keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Siipirikko

Tuttava kertoi että joutsenet ovat saapuneet tutulle paikalle. Iloinen uutinen, kävin sitten eilen kuvaamassa. Lintuja oli varmasti jonkin verran kolmattakymmentä. Sanomatta selvää että näky oli upea!


 Ensin vain piti selvitä näistä pajunkissapuskista päästäkseen joen rantaan. Tällä paikalla pajut eivät näytä koskaan kitsastelevan näissä kissojensa määrissä.


 Näinhän siinä sitten kävi, vaikka en mielestäni mitään rynnäkköä tehnytkään. Olivat vielä kovin varuillaan!
Linnut olivat tulleet joko edellisenä päivänä, jolloin tuttava soitti tai vaihtoehtoisesti kuvauspäivän aamuna. Yöllä oli satanut ihan ohut kerros lunta, jossa ei näkynyt kuin ketun sekä jäniksen jäljet. Kunnes tämä lauma teki omat jälkensä.


 Kymmenkunta lintua nousi lentoon,  kaarsivat kauniisti ja näyttivät laskeutuvan vähän kauemmaksi jonne joki kaarsi, pois näköetäisyydeltä.


 Nämä kolme kaunista lintua jäivät paikoilleen. Kuvausmatkaa on jonkin verran, enkä tässä vaiheessa kuvatessani huomannut tilanteessa mitään erikoista. Ajattelin vain etteivät nämä yksilöt ole niin arkoja. Kaverukset kävelivät rauhallisesti, välillä pysähdellen ja kuullostellen samaan suuntaan kohti joen mutkaan, jonne toiset olivat kaartaneet.


 Tässä on välissä monta kuvaa ja kuvauskohdetta.
 Siirryin varovasti samaan suuntaan jonne linnut siirtyivät. Aamupäivällä oli mahtava hankikanto, liikkuminen oli helppoa.
Jäin linnuista melko kauaksi, joen toiselle rannalle ja pystytin kuvaustelineen. Tässä kuvausvaiheessa vasta huomasin, että sen paikalle jääneen kolmikon linnuista eräs oli satuttanut siipensä. Siipi ei noussut ollenkaan. Kovasti se puhdisti ja rapsutti tätä roikkuvaa siipeään.


Tässä vaiheessa aloin miettimään, etten voi jättää tilannetta tähän. Omatunto ei sitä sallisi.
Luulen että linnulla on puoliso, tämä kuvassa näkyvä lepohetkeä viettävä lintu. Se ajatus että puolisoista toinen  joudutaan mahdollisesti lopettamaan tuntui tosi pahalta, toinen jää yksin näin kevään kynnyksellä.
Näyttää todella siltä ettei tuo siipi kestä lentämistä. Voisiko se kuitenkin parantua, mietin niin monta asiaa, ilmoituksen tekemistä ajatellen.


 Joutsenilla näyttäisi olevan sosiaalista elämää. Haluan uskoa vähän lapsenmielisesti että nämä toiset lohduttivat tuossa ympärillä ollessaan ja eiväthän ne jättäneet yksin siinäkään vaiheessa kun osa linnuista nousi lentoon. Ovatko samaa perhettä!


Kotiin tultua soitin ja kysyin neuvoa tutuilta jotka ovat kauemmin lintujen elämää harrastuksenaan seuranneet. Sain hyvät ohjeet ja nyt päätös linnun kohtalosta on poliisilla.
Oletettavasti lintu on törmännyt sähkölinjaan ja vahingoittunut siinä tilanteessa.
Eilen tapahtui EU:n pääkaupungissa terrori-isku, joka on tietysti erittäin vakava ja huolestuttava asia. Mutta huomasin illan mittaan ajattelevani vähän väliä myös tämän linnun kohtaloa!

43 kommenttia:

 1. Ihana että huolehdit linnusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti asia eteni tavalla joka on tässä tilanteessa oikein!
   Kiitos jenni!

   Poista
 2. Olisinpa voinut vain kommentoida upeita kuviasi, niin kuin aina.Tiedän, että sinäkin olisit mielummin postannut kuvia terveistä upeista joutsenista.
  Nyt tuli suru puseroon.
  Liikuttavaa, kuinka pelkoansa uhmaten joutsen ei jätä yksilöä, johon se jollain lailla on sidoksissa.Teit kuitenkin mielestäni oikein.Päättää poliisi sen kohtalosta sitten mitä tahansa, joutsenpolo pääsee helpommalla.Saaliiksihan se joutuisi luonnossa hyvinkin pian ja stressaaviin tilanteisiin siipirikkona.Toivon toki, että se saadaan helposti kiinni ja pystytään hoitamaan kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin että laitanko kuvaa ollenkaan, kun tästä tulee varmasti monelle vähän apea olo. Mutta elämään kuluu iloa sekä surua, niin ihmis-, kuin eläinmaailmassakin.
   Joutsenillahan taitaa olla aika vakaa parisuhde, sekin tässä on niin ikävää.
   Kiitos Mirjam-Matilda!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuli surullinen olo joutsenen puolesta!
  Tämä piinaviikko on nyt nimensä veroinen, Brysselin tapahtumien takia..monta siipirikkoa on tullut, eikä voi olla ajattelematta mitä seuraavaksi...

