sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Mitä mieltä?

Nimittäin kuvankäsittelyohjelmista, niiden eroista, vaikeus-, helppousasteista jne.
Olisi mukava kuulla käytännön kokemuksista.
Olen aika vähän ylipäätänsäkään käsitelyt kuvia, lukuunottamatta rajauksia, jonkin verran  värilämpötilojen säätöä, asteettaista sävyä, siinäpä ne melkein ovatkin.
Täällä blogeissa on näkynyt tosi mielenkiintoisia ja kivoja juttuja, näillä kuvienkäsittelyohjelmilla tehtyjä.  Joten tämä on alkanut kiinnostaa!
Kokeilin tänään muutaman jutun. Tässä omalla koneella on Picasa3 joka on ilmeisen rajallinen.
Enkä raaskinut kokeillakkaan sellaisille kuville jotka ovat jollain tavalla tärkeitä, valitsin muutaman deletointiuhan alla olleen kokeilukappaleiksi.









Odottelen siis mielenkiinnolla josko kertoisitte kokemuksista näistä ohjelmista!

34 kommenttia:

  1. Vuonna 2002 sain ensimmäisen kuvankäsittely ohjelmani Pait Shop Pro 7, siitä kaikki alkoi. Aiheena kuvankäsittely on niin laajaa, että en siihen sen enempää tässä puutu. Tällä hetkellä käytössä Adoben photoshop cs 3 ja Lightroom 3. Valokuvia käsittelen tosi vähän. Kuvaan järkkärillä Raw:na ja se aina vaatii pientä muokkausta. Toisaalta sitten teen ihan omia "taidejuttuja" jotka on ihan oma juttunsa. Niille on oma bloginsakkin.
    Mielenkiintoista ja mukavaa ja vie mennessään ihan täysillä ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuten ole ottanut yhtään kuvia Raw:na, siihen on pitänyt kyllä perehtyä, ehkäpä kohta.
      Kuvankäsittely on kyllä varmasti oma laaja maailmansa, pitäisi nyt osata valita sellainen ohjelma joka olisi se oma juttu! Täytyykin tulla kurkkaamaan siun taidejuttuja!
      Kiitos Titsa kun vastasit!

      Poista
  2. Olisi hienoa osata käyttää noita ohjelmia, mutta ne ovat kaikki englanninkielisiä. Osaan englantia ja pärjään puhuessa, mutta auta armias tuota erikoiskieltä. Käytän siksi vain picasaa ja gimpiä, niillä yritän pärjätä, mutta onnettomia ne ovat maksullisiin ohjelmiin nähden. Saat kyllä kohta neuvoja hyvistä ohjelmista ja tulen sitten itsekin katsomaan saamasi ohjeet.
    Onnea ja intoa matkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenkielinen olisi tietysti niin paljon helpompi ja mukavampi pärjäisi ilman sanakirjaa.
      Olen ollut ihan tyytyväinen tuohon laajennettuun Picasaan mutta kai se ruokahalu kasvaa sitten syödessä :)
      Kiitos Uuna kun vastasit!

      Poista
  3. Picasaa minäkin käytän. Kuvien käsittely on minulla useinmiten just rajaamista, kuvan suoristamista ja valoisuuden säätämistä. Toisinaan kyllä innostun enemmänkin, mutta niille tarttis olla oma bloginsa :)))
    Mitään vieraskielisiä en ole käyttänyt, vaikka unelmoinkin semmoisesta millä voisi tehdä vaikka mitä. Ehkä seuraavassa elämässä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näitä asioita Picasa tarjoaa ja vähän kikkailuakin.
      En ole koskaan kokeillut mitään muuta ohjelmaa mutta nyt kiinnostaa, eikä ihan vähänkään!
      Kiitos Helmilankaa kun vastasit!

      Poista
  4. Minulla on Photoshop Elements 8 ja ilmainen picasa. Sitten joskus kun läppäri hajoaa, ostan uuden kuvankäsittelyohjelman. En tiedä vielä minkä. En hirveästi käytä kuvankäsittelyä. Teen aina saman "pikaparannuksen" PE:llä. Picasaa käytän lähinnä kollaasien tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä valintahan se niin vaikeata on kun ei ole oikein pohjatietoa mistään , sen takia on niin mielenkiintoista kuulla kokemuksia!
      Nuo kollaasitkin ovat lähes kokeilematta. Niin paljon olisi oppimista :)
      Kiitos Tillariina kun vastasit!

