lauantai 11. heinäkuuta 2015

Palautteen paikka!

Sanokaapas nyt ihan rehellisesti, miten te näette tämän kuvan! Haluaisin niin mielelläni kuulla. En alusta asiaa mitenkään, toivoisin vain että kertoisitte ja kritisoisittekin, en varmasti suutu :)
Turhan keskellähän tuo kukka pönöttää, mutta en voinut rajata oikein muuten , kun halusin että tausta on juuri tuollainen.


Olin muutaman päivän Harley-Davidson clubin miittingissä ja arvatkaa vaan miten kaipasin jo luontoon, kaiken sen metelin jälkeen. Ehkä noin 2000 pyörän päristessä ja lettipartojen viuhuessa siinä ympärillä :D Mukavaa siellä oli, ei siinä mitään. Mutta ei tuolla luonnosssa taas taida paljon mikään liikkua, lämpömittari näyttää hilautuvan  alle 15°.

Lämpimästi tervetuloa, te uudet lukijat!

36 kommenttia:

 1. Kaunis kuva, usein rajaus vie ulottuvuutta ja syvyyttä kuvasta, se pitää kokeilla. Vaikea on mennä sanomaan mitään. Jos haluaa pelkän kukan, sitten rajaisin mutta harmi on kaunista kokonaisuutta tärvätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuppaan kuvata aina keskelle, se vaan jotenkin menee niin. Rajaaminen on sitten hankalampaa.
   Jotenkin tykkäsin tuosta taustasta ja se teki rajaamisesta hankalan!
   Kiitos Mustis!

   Poista
 2. Kaunis, en menis rajaamaan, tausta on tasapainoinen näin. Ehkä lisäisin vähän valoa digipimiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että vähän häiritsee tuo varren takana oleva toinen kukka. Aina voi vähän nipottaa varsinkin jos saa oikein luvan kanssa... ;)

   Poista
  2. Otin hirmuisen määrän kuvia joille tein sitä sun tätä, mutta edelleen tuolla Picasassa. Vaikka omistan sen Lightroominkin, emme vaan ole tulleet sinuiksi!
   Kiitos Pasi!

   Poista
  3. Ihan samaa ensin ajattelin kukasta, mutta olen vähän "luomuajattelija" joten annoin olla. Täytyy ihan tunnustaa, että mietin tuolla kuvauspaikalla että taitanko sen, mutta en mitenkään hennonut. Hyvä etten tukistanut itseäni siitä ajatuksesta :D
   Tässä oli tarkoitus että luvan kanssa saa todella nipotaa ja ilman lupaakin!

   Poista
  4. Hyvä, sinulla on oikea asenne! :)

   Poista
 3. Vaikea tuota olisi minusta rajata, sillä näen kuvassa vahvaa tunnelmaa ja symboliikkaa. Valonsäde osuu juuri kukan terälehtiin luoden ne lähes läpikuultaviksi ja nuppu painaa päänsä alas. Synkkyys ympärillä rajaa kuvan ja vie katseen kohti valoa. Taitaa kukka kaivata valoa, kuten sinä kaipasit hälinästä luontoon. ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä juuri hain että ympäristö tuo vahvan tunnelman!
   Tuo oli varhainen aamu, sateisen yön jälkeen. Tällä kukalla on niin suuri merkitys lapsuuden tärkeisiin muistoihin, hyviin muistoihin, vaikkakin tausta on dramaattinen.
   Kiitos Tuula!

   Poista
 4. Taustalle menee lineaariviiva juuri kukan kautta kulmasta kulmaan, ohjaten katsetta hyvin. Pienet pystysuuntaiset, utuiset, lineaariviivat taustalla toistavat kukan varren liikettä pystysuuntaan, mikä antaa kuvalle oikeaa rytmiikkaa. Kuva ehkä hieman kallistuu vasempaan alanurkkaan. Kallistuma poistunee, jos kukkaa siirtää puolisen senttiä, tai pari milliä, oikealle.

  Minä pidän tästä kuvasta. Siinä on jännä tunnelma.

