sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Missä ovat kimalaiset?

Laitoin tuossa joku päivä sitten otsikoksi että pölytys olisi alkanut mutta nyt ihmettelenkin missä ovat kimalaiset, se suuri määrä. Puuhasin pari päivää puutarhassa ja seurasin tilannetta. Eilenkin näin vain nämä kaksi, tosin oli aika tuulinen päivä. Pienempiä pölyttäjiä oli kyllä jonkin verran.
Viime viikon lehdessä oli että aika suuri osa mustikan varvuista on tuhoutunut, menneet ruskeiksi ja kuivuneet vähälumisen talven vuoksi.
Voisikohan kimalaisillekkin olla jotain tapahtunut saman syyn vuoksi vai ovatko omenapuut kukassa aiemmin kuin tavallisesti. Oletteko asiaa ihmetelleet?16 kommenttia:

 1. Voi miten ihania omenankukkia. Täällä vasta jännityksellä odotellaan tuleeko niitä ollenkaan, viime vuonna oli vain muutama kukka eikä yhtään omenaa! On ne niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli viime vuonna ihan sama tilanne, ihan muutama omena. Nyt sitten saa jännätä onnistuuko pölytys. Omenan kukat ovat tosi kauniita, varsinkin ne "kerratut" aivan kuin kermavaahtoa.
   Kiitos Piupau!

   Poista
 2. Kimalaisia on vähän verrattuna muutamaan aikaisempaan vuoteen ainakin täällä meidän pihassamme. Samanlaisia havaintoja siis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinta vasta alkoi, pidetään peukkuja!
   Kiitos Susanna!

   Poista
 3. Katselen vain komiasti kukkivaa omppupuutasi. Täällä ovat kaikenlaiset ötökät vähissä, kun ei ole kukkivia kukkasiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuntuu että kaikki kukkii liian nopeasti!
   Kiitos aimarii!

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Olen ihmetellyt aivan samaa. Olen nähnyt vain yhden kimalaisen omenapuun kukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kohta saada lukea lehdestä jos tämä on ihan yleinen ilmiö.
   Kiitos Häivähdys!

   Poista
 5. Kauniisti kukkivat omenapuu, ihant kuvat!
  Nytkö mainitsit kimalaisten vähisestä määrästä juuri nyt, niin samaan päätelmään tulin.

  Joku aika sitten kävi sellainen hyörinä ja nyt ei näe kuin muutaman ahkeroivan, kummallista. Ja mustikan varpuja on tuhoutunut suuri osa. onneksi sentään kosteammilla ja varjoisillaa paikoilla mustikka kukkii runsaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ensimmäiset kimalaiset mustikan varvuissa mutta sielläkin näytti nyt hiljaiselta.
   Ihmetyttää todella!
   Kiitos Minttuli!

   Poista
 6. Samaa olen itsekin ihemetyllyt. Ensiksi kuin näin huikeat kukat, niin ajattelin tästä tulevaksi mielettömän pölyttäjäkesän. Nyt näyttäisi siltä, että väärässä olin ja pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti näin taitaa olla vähän jokapuolella.
   Nyt jos tulee kylmää ja tuulista vielä niin saa nähdä miten käy omenasadon.
   Kiitos Pasi!

   Poista
 7. Ihania kuvia. Meillä on myös sama tilanne, että pölyttäjiä on vähemmän kuin menneinä vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olisi vain tilapäinen ilmiö!
   Kiitos Ame Amebadonna!

   Poista
 8. Ihan sama juttu - kun yhtä ainutta kimalaista ei ole moneen päivään näkyviin niin goolasin hakusanalla "missä ovat kimalaiset" ja löysin tämän. Asumme Vantaan Vapaalassa. Omena-, kirsikka-, koristeomena- ja kriikunapuu sekä pensasmustikat kukkivat pölyttäjiä kutsuen - saa nähdä miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Lappeenrannan seutuvilla viikonlopun napakka tuuli pöllytti kirsikan- ja luumunkukat jo lähes pois, siinä ne lensivät tuomen terälehtien kanssa samanlaisena valkoisena sateena. Niissä eivät pölyttäjät juuri ehtineet edes käydä. Nyt täällä on lämmintä reippaasti alle 10° joten pölyttäjät pysyvät varmasti poissa.
   Tosi harmillista jollei pölytys onnistu, pidetään vielä peukkuja!
   Kiitos kommentistasi Hannu Westerinen!

   Poista