      Poista
  5. Yhtä ohjelmaa, jolla voisit tehdä kaiken kuvankäsittelyn, ei ole olemassa, sellaista et saa edes rahalla.

    Peruspiirtelyyn ja "joulukorttien" tekoon hyvä ohjelma on ilmainen Gimp, mutta koska se on alunperin tehty Linuxille, niin sen käyttö vaatii hieman enemmän opettelua kuin normi Windows pohjalta suunniteltu ohjelma. Gimpillä saa helposti lisättyä kuviin tekstejä ja kuvioita, joita tarvitaan esimerkiksi joulukortteja tehdessä. Eihän se mikään Adobe Photoshop CS5 ole, mutta on ilmainen. Ei siis maksa kuukauden palkkaa, kuten CS5.

    Valokuvien peruseditointiin, kuvankäsittelyyn, korjailuun, rajaukseen, värien säätöön ja pikkukikkailuun paras softa on edullinen Adobe Photoshop Lightroom, joka on helppokäyttöinen, mutta toki englannin kielinen. Minun kaikki kuvat kulkevat Lightroom 4:n kautta, en pärjäisi ilman sitä. Lightroomin käyttöön opastavia suomenkielisiä hyviä helppotajuisia oppaita löytyy vaikka kirjastosta, suosittelen jokaiselle ohjelman hankkineelle sen lukemista, niin saa kaiken ohjelmasta irti ja ymmärtää miksi en voi enää elää ilman Lightroomia. :) Meikäläisen käyttössä melkein tämän ja Gimpin yhdistelmä riittää, tosin on kyllä vähän ikävä CS5:n uusia hienoja ominaisuuksia. Ehkä hankin sen itselleni joululahjaksi. :)

    Sanoin myös siksi melkein, koska harrastan HDR-valokuvia. Niiden tekoon käytän Photomatix Pro ohjelmaa, joka on helppokäyttöinen. Tosin tämänkin ohjelman täydellinen hyödyntäminen vaatii perehtymistä HDR-kuvaukseen jonkin oppaan kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Photoshop on edennyt tietenkin jo versioon CS6. :)

      Poista
    2. Ihan oikeasti olen luullut että on jokin "superohjelma" tosin kyllä ajattelin ettei kaksikaan kuukausipalkkaa riitäisi sellaiseen :)
      Tämä oli hyvä kuulla Gimpistä!
      Mielenkiinto Lightroomia kohtaan kasvoi entisestään, poikkeankin ensin kirjstoon! Tuntuu että tämä riittäisi näin alkuun kun tuossa kuvauksessakin on vielä paljon opittavaa.
      Tämä HDR-kuvauskin on mielenkiintoista katsottavaa.
      Kiitos Pasi kun jaksoit paneutua asiaan näin hienosti!

      Poista
    3. Tältä sivulta löydät Lightroom 4:n kokeiluversion (30 päivää):
      http://www.adobe.com/fi/products/photoshop-lightroom.html
      (sivun oikeassa laidassa kokeile-linkki)

      Tosin kannattaa hakea se opas kirjastosta ennen lataamista. :)

      Poista
  6. Pari ohjelmaa löytyy koneelta,,,ilmainen Picasa oli päivityksessä saanut lisäsäätöjä. Niiden avulla voi tehdä kuvista "taiteellisempia" ja voi leikitelläkin. Se on vaihteeksi tosi piristävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin tavallaan ihan yllättäenkin että Picasaan oli tullut lisäsäätöjä, ihan kivoja asioita! Täytyy nyt talvella vähän leikitelläkkin!
      Kiitos Ulla Tuomela kun vastasit!

      Poista
  7. Picasa ja Gimp ovat minunkin muokkaus-ohjelmat. Pakko niillä on pärjätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllähän pelkällä Picasallakin on pärjätty mutta kun teillä on niin hienoja juttuja :)
      Kiitos kun vastasit AINA!