  Mutta, ikävistä tapahtumista huolimatta kevät koittaa ja pääsiäinen on ovella. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät koittaa ja lumet näyttävät hupenevan melkein silmissä!
   Mukavia kevätpäiviä!
   Kiitos Minttuli!

   Poista
 5. Sähköjohdot on meille ihmisille tärkeitä, mutta linnuille vaarallisia. Voi, kun lintua ei lopetettaisi, vaan toimitettaisiin lintujen hoitolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin paikalla on näitä punaisia palloja langoissa, joten asiasta on huolehdittu. Mutta turvallisuuskaan ei ole aina aukotonta!
   Kiitos Anne!

   Poista
 6. Ikäviä tällaiset tapahtumat, toivottavasti löytyy apu ja lintu voi jatkaa elämäänsä.
  Kauniit kuvat niin pajunkissoista kuin joutsenistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttava kertoi että lintu oli ollut ainakin seuraavana päivänä vielä jään reunalla. Tuolla oli aivan mahtavia pajupuskia, joenvarsi näytti tosi kauniilta!
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 7. Hieno kuvasarja, vaikka siippirikkona ei ole hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin kovasti että apua saatiin tälle siipirikolle!
   Kiitos Kiiris!

   Poista
 8. Upeita kuvia. Uskoisin, että linnun siipi voitaisiin ommella ja lastoittaa... Riippuu tietenkin siitä, miten pahasti se on revennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentämään se tuskin pystyy! Siipi näytti veriseltä, johtuuko se sitten mahdollisesta palovammasta vai repeämästä. Surullista!
   Kiitos Anu!

   Poista
 9. Ihanaa että joutsenet ovat palanneet. Ja upeaa, että hoidit linnun asian eteenpäin. Mukavaa että on ihmisiä jotka välittävät. Luontokappaleet tarvitsevat joskus apua. Kauniita kuviasi oli jälleen ihanaa katsella. Ihanaa pääsiäisen aikaa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet olivat ilmeisesti tulleet kuvaamista edeltävänä päivänä tai saman päivän aamuna. odotin tätä tapaamista niin innolla, harmi että jäi paha mieli!
   Mukavia kevätpäiviä!
   Kiitos Katinka!

   Poista
 10. On ne komeita lintuja. Voi sitä reppanaa, olet kyllä ihana ihminen kun huolehdit asian eteenpäin! Toivottaavsti lintu saadaan kuntoon, että puoliso ei jää yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä linnut sykähdyttävät aina, jotenkin ei uskoisi että niille tapahtuu mitään pahaa, ei haluaisi uskoa! Toivotaan parasta!
   Kiitos Rantakasvi!

   Poista
 11. Lintutalolla on samannäköinen siipivammainen joutsen ollut nyt jo useamman vuoden ja sillä on kaverikin, joka ymmärtääkseni on lentokyvytön myös. Ei ole syytä lopettaa, ellei muita vammoja ole. Aiemminkin siellä oli pariskunta vuosia joista uros oli lentokyvytön, mutta puolisokaan ei poistunut rinnalta, vaikka oli vapaa lähtemään. Ei sittenkään, kun nuori uros ilmestyi lammelle ja vahingoitti lentokyvytöntä niin, että se jouduttiin lopettamaan. "Rouva" suri yksin lammella, kunnes se kait siirrettiin muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä harmittaakin, tämä pariuskollisuus!
   Kuulin vähän sellaistakin, että joutsenia alkaa olla jo niin paljon että hoidetaanko ihan kaikkia apuatarvitsevia, tarkoittaa kai lähinnä vaikeammin vammautuneita. Ilmeisesti paikoistakin alkaa olla pulaa, en tunne asiaa ollenkaan.
   Kiitos Tuula!

   Poista
 12. Hienoa, että huolehdit. Poliisit ovat monen joutsenen pelastaneet hoitoon tai sitten lopettaneet. Todella kipeä tuollainen siipi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hälytyskeskus suhtautui soittoon hyvin asiallisesti, siitä jäi hyvä mieli.
   Kiitos Sussi!

