keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lintuperheitä

Toissailtaisia sadesään lintukuvia.
Samassa saaressa valkoposkihanhien kanssa asusti myös tämä haapana-perhe. Emolla oli huolehdittavanaan viisi suloista untuvikkoa.
Eri lajien linnunpoikasten välillä näyttää olevan eroja, nämä olivat huomattavasti arempia kuin edellä kuvatut. Isä-haapana ei osallistunut ainakaan tässä vaiheessa poikasista huolehtimiseen vaan viihtyi heinäsorsien seurassa sivummalla.


Emo toi pesueensa välillä nurmikolle ruokailemaan ja pian taas vesi kutsui. Viides poikasista näytti olevan porukan villikko. Se jäi usein touhuilemaan itsekseen, yritti saada jotain korkeammalta, hyppimällä kaislankorsia vasten. Seuraili lähempänä rantaviivaa, selvästi utelias ja touhukas pikkuinen. Juuri tuo ylimpien kuvien touhuville!


 Olettaisin että tämä oli perheen isä koska liikkui siinä lähettyvillä sorsien seurassa.


 Tämä on jotenkin hoopo kuva : )
 Ihan kuin olisin ilmoittanut heille : "Onnea! Olette voittaneet kesäarvonnassamme TRAMBOLIININ!"


 Silkkiuikku liikuskeli vähän kauempana rannasta. Kuvia käsitellessä huomasin että siinähän ollaan lähdetty "ilta-ajelulle" lapsen kanssa. Lieneekö koliikkivauva!
8 kommenttia:

 1. Tämä on pienten palleroiden aikaa, sääli vaan näitä kelejä. Kovin erilaisia ovat linnutkin poikastensa hoidon suhteen, eivät sorsat eikä haapanat juurikaan perheinä liiku, eikä isät opasta poikasiaan. Ainakaan minä en ole havainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitten suurten pesueitten emot tosiaan hoitavat poikasiaan yksin, sorsat, telkät. Pienistä pesueista tulee nyt mieleen ensin kurki ja silkkiuikku joissa molemmat vanhemmat kantavat vastuuta.
   Näin se vain menee!
   Kiitos Tuula!

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia! Söpöysvaroitus olisi ollut todella paikallaan =D. Ja tuo "hoopokuva" oli minusta ihan paras. Siinä on pikkuisella tosiaa asiaa =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein edes ymmärrä miten tuon "hoopo-kuvan" otin :)
   Kiitos Katinka!

   Poista
 3. Kivoja lintukuvia! Ja nimenomaan kun ne on noin läheltä, zoomilla toki..Pörhisteleväisiä untuvikkoja, suloisia. Meidänkin pihapuun pöntöstä kuuluu iloinen sirkutus, jo toista kevättä.., kirjosiepolla taitaa olla poikaset. Eivät edes välitä meidän koirasta vaikka se on lähellä pihaa se pönttö missä puu... :D Eiku toisinpäin!! Onnea on pikku untuvikot uudet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut kai tottuvat pihapiirin normaaliin elämään. Olen joskus huomannut lintuja kuvatessa että ne varovat jonkin aikaa ja kohta jo laskevat kalustoon kuuluvaksi. Ei tienkään kaikki lajit.
   Kiitos Pelaguu!

   Poista
 4. Ihanat kuvat jälleen! Linnunpoikasten tramboliini ei veisi paljon tilaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä mahtuisi vaikka pikkukiven päälle :D
   Kiitos Sirpa!

   Poista