      Poista
  8. Picasa löytyy, mutta sitä tulee vähän nykyään käytettyä.
    Mutta Photoshop elements, gimp ja adobe photosohp löytyy mulla koneelta.
    Viimestä käytän eniten, melkein sillä vallan teen kaikki.
    Ja suomenkielisenä saa ainakin tätä viimeistä, mutta uudempia versioita.
    Mutta on kallis.
    Mulla on jo vanha, eli vitonen, mutta toimii hyvin mulla. Riittää mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on siis siun upeitten kuvien salaisuus!
      Täytyy nyt sitten tehdä / katsoa hintaverailuja kun uusi putkikin kiehtoisi, niin minkä hintaiseen ohjelmaan sitä sitten "sijoittaisi"
      Tuo suomenkielisyys on merkittävä etu!
      Kiitos Harakka kun vastasit!

      Poista
  9. Viimeisimmällä Picasan versiolla saa kyllä ihan kiitettävästi erilaisia elementtejä kuviin. Kun mainitsit, ettet parhaimpiin kuviin halua kokeilla... niin vinkki: kun muokkaat alkuperäistä kuvaa, tallenna muokattu kuva uudella nimellä, eri kansioon (esim. Muokatut), näin jää alkuperäinen kuva muokkaamattomaksi.
    Itselläni käytössä Adoben Photoshop SC4 = erittäin monipuolinen ohjelma, jonka opettelu vaatii tarmoa ja aikaa.
    Helppo ja hauska ilmaisohjelma netissä on Pixlr. Ei tarvitse ladata omalle koneelleen, voi käyttää netissä.
    Adoben kotisivuilta (adobe.com) saa ladattua koneelleen ILMAISEN KOKEILUVERSION 30 päiväksi, esim Photoshop CS6, tai Photoshop Elements, Lightroom. Kokeiluversio toimii samoin kuin ostettukin. Eli 30 päivää ilmaista kokeilua. Sitten ohjelma lakkaa toimimasta ja sen voi joko ostaa. Tai sitten poistaa ohjelman koneeltaan. Itse olen näin tutustunut eri ohjelmiin.
    Kuvankäsittely on hauskaa puuhaa. Loputon suo. Toki hienosäätöäkin, kuten kuvatasojen valoisuuden korjailu. Värien korjailu. ym ym ym.... Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos tuosta muokkausvinkistä!
      Pixiristä en ollut kuulutkaan. Enkä myöskään mahdollisuudesta kokeiluversioon, hieno juttu! Ja kyllähän sitä taatusti tämän jälkeen tilaakin :) Fiksua ja järkevää!
      Uskon että loputon suo mutta varmasti niin ihana suo :)
      Kiitos Kiiris kun vastasit ja jaoit tätä tietoa ja vinkkejä!

      Poista
  10. Ilmaisohjelmilla mennään ja kuva saattaa kiertää kolmenkin ohjelman läpi. Toi Pixl on nettiohjelma ja siitä hyvä, että ei tarvitse ladata koneelle. Tutustuppa tuohon ensin. Siellä on melkoinen valikoima.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, täytyy kokeilla ja sekin kun ei tarvitse ladata koneelle! Nämä siun viimeaikaiset mielenkiintoiset kokeilut on ilmeisesti tehty sitten näillä!
      Kiitos Harry kun vastasit!

      Poista
  11. Mun lemppari kuvankäsittelyohjelma on ilmainen PhotoScape ja se on suomenkielinen. Sillä saa tehtyä kaikkee kivaa ja kaunista. Siinä on hyvä valikoima kehyksiä ja pintarakenteita, yms. Mies käsittelee kuvia Photoshop Elements 8:lla ja Light Roomilla. Käytämme myös Gimpiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin juuri erilaisia vaihtoehtoja. On tosi mielenkiintoista lukea näistä teidän kokemuksista ja tykkäämisistä!
      Täytykin vielä kurkata tätä PhotoScapea!
      Kiitos Lissu kun vastasit!

