvitse niiltä suojautua mitenkään, taidan olla jo niin immuuni.
  Metsistä ja soilta saadaan herkkuja, on se vaivan väärrttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä pieni kaveri on paras testaaja!
   Vietin taas viikonlopun marjastamassa. Täällä on mustikkaa tosi paljon, eihän niitä henno jättää tuonne metsiin. Paikoitellen hajoavat jo käsiin, meillä on satanut aika paljon, johtuneeko siitä!
   Mie joudun syömään allergialääkettä jatkuvasti, joten hyttysistä selviän hyvin, mutta paarma asettaa ihan toisenlaisen haasteensa.

   Poista
 7. Tänä vuonna metsästä mustikoita löytyy. Noidannuolen vuoksi en mustikkametsään mennyt, mutta naapurilta ostin 10 litran ämpärillisen.
  Sinulla on ihana mustikka-apulainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täällä meilläkinpäin, pakastustilat sitten asettavan rajansa, kyllähän tuolla viihtyisi.
   Tuo noidannuoli on varmasti aika rajoittava vaiva, onneksi on hyvä naapuri.
   Tämä apulainen on se kultaa kalliimpi, niinkuin sanotaan!

   Poista