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt katsoin kuvaa ihan eritavalla! Tosiaan tuo lineaariviivahan kulmasta kulmaan kiinnittää katseen, ihan uusi näkökulma tähän!
   Kysyin näitä mielipiteitä sen takia että kukka/kuva on erityisen tärkeä, tähän liittyy tunnetta, varmasti 70%.
   Kiitos tästä analyysistä Töyhtötintti!

   Poista
 5. Kohti valoa päin... taustasta tykkään, ehkä itse olisin hieman rajannut enempi ja Pasin kanssa samaa mieltä tuosta takana olevasta kukasta...
  Kaunis, tunnelmallinen kuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajasin ja poistin rajausta, tätä tein useampaan kertaan ja sitten päädyin tähän. Tuo taustan kukka harmitti ensin kovasti. Tähän liittyy tällainen lapsuusmuisto. Kävimme äidin kanssa joka kesä katsomassa tietyllä paikalla, joko tähtitalvikki kukkii. Miten muistankin sen niin selvästi, jotenkin se oli niin merkityksellistä.
   Tuosta kuvasta ajattelin että tuo kukka on kuin äiti, vilkas karjalainen höpöttäjä, joka ei mihinkään varjoon jäänyt. Mie olin erittäin ujo lapsi, joka lymyilee tuolla äidin takana :)
   Kiitos Sirpa!

   Poista
 6. Aamu-usvan tunnelma ja minusta nuo molemmat kukat sopivat hyvin, jotenkin näkee, että kukkia on kunhan usva häpipyy. Rajaamalal olisi ollut pelkä kukan kuva. Tämä siis amatöörin ajatus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvausaika oli varhainen aamu, sateisen yön jälkeen. Tuo pikkuinen kukka on tärkeä paikallaan :)
   Juuri näin ajattelin rajauksesta!
   Kiitos Rantakasvi!

   Poista
 7. Mä ihan kokeilin tuon kuvan kanssa eri variaatioita ja mä olisin tehnyt siitä ehkä pystykuvan, silleen että kasvi on vähän oikealla keskilinjasta. Sitten mä lisäsin siihen vähän vielä dramatiikkaa nostamalla kontrastia ja valoa. Harmi kun tähän ei voi liittää kuvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvauspaikka oli äärimmäisen hankala. Makasin jätesäkin päällä viettävällä kalliolla, en oikein saanut minkäänlaista hyvää asentoa kun yritin jättää takana olevien mäntyjen oksat pois kuvasta.
   Pystykuva ei tullut edes mieleeni, miksiköhän otan niitä muutenkin vähän!
   Hyviä ideoita!
   Kiitos Tillariina!

   Poista
 8. Tästähän saisi kivan "leikin", että joku antaisi kuvan muokattavaksi ja porukat teksisivät siitä omia variaatioita...jos annat luvan, voin laittaa oman tekeleeni omalle sivulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, mielenkiintoinen idea!

   Poista
 9. Tausta tuo oman ulottuvuuden kuvaan. kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, en hennonnut mitään poistaa!
   Kiitos Sussi!

   Poista
 10. Sanalla sanoe sykähdyttävä! Kukka katselee etäsyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin tätä paikkaa jossa kukka kasvoi. Tälle kukalle tuli ihan erilainen merkitys!
   Kiitos Kiiris!

   Poista
 11. Koska toisesta kukasta huomautettiin, niin en malta millään olla hiljaa, koska aluksi minäkin koetin rajata sen pois, mutta eipä ollutkaan hyvä! Muuten en teknisesti osaisi parantaa kuvaa, koska minulla on vain perussäädöt, joilla pelaan. Taitaa olla katsojan silmässä se, mistä tykkää, minusta tuo toinen kukka oli jotenkin kiehtova ja kuvaa täydentävä, toisaalta jos kuvakulma olisi ollut niin, ettei se olisi näkynyt ollenkaan....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustan pienestä "ujosta" nupusta tulikin tärkeä, kuten tuolla ylempänä kerroin.
   Kuvaajana koen olevani vielä aikalailla noviisi, omistan hyvän kameran, mutta niin valtavan paljon on vielä oppittavaa. Tärkeintä itselleni olisi tavoittaa tunne, jonka toisetkin mahdollisesti aistisivat, ei niinkään hyvät tekniset taidot.
   Kiitos Mustis!