   Poista
 13. Belas fotografias.
  Um abraço e uma Santa e Feliz Páscoa.

  VastaaPoista
 14. Hienoa, että huolehdit ja soitit. Eipä olisi minullekaan uni tullut, ellen olisi jotain linnun hyväksi edes yrittänyt tehdä. Se, mitä Euroopassa tapahtuu, on tietenkin järkyttävää, mutta ei se poista vastuutamme pienempien asioiden hoitamisesta.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hyvin herkkä tällaisissa asioissa!
   Ihan samoin ajattelen kuin Sinä!
   Mukavia kevätpäiviä!
   Kiitos Between!

   Poista
 15. Onpa kaunista, valkoista hankea ja valkoisia joutsenia. Toivottavasti siipirikko saa apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli valtavan kaunis päivä, kauniit puitteet!
   Tekisi mieli mennä katsomaan mikä siellä on tilanne. Paikka ei ole ihan kotikulmilla.
   Kiitos seita!

   Poista
 16. Ihana sinä ja sinun suuri sydämesi ♥
  Toivottavasti joutsen saadaan toimitettua hoitoon ja siipi saadaan kuntoon.
  Between sanoikin jo sen, minkä minäkin sinulle halusin sanoa. Kaikkea ikävää ja järkyttävää tapahtuu maailmalla, mutta emme saa unohtaa velvollisuuttamme auttaa pienintäkin hädässä olevaa elollista olentoa. Vastuullisesti ja hienosti toimit. Kiitos siitä ♥
  Sydämellistä pääsiäistä sinulle Vikki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pienet" ovat aina sydäntä lähellä!
   Ihan näin miekin ajattelen, ihan samalla tavalla!
   Hyvää kevättä ja kiitos Ansku!

   Poista
 17. Hyvin hoidit asian.
  Joutsenia on mielenkiintoista seurata.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet ovat jotenkin niin ylväitä, vähän kuin tietäisivät arvonsa!
   Hyvää kevättä!
   Kiitos Seija!

   Poista
 18. Varmaan olisin ollut vastaavassa tilanteessa yhtä huolissani kuin sinäkin. Hyvä, että toimit, ettei jäänyt vain ajatuksen tasolle. Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi saanut unta, jos olisin jättänyt asian sikseen!
   Mukavia kevätpäiviä!
   Kiitos Intianminttu!

   Poista
 19. Kevät tulee! Voi kurjuus, että toinen on noin loukkaantunut. Onko siinä lähellä johtoja vai mitenköhän se on tuonne päätynyt, kun lentäminen ei varmaan onnistu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä on peltoja ja sähkölinjoja, johtoihin on laitettu näitä kookkaita punaisia palloja. Ei voi syyttää ettei asiasta olisi huolehdittu. Mutta voisiko niitä vielä lisätä, kun tämä paikka on kuulu joutsenistaan.
   Kiitos Häivähdys!

   Poista
 20. Kaunis mutta surullinen kuvasarja.

  Huoli tarttui Minuunkin joutsenen kohtalosta.
  Ottaisin yhteyttä paikkakuntasi lähimpään loukkaantuneista villieläimistä huolehtivaan/hoitavaan tahoon. Haluan uskoa ja toivon että joutsen nousee vielä siivilleen.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soitin heti neuvoa tuttavalta joka neuvoi ottamaan yhteyttä "lintu-ambulanssi henkilöihin". Sitten sain ohjeeksi soittaa hälytyskeskukseen, jota kautta asia etenee poliisille.
   Samaa toivon, kaikkea parasta!
   Kiitos Liplatus!

   Poista
 21. Hyvä, että hoidit asian etenpäin ja toivotaan, että joutsen on oetteu hoitoon.
  Mutta tulin toivottelemaan sulle oikein hyvää Pääsiäisen aikaa, kaikesta pahasta huolimatta, mitä on tapahtunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä täytyy käydä katsomassa, mietin tätä asiaa sen verran!
   Hyvää kevättä ja kiitos Harakka!

   Poista
 22. Hyvä että hoidit asian noin hienosti. Moni olisi asiaa miettinyt, mutta sinä hoidit sen todella loppuun asti. Hyvä juttu! Siitä saa mielenrauhan itsekin, kun tietää tehneensä parhaansa auttaakseen.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä toivoo ettei noihin tilanteisiin joutuisi, niistä jää aina ikävä mieli! Mutta en voisi koskaan jättää kituvaa eläintä pulaan, en pientä enkä isoa!
   Hyvää kevättä!
   Kiitos nainen.kuvastimessa!

   Poista