      Poista
    2. Lissun miesihminen suosittelee tuota samaa mitä Pasi Lepola tuolla yllä. Kuvat RAW muodossa (suurimmalla osalla kameroista voit kuvata samanaikaisesti halutessasi raw ja jpg muodossa)ja RAWit Lightroomiin. Sen jälkeen jatketaan tarpeen mukaan, esim. Picasa ja jos se ei riitä niin Gimp on ilmainen ja suomenkielinen! Siitä on tullut juuri tuore versio 2.8 ja ohjelmaan on hyviä suomenkielisiä ohjeita esim. tuolla http://opigimp.gimp-suomi.org/

      elements ei oikeastaan tarjoa mitään parempaa tuohon verrattuna. No, sitten erikseen on tuo Photoshop CS6

      Poista
    3. Nyt tässä on kova miettiminen :)

      Poista
  12. Ohjelma jota eniten käytän sen yksinkertaisuuden vuoksi on PhotoScape. Ilmainen ohjelma joka ei koneellakaan paljoa tilaa vie.
    Hiukkasen on kyllä nälkä kasvanut paremman ohjelman hankintaan, mutta vielä en ole päässyt kokeilemaan sellaista josta haluaisin maksaa.
    Maksullisten ohjelmien ilmaiskokeiluversioita olen koneelleni parikin ladannut. Nyt en pääse toisesta eroon millään kun ei suostu itseään poistamaan.
    Kerro ihmeessä jos johonkin ohjelmaan ostoon itse päädyt ja sitä voit suositella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tässä sitäkin vaihtoehtoa että jätän unelmoimani ja säästökohteena olevan putken ostamatta ja satsaankin tähän kuvankäsittelyyn, kun kaikkea ei voi saada :)
      Nyt on miettimismyssy syvällä päässä ja kerron kyllä mihin päädyn voi kuitenkin mennä tuonne loppuvuoteen.
      Tutustun vielä lisää tuohon PhotoScapeen.
      Kiitos Matonkude kun vastasit!

      Poista
  13. Peruskuvankäsittelen kuvani PhotoShop Elements 6:lla. Sitten tehostusta extraa lisäilen gimpissä (ilmainen), sekä SumoPaintissa (ilmainen).
    Aikoinaan käytin ilmaista netistä koneelle ladattavaa Photofiltre (suomen kielinen) kuvankäsittelyohjelmaa.
    Photofiltre ei toimi Macin koneessa, siksi nykyisin elements.

    Onko tuttu linkki, täältä voi löytyä kivoja mahdollisuuksia kuvankäsittelyyn:
    http://www.ilmaisohjelmat.fi/kuvankasittely

    Vaikuttavaa dramaattisuutta on ylimmissä kuvissasi, tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki ei ole tuttu, kiitos tästä menen sinne ajan kanssa tutustumaan. Ja tässä tuli jälleen uutta tietoa, olisi tämä aika vaikeaa päättää ihan kylmiltään :)
      Kiitos Liplatus kun vastasit!

      Poista
  14. Tulin vielä laittamaan tämän muistio blogini linkin, jos ehkä jotain iloa olisi.:)
    ➢ http://liplatus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. Noissa ilmaisissa on paljon samoja juttuja kuin Ps. elementsissäkin. Tärkeimmät ovat yleensä nettiinlaitettavilla kuvilla pienennys, pakkaus ja jonkun verran terävöinti tarpeen mukaan. Pienentäminen yleensä vaatii terävöintiä, on mulle opetettu ;) Noita värileikkejä voi sitten kokeilla vaan oman mielen mukaan. Ps elements riittää varsin hyvin kokeneellekin kuvaajalle ja kuvankäsittelijälle. Pari vuotta sitten digikuva-lehden mukana tuli dvdeitä, joissa oli ohjeita elements 10 käyttöön, mutta ohjeita löytyy netistäkin. Googlailepa, mitä maksaa, ei ole kovin kallis ;) Alkuperäiset kuvat täytyy aina säästää koskemattomina. Käsitellyt voi tallentaa save as tai save for web tallennuksilla eri kansioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä kun sanoit noista dvdeistä, hain levyt katsottavaksi niitä olikin 11 kappaletta, 4-14 Lehti tuli jonkin aikaa. Kuvasin silloin pokkarilla ja lehti tuntui silloin liian "vaikealta" ja liian tekniseltä. Olin ihan unohtanut! Katselin äsken muutaman levyn, ihan tosi mielenkiintoista!
      Nyt on luettavana kirja Ps Lightroom 4 ja tämä Ps elements kiinnostaa lisäksi.
      Kiitos kun vastasit Tylsä Mörökölli!


      Poista