   Poista
 12. Näin maallikkona sanoisin, että mua häiritsee juuri tausta. Tai sitten vika on mun silmissä, jotenkin vilisee ja vaikea hahmottaa. Mutta kukka on kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kovasti oppia huomioimaan juuri taustaa. Tässä oli metsäistä taustaa, joka "aiheuttaa" tuota vilinää.
   Kiitos Eila!

   Poista
 13. Kiitos valtavan paljon teille kaikille yhteisesti kun jaksoitte miettiä ja pohtia tätä kuvaa, tämä oli tärkeää!

  VastaaPoista
 14. Luin kaikkien kommentit ja vastauksesi Sirpalle riitti omaan mielipiteeseeni, että kuva on täydellinen!
  Siihen liittyy oma herkkä muistosi ja olet kukan kuvannut niissä tunnelmissa.Muistosi luettuani kuva muuttui hyvinkin symboliseksi ja ainutlaatuiseksi.Minä unohdin kaiken teknisen ja olenkin sitä mieltä, että taide kumpuaa juuri taiteilijan tunnoista ja sielun syövereistä,ja intuitiolla syntyneen useasti särkee liika analysointi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten on tietysti vaikea tietää, ellei kerro mistä tai mitä kuva itselle kertoo, juuri sen takia halusinkin kysyä.
   On muutamia tärkeitä muistoja lapsuudesta jotka vaikuttavat ja miksen pystyisi nittä nyt kuvaamaan. Eihän tämä luonto nyt esimerkikisi, niin paljon ole muuttunut.
   Kiitos Mirjam-Matilda!

   Poista
 15. Juu niin meilläki. +10... Turhan kylmä kesäksi!! Aurinko ei paista ni on ihan liian kylmä. Tuosta kuvasta sanoisin että liuan keskelläkö? Itelläki kai hakusessa vielä tuo valokuvaaminen, tai no kohteiden sommittelu kuvissa. Minusta tuo on ihan hyvä kuva. En näe kai siinä mitään vääränlaista. Sitten jos ois joku vertailukohe, vaikea sanoa, tuskin ois sittenkään ihan kamala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja eikös sitä sanota että kuvia ei pitäs rajata, nuo ammattilaiset. En tiiä. :)

   Poista
  2. Aa, nyt ehkä ymmärsin mitä tarkoitit sillä että on keskellä. En heti tajunnu kattoa tuota valo ja tummakohta -juttua. Luin kommentir. :) Mutta joo, kyllähän se kukka paremmin.tulee esiin tuossa valokohdassa ja hienosti tumma sen kehystää, tätä olisikin ehkä hankala rajata sen vuoksi... No minä olen niin amatöörikuvaaja etten mene sanomaan tähän enempää.

   Poista
  3. Kyllä näissä sommiteluissa ym. on paljon oppimista halutessaan. Ja niihinhän opinnoissa käytetään varmasti paljonkin aikaa, se on tärkeä asia. Olisi ihana saada edes pintaraapaisuja oikeiksi valokuvaajiksi opiskelevien tiedoista :)
   Kiitos Pelaguu!

   Poista
 16. Hieno kuva.. mutta jos se olisi minun, ehkä olisin innoissani rajannut sen neliöksi ja vähän valaistuneisuutta lisännyt… ja sitten olisinkin pilannut sen. Samaa mietin mitä yllä edellisissä, että toinen kukka "häiritsee". Minä en ehkä olisi huomannut sitä kuvausvaiheessa, sinä sentäs näit ja ajattelit sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kuvilla on kiva leikitellä!
   Tämä oli vain niin merkityksellinen kuva, etten hennonnut tehdä oikein muuta.
   Yleensä rajailen aika reippaasti kun tuppaan ottaa kohteen keskelle.
   Kiitos orvokki!

   Poista